Khasiat ikan salmon salai yang panas

Khasiat ikan salmon salai yang panas

Ramai yang tahu bahawa ikan adalah baik untuk kesihatan anda tetapi orang jarang memahami kesannya benar pada badan. Ikan salmon mungkin adalah salah satu Tempahan sihat ikan di pasaran, kerana tahap tinggi omega 3, yang mempunyai pelbagai kesan-kesan positif pada tubuh anda.

Dengan ini, ia adalah penting untuk mendapatkan ikan salmon mencukupi dalam diet anda untuk mengambil kesempatan daripada manfaat kesihatan yang ia menandakan.

Manfaat kesihatan yang ditawarkan

Lisan positif Panas, salai ikan salmon yang kaya dengan omega 3 yang;

Ï mencegah kanser kolon, payudara dan prostat
Ï mengurangkan kemurungan
Ï mengawal rentak jantung
Ï menghalang obesiti
Ï mengurangkan risiko penyakit jantung
Ï memperlahankan kemerosotan otot dari usia
Ï mempunyai kesan anti-radang
Ï mengawal tekanan darah, mengelakkan tekanan darah tinggi di dalam kumpulan umur yang lebih tua
Ï menghalang kaedah temubual mendalam urat
Ï menghalang pulmonari Embolisme

Dapatkan lebih salai ikan Salmon ke dalam Diet anda

Salah satu resipi Tempahan selera yang tersedia untuk ikan salmon salai yang panas adalah orang-orang yang dished oleh Jamie Oliver. Chef terkenal di seluruh dunia, dia terkenal kerana usaha beliau untuk memulihkan pemakanan yang kurang baik di sekolah untuk menggalakkan pemakanan sihat dan kesedaran pemakanan. Sepanjang kempen itu, dia membuat penemuan penting yang mengakibatkan re-education makanan di Amerika Syarikat dan UK.

Dengan ini dalam fikiran, Jamie Oliver bertujuan resipi beliau mempertingkatkan kesihatan dan oleh itu cuba untuk mewujudkan yang seimbang bagi orang-orang yang mengikuti kerja Masak-memasak.

Resipi beliau untuk panas salmon salai dengan cili salsa tidak hanya tantalizingly lazat, tetapi juga terus dengan beliau falsafah pemakanan yang sihat dengan satu gram 44 lebuhrayanya sihat protein setiap hidangan.

Resipi ikan Salmon salai di Panas

Resipi Jamie Oliver mengajar anda keseluruhan proses memasak ikan salmon salai, termasuk prosedur untuk Merokok ikan anda sendiri. Apa yang anda perlu lakukan adalah:

1. Mencari satu tin biskut lama dan wayar rak yang sesuai di dalam.
2. Letakkan beberapa chippings kayu, segelintir rosemary dan segelintir “sage” di bahagian bawah.
3. Mencari wayar rak yang sesuai ke dalam tin, atau bengkok beberapa wayar ayam. Ini adalah untuk berehat ikan salmon yang terakhir.
4. Menembusi beberapa lubang di atas tudung.
5. Minyak pada ikan salmon dalam hujan renyai dan dalam sedikit garam, dan meletakkannya dalam tin.
6. Letakkan tudung tin dan tin hob diadakan, dan masak selama 8-10 minit pada suhu sederhana. Ia mula Merokok selepas hanya beberapa minit.
7. Campurkan bahan-bahan salsa termasuk lada, tomato dan cili dan hujan renyai-renyai sepanjang salmon yang apabila dilakukan.

Resipi ini adalah tidak menghairankan mudah sahaja tetapi membolehkan anda mempunyai hidangan ikan salmon yang lazat, yang akan membuat anda gembira, sihat dan stok dengan omega 3 untuk mengelakkan semua penyakit yang disenaraikan di atas! Hanya ingat bahawa omega 3 tidak terhad kepada panas ikan salmon salai, ia boleh didapati dalam kebanyakan jenis ikan dan kaedah yang sama boleh digunakan untuk memasak ini terlalu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *