Kolesterol tinggi dijumpai di Mona Lisa: Berita Bbc

Kolesterol tinggi dijumpai di Mona Lisa: Berita Bbc

Mona Lisa grin mungkin disebabkan oleh Kesihatan, kebanyakannya kolesterol yang tinggi. Ini yang dikatakan oleh Profesor Itali dari Universiti Palermo berkata di London

Terutamanya yang warna kekuningan yang Da Vinci memberi sekeliling mata kiri beliau membuka cadangan bahawa yang boleh mempunyai mendapan lemak yang berlebihan. Bilakah tahap lemak yang sangat tinggi ia akan ada luaran kelihatan di bawah mata. Warna Mona Lisa yang dinyatakan dari lukisan yang menunjukkan bahawa dia harus telah mengalami beberapa masalah kesihatan.

Tuntutan beliau berpunca daripada kepercayaan bahawa artis menangkap subjek seperti beliau duduk sebelum dia. Oleh itu subjek yang sakit akan diberikan seperti dalam potret sama ada atau tidak artis bertujuan untuk. Skeptis adalah sangat cepat untuk menunjukkan bahawa ia bukanlah lukisan gambar dan pilihan warna yang hanya mungkin saja: warna pilihan – menunjukkan suasana daripada keadaan fizikal.

Walau bagaimanapun, mungkin Profesor Franco harus tidak boleh dilupuskan begitu cepat. Xanthoma memang keadaan kulit di mana lemak akan membina di bawah kulit. Ia muncul di luar tinged dengan warna kuning, mencari sesuatu seperti bruise yang atau dikotorkan bump. Ini adalah satu keadaan yang biasa dikaitkan dengan kolestrol yang tinggi kerana ia terpulang membina asid lemak yang merupakan salah satu daripada berorientasikan kolesterol tinggi.

Selain itu, lukisan akan sumber sahaja yang mana pakar-pakar perubatan dan ahli-ahli sejarah melihat masa lalu. Kamera digital tidak tersedia lebih awal, jadi potret adalah satu-satunya pilihan untuk mengetahui gaya hidup dan penyakit-penyakit bahkan moyang kami. Selain daripada Profesor Franco, ramai orang telah bercakap tentang perkara ini.

Potret beliau menunjukkan ciri-ciri tubuh yang tidak normal. Dari lukisan ia disarankan bahawa dia harus menderita akibat penyakit kencing manis. Akhenaten, pemimpin agama purba Mesir lukisan telah telah juga dibahaskan. Dan juga “Kanak-kanak sakit” lukisan makanan Laman, menggambarkan tentang penderitaan adik dari dari penyakit tibi. Oleh itu, lukisan dan hubungan mereka dengan penyakit tidak boleh diabaikan pada apa-apa kos.

Adalah tidak munasabah untuk percaya kemudian, bahawa mungkin Mona Lisa pula mempunyai kolesterol yang tinggi. Mungkin Kesihatan sakit dia adalah sebab untuk dia berbicara yang luar biasa. Apa sangat menarik, Walau bagaimanapun, adalah cara di mana Profesor Franco digunakan kelihatan tanda-tanda penyakit untuk mendiagnosis – walaupun sesuatu dalaman seperti kolesterol tinggi. Dalam zaman di mana kebanyakan diagnosis berlaku dari dalam, ianya pasti luar biasa kepada soalan bagaimana satu mungkin diagnosis dengan hanya apa yang kita boleh lihat.

Di zaman dahulu terdapat hampir tidak apa-apa peningkatan dalam teknologi untuk mendiagnosis penyakit. Kaedah yang sama digunakan oleh Franco adalah kaedah yang biasa untuk mendiagnosis keadaan perubatan di zaman dahulu.

Anda boleh lihat kami merendahkan kolesterol secara semulajadi program untuk mengurangkan kolesterol anda secara semulajadi.

EL331014

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *