Koi harga bergantung pada warna

Koi harga bergantung pada warna

Pembiakan koi adalah hobi bergaya hari ini. Walau bagaimanapun, manakala pemilik boleh membawa kegembiraan mereka menonton, mereka juga boleh merupakan punca pendapatan yang mewah. Baik bred koi boleh perintah harga yang berpatutan. Koi harga sebahagian besarnya bergantung pada corak warna, penampilan am, kepelikan dan kesihatan mereka. Koi sihat adalah orang-orang yang mempunyai warna-warna yang cerdas. Pengumpul yang serius akan memilih apabila memilih ikan koi sebagai haiwan kesayangan. Bagi mereka harga koi bukanlah satu isu kerana mereka bertekad untuk mengumpul ikan yang lebih baik dan lebih mahal.

Penternak biasanya mencari jenis koi yang boleh menghasilkan koi yang unik. Koi paling mahal yang biasanya diternak dari jenis berkualiti tinggi dengan warna yang menarik. Harga koi ramai penternak yang lelaki dan perempuan yang tinggi kerana mereka mampu menghasilkan anak-anak yang lebih banyak dengan corak warna yang menarik dan menakjubkan. Ramai penternak koi menjual koi mereka dalam talian, manakala beberapa kedai-kedai haiwan peliharaan sendiri. Jika anda bercadang untuk membeli koi mahal, anda perlu mencari koi kualiti yang baik. Anda perlu berhati-hati apabila membeli koi mahal. Harga koi yang tinggi tidak semestinya bermakna bahawa koi yang berkualiti kecuali anda akan dapat mengenal pasti kepelbagaian terbaik. Mengumpul dan ternakan melibatkan banyak kerja tetapi dividen yang menghairankan tinggi.

Ia adalah penting untuk memperoleh pengetahuan yang betul tentang jenis-jenis koi. Mereka keanggunan dan Kecantikan kelas pertama adalah apa yang pemacu menarik peningkatan sejumlah hobi untuk membeli ikan koi. Penternak biasanya menetapkan harga koi yang berdasarkan apa yang mereka kelihatan seperti mengikut piawaian Jepun klasifikasi. Jika anda tidak berhasrat untuk memasuki pertandingan koi maka anda sepatutnya hanya membeli apa rayuan kepada anda selagi ia menepati bajet anda. Dalam kes ini, terdapat ada mudarat dalam membeli koi gred lebih baik dengan harga yang tinggi selagi anda menghargai nilai.

Manakala harga koi amat penting, anda mesti faham bahawa anak-anak muda yang kelihatan agak kusam. Warna dan corak yang membangunkan ke atas jangka hayat ikan tersebut. Jenis-jenis yang berbeza mengambil masa yang berbeza-beza untuk membangunkan. Walau bagaimanapun, ini adalah bahagian yang menarik daripada hobi, yang mengambil masa paling lama untuk belajar. Koi muda adalah lebih murah kerana ia adalah sukar untuk menentukan bagaimana ia akan berkembang. Sebaik sahaja anda belajar seni, anda akan dapat meningkat koi berkualiti tinggi. Ini akan memberikan anda peluang yang lebih baik untuk menjemput koi dengan harga yang lebih rendah dan bergerak untuk menjualnya pada nilai yang lebih tinggi.

Koi perubahan harga mengikut saiz dan gred. Beberapa berharga keunikan dan jarang. Koi hiasan biasanya berharga kira-kira $20 bagi yang 4 “ke 6” untuk pelbagai yang sihat, dengan satu 18 “koi bernilai apa-apa sehingga $175. Penternak biasanya akan mencari yang koi juara grand dan mencari bentuk badan mereka berpotensi apabila yang berkembang kepada sekurang-kurangnya 30 inci. Kedalaman warna adalah satu lagi faktor yang menentukan harga koi, yang banyak seperti menentukan kot cat di dinding. Ringan kot cenderung kehilangan mereka berselerak. Corak adalah satu lagi aspek yang menentukan harga koi. Penternak mencari pola-pola yang memenuhi kriteria pertandingan koi.

Apabila membeli koi, pastikan anda soalan penjual tentang harga koi. Ini adalah cara terbaik untuk mengetahui nilai koi ini seberapa lama yang anda telah lakukan kerja rumah anda juga.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *