Kol pangkalan data bagi industri farmaseutikal

Kol pangkalan data bagi industri farmaseutikal

Apakah KOL dan mengapa mereka pangkalan data yang diperlukan?

Pemimpin pendapat utama (KOLs) adalah pakar-pakar saintifik atau klinikal penyiasat atau pakar-pakar perubatan dan mereka tergolong kepada kawasan tertentu kepakaran Pediatrik, onkologi, bagi perkhimatan ini, kardiologi, kencing manis dan lain-lain.

Pemimpin pendapat utama memainkan peranan yang penting dalam proses pembangunan dadah dan adalah penting bagi kejayaan produk sepanjang kitaran hayat produk. KOLs juga menyediakan aktiviti advokasi dan kekunci pemasaran maklum balas. Syarikat-syarikat farmaseutikal biasanya melibatkan KOLs bagi proses pembangunan ubat-ubatan.

Syarikat-syarikat farmaseutikal melibatkan KOLs dalam penerbitan, peranan penasihat, menjalankan ujian klinikal, atau menjalankan penyelidikan pemasaran.

Pangkalan data KOL mempunyai senarai atas KOLs. KOLs ini dikenalpasti melalui penyelidikan menengah dan rendah. KOLs telah dikenalpasti, disahkan dan dibahagikan mengikut pelbagai faktor seperti penyakit keadaan, lokasi-lokasi geografi, Pusat kesihatan masyarakat.

Pada Informatik penyumberan luar, kami juga membangunkan pangkalan data bagi KOLs bukan Bahasa Inggeris selain bahasa KOLs Inggeris bercakap Pertubuhan Bangsa-bangsa. Penterjemah yang berpengalaman profil untuk bukan-Bahasa Inggeris bercakap KOLs.

KOL pangkalan data yang diwujudkan dan dikekalkan di Oracle Platform / MS Access Platform / Web berasaskan platform.

KOLs atas kedudukan dan diprofil oleh kami missionaries peringkat Sarjana dan pengumpulan data dilakukan terutamanya melalui penyelidikan sekunder dan penyelidikan yang utama.

KOLs diprofil kemudian akan diintegrasikan dalam pangkalan data kami. Pangkalan data kami mempunyai ciri-ciri berikut:

* KOLs akan dibahagikan berdasarkan kawasan kepakaran atau wilayah atau khusus.
* Butiran demografi KOLs dan pendidikan.
* KOLs serantau dan Kebangsaan peringkat Persatuan dan persembahan mereka di Persidangan peringkat kebangsaan, Simposium dan Mesyuarat Tahunan.
* KOLs gabungan semasa dan yang lepas.
* KOLs bidang khusus yang menarik atau kepakaran.
* KOLs Penasihat jawatan dengan syarikat-syarikat farmaseutikal, ujian klinikal, gambar.
* Senarai Anugerah profesional oleh KOL sewaktu hidup.
KOL pangkalan data boleh digunakan untuk penjagaan kesihatan pemasaran. Ia juga menyediakan senarai ujian klinikal yang dijalankan oleh KOL. Mereka adalah kepentingan utama bagi kejayaan sesuatu produk. KOLs dan pangkalan data mereka membantu industri farmaseutikal dalam menyelidik, pelancaran, dan pemasaran ubat-ubatan baru atau sebatian dalam pasaran global.

Apa penyumberan luar Informatik menyediakan?

Hidup KOL pangkalan data dengan 100% ketepatan kadar dan terus-menerus pengemaskinian pangkalan data KOL TAT yang rendah.

Faedah penyumberan luar bagi industri farmaseutikal:

* Masa pusingan rendah
* Mengurangkan kos pembangunan ubat-ubatan
* Lebih cepat pembangunan ubat
* Menjimatkan kos harga
* Meningkatkan produktiviti dengan peningkatan kecekapan
* Cek kualiti proses untuk menyemak ketepatan kandungan / database
* 100% kadar ketepatan pangkalan data
* Penuh keselamatan data bukti
* Penggunaan yang terbaru dalam teknologi dan infrastruktur

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *