Kombinasi yang tidur: Diuretics dan Insomnia

Kombinasi yang tidur: Diuretics dan Insomnia

Insomnia adalah keadaan fizikal di mana insomniac yang mempunyai kesukaran dalam tidur atau kekal tidur. Insomnia bukanlah satu penyakit tetapi gejala keadaan yang dibawa oleh pelbagai faktor. Antara faktor-faktor ini termasuklah isu psikologi, mengalami tekanan, perubahan dalam persekitaran individu atau diet seseorang.

Satu faktor tambahan yang boleh menyebabkan insomnia adalah melalui penggunaan ubat-ubatan preskripsi. Satu ubat yang boleh menyebabkan insomnia adalah melalui penggunaan diuretics. Kaitan antara diuretics dan insomnia boleh ditubuhkan sebagai satu memahami bagaimana diuretik berfungsi, Apakah tujuan diuretik dan kesannya ke atas individu yang boleh membawa kepada insomnia.

Apakah diuretik?

Sebelum memahami hubungan antara diuretics dan insomnia adalah penting untuk tahu apa diuretik adalah. Diuretik adalah bahan atau ubat-ubatan yang meningkatkan output kencing seseorang individu itu.

Diuretik boleh menjadi sebahagian daripada pelan preskripsi yang diarahkan oleh doktor atau juga boleh menjadi sebahagian daripada pengambilan pemakanan harian individu. Kadang-kadang individu menggunakan item dan tidak sedar memberi kesan diuretik yang ia boleh ada pada badan mereka. Dua perkara yang boleh digunakan oleh individu sebagai sebahagian daripada diet mereka boleh minum kopi atau alkohol.
Tujuan diuretik
Sebagai sebahagian daripada program preskripsi, diuretik yang ditetapkan untuk mengurangkan bangunan sehingga cecair yang berlebihan dalam individu. Satu apa-apa keadaan perubatan yang menggunakan diuretik, sebagai sebahagian daripada program preskripsi, adalah rawatan kegagalan jantung congestive.

Sebagai sebahagian daripada proses penuaan, hati mula melemahkan. Sebagai nadi melemahkan, terdapat pembentukan cecair dalam badan yang sama. Melalui diuretik buah pinggang akan dirangsang untuk meningkatkan pengeluaran air kencing yang seterusnya mengurangkan pembentukan cecair di dalam badan.

Sambungan antara Diuretics dan Insomnia

Dalam kedua kes, sama ada seorang individu adalah program ubat diuretik atau menggunakan bahan-bahan yang boleh diklasifikasikan sebagai diuretics sambungan antara diuretics dan insomnia boleh sama. Sambungan ini adalah bahawa kekerapan membuang air kecil terutamanya pada waktu tidur boleh mengganggu tidur seseorang individu yang kemudian boleh menyebabkan insomnia.

Di samping itu, kesan sampingan yang biasa dan kepentingan diuretics yang mengalami kehausan. Dahaga boleh menjadi satu lagi penyumbang kepada tidur tidak lena yang juga menunjukkan link langsung antara diuretics dan insomnia.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *