Ketuat plantar

Ketuat plantar

Ketuat adalah salah satu jangkitan kulit yang paling biasa untuk individu tidak kira umur. Pemilik ladang Ketuat yang biasa di bahagian bawah permukaan kaki tumit, bola, atau tunggal. Mereka adalah ketumbuhan yang bebas kanser yang boleh berlaku disebabkan oleh tekanan pada kaki seperti berdiri atau berjalan untuk tempoh yang panjang masa yang akan menyebabkan kemudian bermula jauh ke dalam lapisan permukaan kulit. Ramai yang mengalami Ketuat plantar akan akan dipadam kerana kerengsaan dan kesakitan yang akan mereka hadapi jika mereka berdikari sering.

Ketuat plantar adalah biasa di kalangan orang-orang yang barefoot bagi tempoh masa, yang besar terutamanya di tempat-tempat awam seperti di kolam renang. Virus yang diluluskan melalui sentuhan kulit ke kulit serta atau hubungi lain ke kawasan-kawasan yang mempunyai seseorang yang dijangkiti menyentuh dengan Ketuat mereka seperti lantai. Tanda-tandanya anda akan perasan selepas menyedari lebam yang tumbuh di kaki anda akan sakit. Lebam boleh menjadi licin dengan warna kelabu-kuning atau warna lebih coklat. Rasa Ketuat plantar boleh sama ada menjadi mampung atau kasar bergantung di mana sebenarnya mereka berada di dalam foots permukaan.

Banyak yang perlu mereka Ketuat plantar yang dibuang kerana mereka muncul di bahagian bawah kaki yang menyebabkan kesakitan apabila berjalan atau walaupun memakai Kasut. Terdapat beberapa cara yang doktor boleh membuang Ketuat plantar di pejabat mereka. Kadang-kadang anda akan memerlukan beberapa kitaran rawatan berbeza sebelum Ketuat itu boleh dikeluarkan. Doktor anda boleh sama ada mengeluarkan Ketuat plantar dengan menggunakan rawatan laser, crytherapy yang akan membekukan Ketuat tersebut dengan cecair nitrogen dan akan membunuh dari virus dan mereka jatuh dalam beberapa hari atau kadang-kadang mereka hanya perlu menyuntik kawasan dengan Anestetik tempatan yang dan potong Ketuat tersebut.

Terdapat beberapa yang lain ke atas rawatan Ketuat kaunter yang banyak akan cuba sebelum menuju ke doktor mereka untuk penyingkiran Ketuat plantar mereka. Jika anda hanya mahu sedikit lebih selesa cuba menggunakan moleskin sebuah kugiran-Pembantu yang dibesarkan sehingga sedikit dengan lubang cut untuk memberi sokongan yang lebih banyak dan mengelakkan Ketuat yang sedang berjalan di atas. Cara-cara lain yang banyak telah membuang Ketuat plantar mereka akan menggunakan batu pumice atau callus pencuci padanya. Dengan merendam Ketuat plantar anda untuk dua puluh minit atau anda boleh kemudian berhati-hati menggunakan tekanan Ketuat dengan alat untuk keluarkan sedikit tisu mati dari Ketuat tersebut. Ini boleh menyebabkan kesakitan yang lebih sedikit bagi sesetengah orang dan kadang-kadang ia boleh berdarah.

Jika anda perasan bahawa anda telah telah dihubungi dengan virus Ketuat ini anda perlu pastikan anda ibu pejabat doktor anda. Anda mahu untuk menjaga mereka sebelum mereka keluar dari kawalan. Anda juga boleh mengawal mereka sebelum ia merebak dan akhirnya muncul seluruh kaki anda dan bukannya hanya satu atau dua pada satu masa.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *