Kiraan Platelet rendah – Itp dan pautan makanan

Kiraan Platelet rendah – Itp dan pautan makanan

Jika anda mempunyai kiraan platelet yang rendah, sama ada daripada Purpura thrombocytopenic Idiopathic (ITP) atau beberapa sistem imun penyakit, sila Pertimbangkan apa yang ia adalah bahawa anda makan.

Selain menyedari semua makanan yang anda tidak perlu makan, menghairankan terdapat sesetengah indah super makanan disediakan yang pasti boleh membantu jika anda mempunyai kiraan platelet yang rendah.

Pertama anda perlu menghapuskan dari diet anda semua makanan yang bertindak sebagai perengsa kepada sistem anda. Orang-orang yang menyebabkan keradangan seperti gula, bijirin halus, lemak tepu, makanan segera, makanan yang diproses dan adanya lagi sedikit. Makanan biasa, tetapi berbahaya ini hanya akan memburukkan lagi kiraan platelet yang rendah.

Kemudian anda perlu memperkenalkan banyak makanan mentah, segar, sebaik-baiknya organik, sihat untuk diet anda. Tiada makanan super banyak disediakan untuk membantu dengan ITP dan platelet rendah anda mengira. Makanan akan mendapati bahawa hotel ini akan mengurangkan keradangan dan membantu badan anda sembuh, yang seterusnya akan meningkatkan sebagai platlet.

Saya mesti tekanan walaupun yang hanya dengan makan makanan ini super meningkatkan sebagai platlet, mungkin bukan kerja yang anda mahu jika anda tidak malah menghapuskan sepenuhnya semua makanan yang buruk dalam diet anda dan juga mengambil kira mana-mana lain-lain faktor yang boleh menyumbang kepada kiraan platelet yang rendah, seperti virus, parasit, akut alahan dan sebagainya.

Berikut adalah di antara makanan super yang akan membantu dengan kiraan platelet yang rendah.

Semua makanan yang mengandungi Omega-3 – “Raja semua lemak” ini termasuk salmon liar, minyak biji flaks, cod hati minyak. Saya mendapati ini sangat berguna dalam mengatasi gangguan ITP anak perempuan saya. Hanya mengapa ini jadi super dan mengapa mereka membantu dengan kiraan platelet yang rendah?

Asid lemak Omega-3 yang tidak dihasilkan oleh badan, mengurangkan keradangan, meningkatkan peredaran, meningkat nisbah anda baik untuk kolesterol yang tidak baik dan mungkin pengajaran risiko kanser. Omega-3 pasti meningkatkan sistem imun dan akan mengukuhkannya dan membantu membina tahap platelet yang rendah.

Berkembang secara perlahan-lahan tomato – loji kuasa ini nutrien akan jem yang makan dengan antioksidan seperti likopena yang tidak biasa dijumpai di mungkin makanan lain, mereka juga dimuatkan dengan vitamin dan mineral seperti kalium dan vitamin c.

Beri-beri semua, terutamanya blueberry, hanya penuh dengan pelbagai khasiat pemakanan yang meneutralkan radikal bebas (agen yang menyebabkan keradangan dalam badan serta kerosakan selular dan penuaan), morsels sedikit ini lazat pek punch yang apabila anda cuba untuk membina kiraan platelet yang rendah.

Brokoli dan gelap sayur-sayuran berdaun – terutamanya bayam dan kale. Sayur-sayuran ini akan fitonutrien tebal, yang hanya dimuatkan dengan antioksidan, vitamin dan mineral.

Ini adalah sebahagian daripada makanan super yang boleh membantu anda dengan perjuangan anda menentang penyakit ITP dan kiraan platelet yang rendah.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *