Ketidakselesaan putus haid datang dalam pelbagai aliran

Ketidakselesaan putus haid datang dalam pelbagai aliran

Hormon anda akan gila dan badan anda sedang cuba terbaik untuk menyesuaikan diri, anda akan mempunyai banyak isu-isu. Sebahagian psikologi (menangis) dan lain-lain fizikal (ketidakselesaan – kesakitan). Rencana ini adalah mengenai gejala-gejala fizikal yang anda mungkin hadapi dengan buah dada dan perut dan apa tindakan yang anda boleh cuba untuk mengelakkan ketidakselesaan anda.

Mengapa akan payudara saya jadi sakit? Ianya menopaus?

Menopaus membawa semua jenis perubahan, hormon anda berada di sana, maka mereka sudah hilang, maka mereka seolah-olah kembali lagi. At-kurangnya gejala-gejala menopaus Adakah. Salah satu Tempahan aggravating perubahan hormon yang memberi kesan kenyang payudara dan ketegasan. Jangan lupa untuk memberi kredit yang sepatutnya kepada graviti dan kurang bersenam. Payudara anda tidak hanya saggy, mereka sedang tender, kadang-kadang sangat lembut. Kebenaran yang menyedihkan adalah ketidakselesaan ini boleh bertahan selama hari.

Sebab-sebab tertentu sakit kami sentiasa adalah lebih teruk pada waktu malam. Ini mungkin benar pada payudara tender anda juga. Mungkin menggunakan pad Pemanas apabila anda tidur boleh beri sedikit kelegaan daripada ketidakselesaan. Sesetengah wanita mendapati menggunakan minyak kastor, lavender pati minyak atau krim progesteron semulajadi yang menenangkan. Ianya juga mungkin anda dapat mengelakkan ketidakselesaan dengan mengurangkan pengambilan makanan yang masin, garam dan kafein.

Pada waktu siang, memakai coli yang betul, salah satu yang akan membuatkan dada anda daripada perut anda. Sentiasa memakai coli yang tidak terlalu disampiri dan tanpa underwires. Untuk menangani faktor saggy, menyertai kelas angkat berat atau mendapat sebuah buku yang baik yang akan menunjukkan kepada anda senaman yang perlu dilakukan untuk firma dan mengangkat payudara anda. Menyokong latihan dan coli sangat sangat berguna semasa waktu yang mencabar ini.

Apa sudah jadi dengan perut saya?

Seperti yang anda umur, nampaknya pemberontak perut anda. Senak merupakan sebuah harian grind, kadang-kadang ianya begitu sengit yang membakar tekak anda dan air mata. Jika anda menambah faktor-faktor lain seperti kekurangan keuntungan senaman dan berat badan, kita wanita boleh mengalami masa besar dari ketidakselesaan perut. Jadi, anda mempunyai beberapa pilihan, merebut untuk antacid atau makan yogurt. Ia hanya tidak menyenangkan mana-mana yang perlu sentiasa berurusan dengan yang merengsa kembung dan pedih ulu hati.

Tidak putus haid mempunyai apa-apa kaitan dengan ketakcernaan. Satu perkataan, Ya. Apabila badan anda mengurangkan penghasilan estrogen ketika menopaus hasilnya adalah kesusahan gastrik. Menggabungkan bahawa dengan gejala lain berkaitan umur penghadaman dan jumlah yang menurun daripada enzim laktosa yang rosak makanan dan cecair dan anda menjadi mangsa tidak selesa kesusahan gastrousus. Bukan sahaja akan anda sungguh-sungguh sengsara, tetapi begitu juga orang lain yang berlaku mempunyai bilik yang sama.

Cadangan penghapusan ketidakselesaan

Anda harus mengelak daripada sesetengah buah-buahan, makanan tinggi gula, cauliflower, bawang dan brokoli kerana ia boleh mengganggu usus anda. Perkara terakhir yang anda mahu lakukan adalah membangunkan radang usus yang akan membuat senak yang melampau dan menyakitkan. Anda juga mungkin perasan toleransi anda untuk makanan pedas telah berubah. Cuba makan sederhana sajian makanan yang segar bila-bila masa yang mungkin. Jika ketakcernaan yang teruk dan kekal yang teruk, anda akan mahu bercakap dengan anda pengamal penjagaan kesihatan, yang boleh memberikan anda preskripsi ubat-ubatan untuk membantu Melegakan ketidakselesaan anda. Jangan Abaikan ketakcernaan yang teruk; Jika tidak dirawat ia boleh membawa kepada ulser, jangkitan dan gastrik yang akut.

Pendekatan yang lebih semula jadi, cuba minum teh HERBAL untuk memulihkan kira-kira beberapa sistem anda; Walau bagaimanapun, jangan Campurkan teh. Anda mungkin mula dengan secawan teh pudina. Juga, untuk membantu penghadaman anda proses tidak membenarkan tekanan atau tekanan mata pelajaran yang akan dibincangkan pada masa makan. Memperuntukkan sedikit masa yang tenang untuk makan makanan anda dan cuba untuk menikmati makanan anda. Tidak makan semasa anda membaca atau menonton TV.

Saya berharap maklumat ini adalah berguna. Melalui menopaus adalah sangat mencabar dan kadang-kadang mempunyai sedikit pengetahuan berguna. Memahami bahawa anda sedang mengalami sebahagian daripada kehidupan yang biasa dan walaupun ada kalanya Bilakah anda fikir anda hanya tidak boleh mengambil satu lagi panas flash, berpegang ketat dan menjaga iman.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *