Komplikasi selepas bersalin: Mereka tidak sentiasa mengenai kemurungan

Komplikasi selepas bersalin: Mereka tidak sentiasa mengenai kemurungan

Sebagai yang pertama Mama-to-be, Soalnya terbesar dalam kepala anda ialah katil bayi yang akan melihat dah di tapak semaian? Satu kayu atau orang putih? Saya pasti anda juga menghadapi masalah memilih hanya tujuh daripada pakaian bayi sepuluh untuk membeli!

Tetapi, jika anda seorang ibu tunggal, malangnya situasi anda mungkin pergi sedikit lebih banyak seperti ini: “Saya perlu wang untuk membeli stroller dan kerusi kereta sebelum bayi dilahirkan?” “Jika saya mempunyai seorang lelaki, saya tidak keberatan begitu banyak yang saya tidak dapat membeli pakaian bayi yang comel.”

Semua maklumat dalam talian bagi wanita hamil yang seolah-olah tentang penjagaan diri semasa hamil. Makan secara sihat, bersenam, menulis rancangan kelahiran, pengambilan yang doula; tetapi tidak sesiapa pernah sediakan anda untuk komplikasi fizikal yang anda mungkin hadapi selepas? Gynecologist yang baik boleh berbuat demikian, tetapi tidak juga bergantung pada yang. Ahli-ahli keluarga dan rakan-rakan yang begitu berbangga dengan anda kerana anda dibuat melalui penyampaian; mereka meninggalkan anda sendiri dan mengatakan segala-galanya sekarang kembali kepada normal. Tetapi, beri perhatian terhadap tanda-tanda kecil yang memberitahu anda ia tidak.

Jika anda seorang ibu tunggal, perkara terbaik yang anda boleh lakukan untuk anda dan bayi anda adalah menubuhkan satu pasukan sebelum bayi tiba. Tidak setiap wanita badan secara semula jadi jatuh kembali ke dalam keadaan pre-pregnancy. Saya mendapati masalah Tiroid yang terlalu lewat, selepas bersalin, ketidakseimbangan hormon, dan kemurungan selepas bersalin adalah terlalu umum. Malangnya, gynecologist anda mungkin tidak pernah membuat anda sedar kemungkinan ini. Sekiranya anda mengalami salah satu komplikasi selepas bersalin ini, anda mungkin tidak bahkan mengenalinya; sokongan kuat orang akan melihat perkara-perkara yang anda terlepas.

Memilih seseorang sokongan adalah seperti permainan “Merah Rover”: membuat keputusan yang anda mahukan dalam pasukan anda. Orang yang anda pilih akhirnya akan menjadikan anda lebih kuat atau lemah. Satu-satunya perbezaan adalah pilihan anda dalam “Merah Rover” keputusan semata-mata menang atau kerugian; pilihan anda untuk sokongan orang kesan yang lebih.

Sebagai contoh, ia mungkin tidak bijak untuk memilih orang yang duduk melalui sebuah rancangan televisyen yang seluruh dan keesokan harinya tidak ingat apa-apa yang mereka menonton! Anda juga mungkin mahu lulus pada ahli keluarga yang mencadangkan kemungkinan keguguran selepas pembelajaran kehamilan anda. Seseorang yang hardheaded dan menjadikan cepat andaian berdasarkan pengetahuan sendiri atau kurang daripadanya (kejahilan) hanya ingin melawan semasa krisis.

Ciri-ciri sokongan kuat orang adalah seseorang yang adalah perkara yang bijak, berwawasan, penyelidikan, tegas, mahu anda untuk berjaya, mendengar, menggalakkan anda untuk menghadapi kebimbangan anda dan mengambil caj. Orang kuat sokongan juga berusaha untuk faham dan akan mendengar apa yang anda katakan tanpa membuat andaian mereka sendiri. Orang besar sokongan akan seseorang yang berfikir untuk dirinya sendiri dan cenderung untuk soalan yang berkuasa bukannya membuta tuli menerima sesuatu pada nilai muka.

Saya tahu anda ingin menjadi seorang ibu semua hidup anda; anda mempunyai bayi yang cantik sebab. Jadi anda boleh meningkatkan dia, sudah tentu! Saya ingin memastikan anda boleh berbuat demikian! Berikut adalah beberapa tanda-tanda kedua-dua anda dan sokongan anda orang harus menonton yang mungkin menandakan masalah ketidakseimbangan atau Tiroid hormon selepas bersalin:

• INSOMNIA (bangun berkali-kali sepanjang malam, masalah yang tertidur pada mulanya, masalah mendapatkan kembali kepada tidur, atau bangun awal, tiba-tiba dapat mengambil tidur lagi. Sebelum anda hamil, ia adalah biasa untuk tidur malam seluruh melalui tanpa bangun. Selagi bayi anda tidak satu bangun anda pada waktu malam, yang masih dianggap normal! Sesuatu yang lain selain bayi anda mestilah boleh menyebabkan anda untuk bangun naik – dan ini bermakna sesuatu yang tidak kanan.)

• Kerap kencing (jangan tulis ini berfikir ia adalah hanya Jangkitan pundi kencing)

• Malam berpeluh (Waking up peluh drenched di)

• Dapat bertolak ansur sejuk (ketidakupayaan untuk mendapatkan hangat dengan selimut yang banyak, perlu lebih musim sejuk jaket daripada orang-orang di sekeliling anda dalam cuaca sejuk dan kaki masih sejuk, pembekuan pada waktu malam, sentiasa seolah-olah menjadi lebih sejuk daripada orang-orang di sekeliling anda. Membayar perhatian tambahan kepada ini jika anda menggunakan berasa halus tanpa jaket dalam cuaca 45 darjah)

• Alahan (pagi sneezing, berair hidung, dll.)

• Tekanan pada leher (mungkin merasa seperti kelenjar bengkak)

• Leher adalah tender apabila seseorang menyentuh ia

• Kehilangan berat badan selepas bersalin sangat cepat atau pantas hanya berat tanpa berdiet

• Malam berpeluh (Waking up peluh drenched di)

Rambut kering (anda tertanya-tanya jika anda perlukan Chi yang baru kerana ia tidak membuat rambut anda lancar lagi. Inilah petunjuk yang: ia bukanlah CHI ini!)

• Kulit tiba-tiba menjadi sangat kering dan mula mengelupas

• Rambut Gugur (wanita secara amnya kehilangan rambut selepas bersalin. Jika anda menyedari hakikat dan mempunyai perasaan usus anda kehilangan terlalu banyak, tidak Abaikan.) Terutamanya jika anda kehilangan begitu banyak anda mendapat tompok-tompok botak! Jangan mayakinkan oleh anda ahli keluarga naive yang memberitahu anda ia perkara biasa; Dia dan makcik berusia 75 tahun anda mempunyai tempat-tempat yang botak, terlalu.

• Cirit-birit

• KELETIHAN

• Lebam

• Kehilangan ingatan (terus-menerus bercakap tentang bayi anda semasa memanggil nama beliau lagi anggota keluarga sepanjang hari tahu besar! Walaupun ia juga boleh menjadi tanda-tanda kurang tidur.)

• Kerap sakit tekak

• Kebimbangan

• Kemurungan

Berterusan • bimbang tentang bayi

• Luar biasa panjang atau pendek kitaran haid

• Terlalu emosi

• Sakit di belakang Mata

• Bengkak pipi

• Mendapat berat ketika bersenam dan makan yang betul

• Masalah menelan

• Otak kabus

• Masalah membuat keputusan

• Suara yang hoarse

Jika anda mengalami mana-mana orang-orang gejala dan mempunyai usus yang berasa sesuatu tidak begitu tepat, tidak mempersoalkan apa yang anda makan untuk makan malam! Membuat temujanji segera dengan gynecologist yang anda percayai. (Sila jangan cuba untuk merawat diri sendiri ketidakseimbangan; anda tidak tahu apa hormon badan anda pasti kekurangan atau lebihan bekalan. Ini boleh dengan mudah membuat perkara-perkara yang lebih buruk.) Apa harus anda beritahu gynecologist yang semasa lawatan anda? Bertanya jika mereka mahir dalam merawat gangguan Tiroid: walaupun sedikit orang-orang! Bertegas pada Tiroid yang penuh ujian darah, imbasan penyerapan, dan ujian hormon. Imbasan adalah penting kerana ujian darah anda tidak akan selalu menunjukkan keabnormalan.

Apakah langkah seterusnya? Rujukan kepada seorang yang meminta jika gynecologist anda memberitahu anda semua adalah perkara biasa. Ujian darah boleh menunjukkan Tiroid anda berada dalam tahap normal tapi tahap standard mungkin kebiasaan anda. Seorang yang baik akan mengakui tanda-tanda anda bersama-sama dengan keputusan ujian anda. Saya juga nasihatkan meminta untuk ubat antidepressant untuk mengenepikan Meroyan.

Jangan dengar kepada sesiapa sahaja yang memberitahu anda hanya menunggu untuk berjumpa doktor anda sehingga anda mendapat perlindungan insurans; akan anda menunggu untuk membawa bayi anda ke doktor jika dia sakit? Ketidakseimbangan hormon dan masalah Tiroid adalah tidak boleh dipandang ringan; gejala-gejala yang mereka menyebabkan banyak dan boleh meningkat dengan cepat. Bersama-sama dengan orang sokongan anda dan mencari jalan untuk anda untuk melihat doktor sekarang; tidur lebih banyak dinafikan anda menjadi, itu lebih jelas kurang yang pemikiran anda akan. Setiap situasi yang sukar mempunyai penyelesaian yang kreatif.

Kehilangan tidur tidak boleh menolak keluar; kadang-kadang ubat yang tidak semudah mengira kambing biri-biri! Tidur adalah penting untuk kesihatan mental dan fizikal anda. Ia juga adalah benar masalah ketidakseimbangan atau Tiroid hormon selepas bersalin boleh menjadikan ia mustahil untuk anda tidur malam pada satu masa! Biarkan golongan sokongan di belakang yang tidak percaya sesuatu yang mungkin hanya kerana mereka tidak pernah mendengar ia berlaku kepada sesiapa sahaja yang mereka tahu. Terutamanya jika mereka tidak mengambil masa atau berusaha untuk melakukan penyelidikan untuk mengetahui sama ada ianya mungkin! Kejahilan adalah egotistical dan dengan mudah boleh menghalang kesihatan dan masa depan anda!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *