Komen mengenai The artikel bagaimana penting adalah kepercayaan anda

Komen mengenai The artikel bagaimana penting adalah kepercayaan anda

Saya ingin menjelaskan beberapa isu yang berkaitan dengan Artikel saya yang bertajuk ‘Bagaimana penting adalah kepercayaan.’ Saya menerima komen dan tulus dari perspektif lelaki yang bijak dan intuitif di laman web lain yang mana artikel ini dimasukkan. Maklum balas mengenai idea-idea saya sentiasa dihargai. Dia adalah betul dalam menunjukkan bahawa kata-kata di dalam artikel saya seolah-olah menyampaikan nada kecewa. Saya berkaitan komen paderi saya mengenai teori-teori Metafizik saya kerana saya rasa ia menunjukkan bagaimana kami mempunyai kesukaran melihat kesan kepercayaan kami mempunyai hubungan kami. Ini sikap yang malang escalates dan menyumbang kepada konflik global. Saya juga harus telah menyatakan bahawa pandangan paderi saya tidak semestinya menggambarkan bahawa mereka sebagai keseluruhan. Sebab itu, keyakinan adalah hanya sebahagian berdasarkan pengaruh orang lain. Mereka juga adalah berdasarkan pengalaman seseorang individu.

Nampaknya ada beberapa kekeliruan tentang harapan rakyat untuk memartabatkan diri mereka kepada tahap kesedaran yang lebih tinggi, dan bukannya keyakinan saya dalam keupayaan mereka untuk mencapai perkara-perkara yang besar untuk diri sendiri dan bangsa manusia. Pembaca ini disebut menyelamatkan jiwa, yang saya telah mendengar sebelum. Itulah tafsiran artikel saya memberikan gambaran yang munasabah. Apa yang dikatakannya adalah benar. Penasihat rohani yang tidak mempunyai harapan bahawa orang yang akan melompat tahap pemahaman anda. Kita semua akan pada kita sendiri. Fakta itu tidak dimasukkan ke mana-mana individu dalam kelas rohani yang lebih rendah. Terdapat tiada status atau prestij yang dibina ke dalam proses evolusi rohaniah. Pendapat saya adalah tidak lebih baik daripada orang lain. Tahap orang-orang illumined / pencerahan dan psikik bercakap tentang adalah semata-mata untuk mewujudkan satu titik rujukan. Ini amatlah peringkat ilusi dan menandakan penguasaan, tidak perlu mereka diambil oleh itu. Inilah sebab saya tidak terutamanya gemar pesanan persaudaraan yang mengguna pakai sistem ijazah. Bukan bahawa mereka akan menyalahgunakan konsep. Ia hanya menghantar mesej yang mengelirukan kepada orang-orang di luar. Saya pasti itu bukan niat pemikir ini ke hadapan. Saya percaya ianya tidak mustahil bahawa dunia roh mempunyai suatu perintah hierarchal itu dari segi bagaimana akses kepada ilmu yang diberikan. Saya ragu-ragu mereka mengendalikan Sistem ini dengan sikap diri. Saya posting jawapan saya dari lelaki ini memberi beberapa wawasan ke dalam fikiran saya mengenai perkara ini. Saya rasa ia adalah satu perbincangan yang menarik bagi mereka yang percaya bahawa mereka telah dikejutkan untuk kebenaran kerana pembaca ini jelas mempunyai.

Jawapan penulis

Itu adalah komen yang mendalam. Saya gembira anda dipos. Saya bersetuju dengan anda atas semua tuduhan. Saya faham bahawa kepercayaan adalah amat penting kepada setiap makhluk. Saya telah mengekalkan ini dari awal. Saya tidak akan meminta seseorang untuk melepaskan sistem kepercayaan mereka untuk satu terasa yang unggul. Memandangkan kita semua mempunyai pengalaman yang berharga dan pemikiran yang boleh menyumbang kepada kefahaman yang betul tentang kebenaran. awak betul. Ia adalah sedikit mengecewakan bahawa tenaga tidak serasi ini tidak boleh bergabung. Jika itu adalah apa yang kita sedang bercakap tentang. Saya sedar bahawa semua orang akan pada kadar mereka sendiri. Tiada siapa boleh mendakwa diri mereka sebagai lebih tinggi semangat daripada orang lain. Dengan jelas kita semua belajar. Saya juga bersetuju bahawa konflik adalah faktor penting dalam proses pembelajaran. Saya benar-benar memahami apa yang anda katakan.

Sebaliknya, anda tahu apa yang saya maksudkan dengan kebangkitan lain-lain. Jika anda mahu memanggilnya menyelamatkan jiwa, itu sahaja. Saya cenderung untuk tidak suka istilah “Simpan,” kerana konotasi yang telah diberikan. Apa yang saya cuba katakan ialah bahawa tidak ada perkara buruk akan berlaku kepada sesiapa sahaja dengan membuka mata mereka. Ianya hanya saya harapan bahawa manusia secara keseluruhannya (kesedaran Global) yang akhirnya akan membangunkan. Saya rasa seperti banyak orang lain bahawa manusia adalah dalam tempoh transformasi. Saya tidak boleh mengatakan saya tahu apa yang bermakna bagi kami. Sesetengah orang mendakwa ia akan tempoh pencerahan. Saya dengar lain memanggilnya selepas dahsya. Mereka yang kedua-duanya boleh menjadi betul atau benar-benar salah. Saya mempunyai satu perasaan intuitif yang bahawa kita menghampiri penghujung perjalanan kami. Sekurang-kurangnya dengan cara kami telah dibenarkan untuk perjalanan itu. Sekali lagi, itu adalah hanya “rasa” saya mendapat. Tetapi jika ianya benar, Adakah kita mempunyai tanggungjawab untuk diri kita, atau Adakah kita inginkan dan membenarkan perkara-perkara untuk menjalankan kursus mereka kerana kami mempunyai sepanjang sejarah? Itulah bahagian jiwa-penjimatan yang saya rasa. Saya tidak mencadangkan orang pergi pintu ke pintu exclaiming kedatangan transformasi ilahi. Saya tahu kita tidak boleh terus masukkan diri ke dalam kehidupan orang lain, berharap untuk mengubah outlook mereka. Saya telah belajar pelajaran itu. Walau bagaimanapun, saya percaya ia adalah apa-apa bagi orang-orang seperti anda dan saya untuk membuat diri disediakan sebagai panduan untuk menunjukkan mereka terus jatuh ke dalam lubang periuk. Roh bekerja dengan kami dengan cara ini setiap masa. Saya ingin menyatakan bahawa saya telah jatuh ke dalam lubang-lubang periuk saya sendiri yang banyak.

Saya menghabiskan sejumlah besar masa membantu membela penjenayah (yang mungkin di mana saya mendapat dorongan ini untuk menyelamatkan orang-orang). Saya melihat orang-orang yang sama yang memasuki diri masalah sama berulang. Tak, bahawa ia adalah orang yang sama yang melakukannya. Mereka adalah semua orang yang sama. Ramai di antara mereka tidak pernah belajar atau mencapai misi mereka. Mereka hanya mati akibat ketidakupayaan mereka untuk membuat keputusan yang baik. Ianya tidak bagi saya untuk menilai watak mereka (mungkin kelakuan mereka), tetapi dengan jelas anda tahu Bilakah seseorang pada jalan yang salah. Kehidupan sesetengah orang pergi dan dengan cara itu. Kehidupan selepas hidup. Ini seolah-olah tidak perlu. Ia bukanlah bahawa mereka tidak mempunyai keupayaan untuk melakukan perkara yang betul. Ia adalah sesuatu yang lain. Saya fikir banyak ia mempunyai kaitan dengan mereka yang tidak tahu apa yang anda dan saya tahu tentang alam semesta. Sekurang-kurangnya sebahagian darinya yang kita tahu. Ia seolah-olah seperti satu perkara yang mudah untuk membiarkan mereka di atas jika yang sesuai dan munasabah untuk berbuat demikian. Terdapat banyak ruang untuk perbincangan di sini. Saya pasti tidak pihak berkuasa mengenai perkara itu.

Saya gembira saya ditangkap komen anda. Anda mengemukakan beberapa perkara yang baik. Saya pula meletakkan sesetengah pemikiran dalam jawapan ini. Terima kasih!

Jawapan pembaca

Pembaca dihargai jawapan saya panjang untuk komen beliau. Katanya, saya menulis dengan wawasan dan kebijaksanaan. Pembaca yang mencerminkan bahawa beliau hanya dapat di mana dia berada dalam kehidupan kerana orang jenis cukup untuk membimbing beliau dalam membuat pilihan yang baik. Beliau juga menegaskan bahawa salah satu mesti mempunyai rasa ingin tahu dan keinginan untuk menerima nasihat yang ditawarkan. Saya bersetuju bahawa ini adalah satu elemen yang penting. Seseorang individu mesti bersedia untuk membuat lonjakan dalam pemahaman rohani. Saya juga akan menambah bahawa orang mesti berminat dengan apa yang anda perlu katakan. Sebaliknya, hubungan yang positif dan konstruktif tidak membangun. Seperti commenter saya mencadangkan, orang akan meneruskan perjuangan mereka sehingga mereka tidak mempunyai cukup. Pada ketika itu, mereka akan melihat petunjuk yang membawa kepada jalan pencahayaan. Ia mungkin sebagai pembaca ini mendakwa bahawa umat manusia dikehendaki memukul bahagian bawah batu sebelum mereka kesedaran mengembang cukup untuk melihat melepasi alam ilusi realiti. Ini adalah semua sangat baik pemikiran mengenai perkara itu. Saya membuat kesimpulan bahawa dasar cantas atau sekurang-kurangnya satu peraturan minimum hubungi (self-imposed) mungkin sesuai.

Yang dibangkitkan tidak membuat hidup lebih mudah mana-mana, tetapi dari segi mempunyai kefahaman tentang realiti menjadikan ia lebih mudah untuk menguruskan. Sesiapa yang mempunyai pengalaman kebangkitan akan membuktikan kenyataan ini.

David Almeida adalah Spiritualist dan penyelidik falsafah Rosicrucian dan esoterik pengetahuan. David merupakan penyumbang artikel lepas untuk jurnal Sedona kemunculan dan lain-lain majalah zaman baru. Beliau juga telah mendapat gelaran Hypnotist diperakui Lembaga dan penyembuh Reiki. Nicol merupakan pengarang kebenaran pertama: buku A teori Metafizik dan ilusi tubuh: memperkenalkan prinsip hidup badan. Kedua-dua buku boleh dibeli. Lawatan

David Almeida adalah Spiritualist dan penyelidik falsafah Rosicrucian dan esoterik pengetahuan. David merupakan penyumbang artikel lepas untuk jurnal Sedona kemunculan dan lain-lain majalah zaman baru. Beliau juga telah mendapat gelaran Hypnotist diperakui Lembaga dan penyembuh Reiki. Nicol merupakan pengarang kebenaran pertama: buku A teori Metafizik dan ilusi tubuh: memperkenalkan prinsip hidup badan. Kedua-dua buku boleh dibeli. Lawatan

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *