Klinik rawatan segera: Apakah Hip dalam penjagaan kesihatan

Klinik rawatan segera: Apakah Hip dalam penjagaan kesihatan

Kenapa hantar sendiri ke bilik kecemasan hospital penuh dengan kuman, over-crowded jam, apabila terdapat banyak pilihan yang lebih baik? Jika trend terkini petunjuk apa-apa, ia seolah-olah bahawa klinik penjagaan segera mengambil tempat dalam kehidupan ramai rakyat Amerika- dan New York khususnya. Yap, sebahagian besar orang-orang sakit yang memilih kemudahan klinik rawatan segera daripada mengikat diri mereka dalam knot yang cuba untuk mendapatkan perlantikan minit terakhir dari doktor penjagaan primer mereka.

Model lama hanya akal lagi. Ia telah lama kerana anda boleh dail seorang ahli lama dengan sebuah beg hitam yang diisi dengan pil hati untuk muncul di pintu anda untuk panggilan house. Juga, ia seolah-olah perkara-perkara yang telah berpindah lebih jauh lagi. Ia adalah satu fakta bahawa peratusan besar daripada orang-orang yang muncul di bilik kecemasan hospital yang tidak perlu berada di sana. Ianya hanya bahawa, dahulu, pilihan telah terhad. Meninggalkan bilik kecemasan hospital untuk penyakit-penyakit yang mengancam nyawa dan mendapatkan diri anda ke klinik penjagaan segera untuk segala-galanya.

Klinik penjagaan segera datang dalam kelainan yang berbeza, tetapi terdapat asas-asas yang menyatukan mereka semua. Sebagai contoh, klinik penjagaan segera akan bangga menampilkan yang Lembaga disahkan doktor melihat pesakit berbanding pengamal jururawat. Ini adalah penting, lagi banyak kali ia penyata di bawah radar pesakit. Sebagai contoh, beberapa kemudahan perubatan lain jenis ini anda akan melihat, didiagnosis dan dirawat oleh seorang jururawat- namun anda tidak pernah tahu bahawa. Orang yang merawat anda akan jarang menawarkan dia yang kurang berkelayakan daripada doktor! Dan Mari kita hadapi, apabila anda sakit ia adalah seorang doktor yang anda mahu.

Kebangkitan di klinik penjagaan segera telah berlaku dengan cepat, sepanjang dekad atau lebih. Semalam adalah dianggarkan bahawa terdapat lebih daripada sepuluh ribu di Amerika Syarikat dengan kehadiran lebih banyak setiap masa. Malah, sebuah syarikat di Maryland nampaknya menggunakan McDonalds sebagai model perniagaan, menjual francais jenis klinik ini. Sama ada itu adalah idea yang baik atau tidak, kami akan biarkan sehingga pesakit-pesakit mereka seperti kita meneroka apa yang ia adalah yang membuat berjalan kaki di klinik yang begitu popular hari ini.

Mereka tidak mudah di dalam Wallet
Ya memang, klinik penjagaan segera yang cenderung untuk menawarkan harga diskaun pada semua perkhidmatan mereka. Ingat, dengan seorang doktor yang Lembaga disahkan kakitangan anda tidak akan skimping kualiti, namun harga adalah cara yang lebih berpatutan daripada Lawatan ke bilik kecemasan hospital OL ‘ itu. Klinik ini cenderung untuk menerima pelbagai jenis insurans, serta.

Masa anda adalah terlalu penting
Walaupun ia adalah benar bahawa kebanyakan bilik-bilik kecemasan hospital yang sibuk boleh, ia masih kelihatan seolah-olah mereka tidak menghormati masa anda. Klinik penjagaan segera tidak dan selalunya anda akan dapat dilihat dalam masa kurang daripada sejam menunggu.

Jika mereka tidak boleh menetapkan seseorang tidak boleh
Salah satu hal terbaik tentang klinik penjagaan segera adalah mengetahui bahawa apabila anda mencari seseorang yang anda percayai, mereka benar-benar mendapat anda dilindungi. Dalam erti kata lain, mereka sentiasa merawat banyak penyakit berbeza, Semua dengan penjagaan yang terbaik. Dari A ke Z, anda boleh yakin bahawa anda berada di tangan yang berkelayakan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *