Klinik menjimatkan Lakeland $1.1 juta kos insurans kesihatan

Klinik menjimatkan Lakeland $1.1 juta kos insurans kesihatan

Bandar menyimpan lebih daripada $1 juta setahun dalam tuntutan insurans kesihatan kerana dengan “perubatan pencegahan” Klinik Kesihatan, kata Pengurus risiko di Lakeland.

Pengarah risiko pengurusan Karen Lukaub berkata klinik kos lebih banyak wang pada mulanya, tetapi menyelamatkan lebih banyak kerana masa berlalu dengan pekerja yang lebih sihat.

Pekerja sepenuh masa di bandar 2,100, 1,840 mempunyai insurans kesihatan melalui program self-insurance di bandar. Pada tahun 2008, pekerja 1,239 digunakan di klinik bandar. Tuntutan insurans untuk pekerja tersebut purata $929 kurang daripada tuntutan tahunan purata $5,492 setahun difailkan oleh seorang pekerja biasa bandar.

Penjimatan: $1.1 juta.

601 Yang Diinsuranskan pekerja yang tidak menggunakan klinik yang membuat tuntutan purata $1,448 lebih dalam $5,492 purata. Itulah $870,000 bandar tidak tertanggung untuk menghabiskan jika pekerja tersebut pergi ke klinik.

Mana-mana pekerja yang menggunakan klinik Utara Tasik Parker Avenue perlu melalui penilaian yang komprehensif yang merangkumi ujian gula darah dan kolesterol, maka yang “jisim tubuh” evaluaton, yang mempunyai segala-galanya dilakukan dengan lemak.

Dr Miguel Eisen, yang kakitangan klinik ini bersama-sama dengan Pembantu Perubatan Jennifer Lubbs, berkata, dalam ujian awal, nombor jisim badan yang buruk adalah ancaman terbesar kepada kesihatan yang baik.

Klinik ini dibuka dua tahun lalu dan salah satu pelanggan awal ialah Taman-Taman dan rekreasi pekerja James “Cosmo” McHenry, maka 5 kaki, 10 inci tinggi dan berat 238 pound.

“Saya adalah begitu penat dari bekerja di luar sepanjang hari bahawa apabila saya tiba di rumah saya tidak dapat bergerak,” katanya. “Saya hanya meletakkan sekitar dan makan.”

McHenry berkata Eisen memberitahunya beliau adalah memupuk masalah kesihatan yang serius.

“Dia cukup banyak menelefon saya lemak…,” kata McHenry.

Penilaian mendapat McHenry di sofa.

Beliau memulakan pertandingan “Terbesar kalah” dengan 27 bandar pekerja lain, kebanyakannya dari Taman-Taman dan rekreasi. Bayaran masuk adalah $20 dan denda yang dikenakan ke atas orang-orang yang mendapat berat Timbang mingguan dalam.

Dalam tempoh enam bulan, McHenry jatuh 91 paun dan mengekalkan. Beliau tersenarai cip dan pretzels untuk berbasikal dan berjalan sekitar Tasik Hollingsworth.

McHenry berkata beliau suka klinik dan tidak dapat memahami mengapa semua kakitangan bandar tidak menggunakannya.

“Perubahan Cosmo luar biasa,” kata Tinsley Rang undang-undang, Pengarah Taman dan rekreasi.

McHenry telah menjadi “nut Kesihatan” kepada titik yang tidak senonoh sempadan, Tinsley berkata sambil ketawa.

Katanya, klinik kesihatan di bandar telah menimbulkan kesedaran kesihatan di bandar pekerja.

Klinik ini dibuka kepada mana-mana pekerja bandar dalam rancangan Kesihatan, dengan kebenaran daripada penyelia.

Bandar memutuskan untuk menyewa sebuah syarikat swasta untuk kakitangan dan mengekalkan klinik. Georgia berasaskan HealthSTAT dibayar $361,000 dari pelan kesihatan $18 juta di bandar.

Lukhaub berkata, HealthSTAT adalah perlu kerana bandar tidak seharusnya berada dalam kedudukan yang mengekalkan rekod perubatan bandar pekerja.

Klinik ini digunakan untuk pelbagai alasan oleh pekerja-pekerja yang tidak membayar mana-mana co-pay untuk melihat Eisen.

Pekerja-pekerja yang datang dengan kesejukan atau selesema dan luka-luka kecil atau penyakit yang melawat dan Eisen menyelaras pekerja kesihatan dengan doktor-doktor di luar.

Eisen telah menyaksikan kebanyakan penyakit yang diketahui oleh manusia. Beliau telah diamalkan di Hospital besar Polk, yang ditutup pada tahun 1995, Jabatan Kesihatan County Polk dan sebagai pakar bedah dalam tentera Amerika Syarikat.

“Saya percaya kami menyediakan perkhidmatan yang baik di sini,” katanya.

Lukhaub berkata, dia percaya Klinik Kesihatan adalah cara masa depan, cara untuk mengurangkan kos Kesihatan kerajaan dan swasta. Beliau berkata perniagaan swasta perlu band bersama-sama untuk berkongsi kos klinik.

“Ini tidak menggantikan (doktor luar),” katanya. “Tetapi ia membantu pekerja-pekerja yang menjadi sihat.”

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *