Komuniti persaraan yang akan memenuhi keperluan anda

Komuniti persaraan yang akan memenuhi keperluan anda

Ramai orang benci idea persaraan masyarakat ketika mereka masih muda, tetapi sikap mereka terhadap mereka sering berubah apabila umur mereka. Jika anda menghampiri persaraan dan berfikir tentang di mana anda mungkin mahu menghabiskan “usia emas”, Terdapat beberapa perkara yang anda perlu fikirkan sebelum anda memulakan carian anda.

Berapa lama Adakah orang-orang yang tinggal di sana? Komuniti persaraan gunakan untuk menjurus ke arah individu-individu yang telah berusia 60 atau 65. Kerana beberapa orang telah memilih untuk bersara lebih awal, bagaimanapun, sesetengah tempat sekarang membenarkan orang seawal umur 50 untuk menetap di sana. Walaupun anda mungkin menikmati melepak dengan kanak kanak lain 50 tahun berusia, ia mungkin tidak dalam keadaan yang optimum bagi anda jika orang lain berada dalam tahun 80-an mereka. Walaupun ia mungkin agak sukar untuk mengetahui Julat umur yang umum, anda biasanya boleh mendapatkan idea yang cukup baik dengan menyemak kalendar untuk aktiviti atau menggantung sekitar Pusat aktiviti. Adakah pesara di hari dipenuhi dengan aktiviti-aktiviti seperti golf, Tenis, dan renang atau bermain permainan seperti Jambatan dan menghadiri kelas-kelas lukisan norma?

Apakah jenis-jenis perkhidmatan penjagaan kesihatan yang mereka berikan? Jika anda dan pasangan anda berada dalam Kesihatan yang baik, anda mungkin tidak berfikir bahawa ini jenis perkhidmatan adalah penting, tetapi kecuali anda akan dapat bergerak lagi, ia adalah sesuatu yang anda perlu pertimbangkan. Tempat yang mempunyai seorang jururawat di lokasi atau lawatan tetap dari pengamal kesihatan atau Adakah anda perlu pergi ke tempat lain untuk kesihatan anda? Sesetengah orang mendapati penjagaan berterusan masyarakat persaraan untuk menjadi yang terbaik daripada kedua-duanya kerana mereka menawarkan penduduk cara untuk peralihan dari suku berdikari untuk hidup bantuan dan akhirnya (jika diperlukan) rumah kejururawatan. Dengan cara ini anda akan tinggal di kawasan yang sama, tetapi boleh menerima rawatan tanpa perlu bergerak di tempat lain.

Apakah terdapat sebarang aduan yang difailkan terhadap tempat? Semua kakitangan boleh kelihatan mesra dan ia mungkin semua nampak baik di luar, tetapi sebelum anda mendaftar kertas-kertas itu bergerak dalam, sedikit “due diligence” dalam perintah. Semak dengan laman-laman web dalam talian untuk Ulasan. Anda juga boleh mengetahui beberapa maklumat dengan meminta untuk melihat laporan pemeriksaan Negeri Tempahan kemudahan.

Apakah jenis Keselamatan tidak mempunyai tempat yang mempunyai? Tidak kakitangan Keselamatan bekerja tujuh hari seminggu dan rondaan 24 jam sehari atau Adakah mereka hanya beroperasi pada waktu tertentu sahaja? Adakah pintu menyedarkan pekerja apabila seseorang memasuki dan keluar atau orang boleh datang dan pergi tanpa pemberian tahu? Membuat satu titik untuk memberi perhatian kepada pintu dan tingkap sebagai tempahan anda Lawatan kemudahan dan perhatikan sama ada terdapat kunci dan sama ada mereka seolah-olah bekerja cekap atau tidak. Jika anda mendapat perasaan bahawa perkara-perkara yang mungkin tidak selamat, anda mungkin akan melakukan juga untuk mencari di tempat lain.

Apa bottom line dan cetakan halus katakan? Sejak persaraan masyarakat tidak menggunakan hanya satu kontrak standard, ia secara umumnya dianggap idea yang bijak untuk membiarkan seorang peguam yang dibaca melalui kertas kerja sebelum anda menandatanganinya. Adakah semua termasuk yuran bulanan anda atau tiada ditambah yuran untuk Perkhidmatan tambahan? Sebagai contoh, jika anda atau pasangan anda memerlukan ubat-ubatan yang diketepikan, atau jika pengangkutan perlu, ia adalah termasuk dalam harga atau ia akan perbelanjaan bulanan tambahan?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *