Ketua pancuran air penapis kajian oleh Dr. Mehmet Oz pada rancangan Tv Oprah Winfrey tersasar sesuatu

Ketua pancuran air penapis kajian oleh Dr. Mehmet Oz pada rancangan Tv Oprah Winfrey tersasar sesuatu

Muncul di “The Oprah Winfrey Show” untuk membincangkan pentingnya penapis air kepala pancuran mandian, Dr. Mehmet Oz memberikan penonton dan berjuta-juta yang menonton di rumah bangun panggilan tentang bahaya mandi di klorin. Dr Oz adalah seorang professor pembedahan di Columbia University dan sekarang kerap berkongsi kekayaan pengetahuan tentang kesihatan dan kesejahteraan “Dr. Oz menunjukkan.”

Mari kita merangkumi Sorotan dan implikasi daripada apa yang dia kata, maka dapat satu idea yang amat penting bahawa pemacu utama keperluan memiliki penapis air kepala pancuran mandian.

Salah satu yang di his Tempahan memilukan Komen adalah ini:

“Dapatkan penapis arang dan meletakkannya di kepala pancuran mandian anda. Dan sebab bagi yang demikian klorin, apabila ia datang [yang] air, benar-benar kering anda sehingga banyak… dan penapis arang ini akan tarik klorin keluar. ”

Dr Oz adalah penyokong kuat arang atau karbon penapisan televisyen kerana ia berharga beberapa sen sahaja sehari dan manfaat kesihatan menghairankan penting.

Beliau menyatakan bahawa penapis showerhead adalah pertahanan yang hebat berbanding rambut yang kering. Tetapi beliau amat menekankan bahaya yang ditimbulkan apabila anda menyedut pancuran mandian wap atau menyerap mereka melalui kulit, mengatakan “bahawa klorin sebenarnya churns untuk kimia.” Satu titik penting terutamanya apabila mempertimbangkan bahawa kanak-kanak akan lebih terdedah kepada keadaan kulit, alahan dan penyakit pernafasan dari klorin.

Jadi sekarang mari kita lihat satu konsep yang amat penting yang akan membuat tinjauan Dr Oz pancuran mandian Ketua water filter yang lebih berharga untuk anda.

Bukti menunjukkan penapisan air pancuran mandian anda adalah lebih penting daripada meminum air yang ditapis

Kebanyakan orang telah mendengar klorin adalah berbahaya, tetapi mereka secara automatik berfikir minum air yang ditapis sebagai baris pertama Pertahanan. Dalam realiti, penapis kepala air pancuran mandian anda boleh menjadi senjata yang lebih baik terhadap klorin.

Kajian telah menunjukkan bahawa badan kita mengambil dalam tahap yang sama dari bahan kimia semasa mandi sepuluh minit daripada dari minum 2 liter atau kira-kira separuh gelen air sama.

“Sehingga dua pertiga daripada kesan berbahaya klorin adalah akibat terhidu dan kulit penyerapan ketika mandi.”
-Jurnal Amerika kesihatan awam

4 Berikut adalah mudah untuk memahami fakta-fakta yang boleh membantu menjelaskan mengapa penapis kepala air pancuran mandian adalah sangat penting untuk kesihatan anda jangka panjang:

1. Semasa pancuran mandi air panas, liang-liang kulit anda membuka dan menyebabkan klorin dan bahan kimia lain untuk mempercepatkan kadar serapan.

2. Wap yang anda menyedut boleh mempunyai kepekatan bahan kimia yang sebanyak 10 hingga 20 kali melebihi unheated air paip.

3. Kajian menunjukkan bahawa apabila bahan kimia yang disedut, mereka pergi terus ke dalam aliran darah anda.

4. Kesan buruk pada Kesihatan mengambil dalam klorin apabila mandi adalah besar berbanding dengan minum air belum dituras. Air minuman yang mempunyai kelebihan yang ditapis oleh hati dan buah pinggang anda.

Dihidu dan penyerapan derma klorin dan bahan kimia lain apabila mandi kini dikaitkan dengan kanser pundi kencing, kanser payudara, zaman kanak-kanak asma dan banyak lain-lain penyakit dan penyakit.

Kesimpulan
Walaupun saya bersetuju dengan Dr Oz memuji penapis arang, pilihan yang lebih baik adalah untuk mendapatkan penapis dua peringkat pancuran mandian yang juga menggabungkan kuasa menghapuskan kimia KDF media. Satu sistem penapisan 2-peringkat adalah lebih berkesan daripada kepala penapis pancuran mandian yang hanya menggunakan cakera karbon yang tunggal.

Katil tambahan berkualiti tinggi air penapis pelbagai di mana-mana dari $68 $ 250. Tetapi jangan bimbang, melakukan sistem yang terbaik yang dua bermula di bawah $100. Apabila memilih seorang Ketua pancuran air penapis, saya cadangkan anda Mulakan carian anda dengan memberi tumpuan kepada syarikat-syarikat yang mempunyai sekurang-kurangnya 60 hari jaminan; NSF disahkan; dan menggunakan dua media penapis ultra-penapisan.

Ingin maklumat lanjut mengenai nasihat Dr. Oz pada penapis kepala air pancuran mandian?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *