Konvulsi febrile

Konvulsi febrile

Sawan kanak-kanak boleh disebabkan oleh pelbagai faktor dari demam – seperti sawan febrile kepada pertumbuhan yang tidak normal atau neoplasm dalam tisu otak. Pihak pengurusan yang biasa adalah Fardu biasa anti-epileptic ubat-ubatan, yang walaupun berkesan dalam mengawal sawan ini juga dikenali untuk menyebabkan kesan sampingan tertentu.

Gejala-gejala

Kejang febrile dapat didiagnosis dengan pembekal penjagaan kesihatan apabila sawan grand mal berlaku pada kanak-kanak dengan demam dan tiada sejarah terlebih dahulu masalah penyitaan (epilepsi). Pada bayi dan kanak-kanak kecil, ia adalah penting untuk sebab-sebab lain bagi sawan kali pertama, terutama meningitis.

Valparin adalah dadah yang diperolehi daripada asid valproic, dan ia difikirkan untuk bekerja dengan mempunyai kesan ke atas fungsi neurotransmitter GABA dalam otak manusia. Ia adalah alternatif yang berdaya maju untuk litium garam dalam rawatan gangguan bipolar, dan ia juga telah digunakan dalam rawatan skizofrenia.

1. Besar tonsil – fakta tonsil yang besar tidak bererti bahawa mereka dijangkiti; tonsil adalah biasanya lebih besar semasa zaman kanak-kanak.

2. Kerap selsema dan virus sakit tekak – sejumlah kajian telah menunjukkan bahawa prosedur ini mengurangkan kejadian jangkitan virus bahagian atas saluran pernafasan.

3. Berulang tekak strep – kajian terbaru telah menunjukkan bahawa kanak-kanak tidak kurang streptococcal jangkitan tekak selepas tonsil yang dikeluarkan kecuali dia mengalami jangkitan 7 atau lebih strep setahun (yang jarang berlaku).

Gejala-gejala jangkitan telinga yang kronik atau berulang boleh termasuk kesesakan Bendalir, kehilangan pendengaran, deringan di telinga, kehilangan imbangan, pening dan keletihan yang berterusan.

Bagi kes-kes kronik rawatan jangkitan telinga yang terbaik adalah herba Cina berkuasa yang dipanggil astragalus. Herba ini fortifies sistem imun dan membantu membina kekuatan dan stamina. Astragalus juga adalah pencegahan yang baik untuk mengekalkan lagi jangkitan di bay.

Mononucleosis kanak-kanak boleh menyebabkan Sindrom “Alice di Wonderland”, terutamanya apabila terdapat demam. Sindrom ini dicirikan oleh penghidap yang melihat objek sebagai salah saiz atau bentuk dan/atau mencari perspektif yang salah. Contohnya bahagian-bahagian badan, orang, Kereta, bangunan, dan lain-lain kelihatan lebih kecil atau lebih besar daripada mereka harus atau jarak semuanya tidak betul.

Dalam asma, Terdapat satu kesukaran bernafas disebabkan oleh umum dan laluan udara ke paru-paru. Ia adalah perkara biasa di zaman kanak-kanak. Ia boleh mencetuskan oleh bronkitis atau disebabkan oleh Alergi dengan debunga atau habuk. Dalam sesetengah kanak-kanak, tekanan emosi memainkan peranan yang. Penyakit kulit seperti ekzema pada kanak-kanak, mungkin disebabkan oleh kerengsaan dari pencuci yang atau reaksi alahan kepada makanan atau kain yang tertentu.

Sawan febrile mempunyai tempoh pendek lima minit atau kurang, yang dicetuskan oleh demam dan biasanya menunjukkan penyakit asas. Mereka boleh secara tiba-tiba, tetapi selepas episod pertama tidak biasanya reoccur. Apa yang penting di sini adalah untuk mengetahui apa penyakit asas yang mewujudkan demam tinggi. Berkali-kali, penyitaan adalah penunjuk pertama bahawa bayi anda mempunyai beberapa jenis penyakit.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *