Klinik Pergigian perisian wajib untuk penjagaan mulut yang baik

Klinik Pergigian perisian wajib untuk penjagaan mulut yang baik

Ramai orang mempunyai ketakutan yang sengit untuk melawat doktor gigi. Walau bagaimanapun, seseorang tidak boleh menafikan bahawa penjagaan mulut adalah penting dan lawatan tetap ke doktor gigi adalah perlu untuk kesihatan yang baik. Kebanyakan doktor mempunyai atur cara perisian klinik pergigian untuk menyimpan rekod-rekod rawatan semua pesakit mereka. Ini adalah berfaedah kepada doktor gigi serta pesakit.

Selalunya orang mengaitkan sakit dengan lawatan ke doktor gigi. Atas sebab ini, banyak berjalan-jalan dengan mulut yang menyakitkan dan mengelakkan konsultasi doktor gigi. Ini mungkin kes hari berlalu, tetapi tidak begitu dengan teknologi moden. Pesakit akan mengalami rasa tidak selesa ketika duduk di kerusi di doktor gigi, tetapi tidak dalam kesakitan yang amat sangat lama. Jangkitan mulut boleh merebak ke seluruh badan jadi anda dinasihatkan untuk berjumpa doktor gigi sebaik sahaja satu mengesan masalah.

Sebelum kemunculan amalan pergigian komputer disimpan rekod-rekod yang terperinci untuk setiap pesakit. Sejarah perubatan pesakit, rawatan, butir-butir akaun dan tarikh Lawatan akan datang sentiasa direkod. Penyimpanan fail ini adalah perlu untuk menjejaki pesakit tidak sanggup.

Malangnya sistem ini adalah tidak foolproof. Katakan, sebagai contoh, pesakit datang dan doktor gigi gigi yang dipenuhi. Butir-butir rawatan direkod dan pesakit diminta kembali untuk pemeriksaan dalam masa enam bulan. Fail pesakit boleh kembali ke Kabinet dan terlupa. Pesakit mungkin tidak telah membuat janji temu seterusnya. Pesakit ini berkuat kuasa boleh jatuh melalui rekahan tersebut.

Doktor gigi memperlihatkan keperluan untuk meningkatkan penyimpanan rekod mengelakkan kehilangan pesakit mereka. Sesetengah memperkenalkan sistem peringatan Poskad. Pesakit akan mengisi Kad dengan alamatnya dan Kad akan difailkan untuk dipaparkan enam bulan itu. Jadi jika pesakit melawat bulan Mac, Kad boleh difailkan di sebalik label September untuk hantar pada masa itu.

Walaupun beberapa isu yang bermasalah seperti berbilang Kad atau perubahan pelantikan, sistem ini bekerja baik. Apabila komputer tiba di pejabat-pejabat mereka, penyimpanan rekod menjadi lebih cekap. Mengekalkan menjejaki anak rekod rawatan dan keperluan masa depan adalah lebih mudah.

Hari ini hampir semua doktor membuat penggunaan komputer dan perisian pengurusan untuk mengekalkan rekod-rekod yang cekap bagi semua pelantikan dan butir-butir pesakit. Kalendar elektronik bersepadu adalah satu komponen yang bernilai dalam sistem pengurusan. Ia adalah mungkin untuk melihat jadual berbilang semua kakitangan pada amalan pada satu skrin. Ini membolehkan kakitangan untuk menguruskan masa mereka dengan lebih berkesan. Susulan pelantikan tidak terlepas pandang dengan perisian jenis ini.

Perisian yang baik adalah sesuatu yang doktor hari ini tidak mampu tanpa. Ia membolehkan mereka untuk terus menjejaki anak pesakit dan tidak kehilangan mereka. Doktor gigi ini dan kakitangan sokongan mereka mempunyai rekod-rekod penting pesakit dan perniagaan di satu tempat. Mereka telah mampu menguruskan amalan lebih efisien secara harian, bulanan dan tahunan. Perisian Klinik Pergigian boleh didapati pada harga yang berpatutan. Mana-mana doktor gigi akan membazirkan masa dan wang jika dia gagal untuk melabur dalam program komputer yang baik untuk mengesan pesakit.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *