Ketahui rahsia yang Vin Diesel memahami tentang Captivating penonton apabila dia bercakap

Ketahui rahsia yang Vin Diesel memahami tentang Captivating penonton apabila dia bercakap

Bagaimana mungkin bahawa ramai orang-orang sekitar radio, televisyen, dalam filem atau pentas menangkap pertimbangan kami setelah mereka bercakap? Apakah mereka lakukan majoriti penduduk bukanlah? Dan, sekiranya anda tahu rahsia mereka, akan anda akan mempertimbangkan menemui betapa dinamik suara anda mungkin?

Anda mempunyai 5 Dewan atau rongga, juga dikenali sebagai resonators, yang bertanggungjawab untuk pengeluaran salah bercakap suara. Dan, ia benar-benar lebih daripada berkemungkinan bahawa anda mungkin tajuk empat daripada mereka. Mereka ini akan mengandungi kotak suara (larynx), kerongkong (pharynx), mulut dan hidung. Tidak akan hairan dengan articulators yang (rahang, gigi, lidah dan bibir), resonators yang akan bergetar rongga. Dengan keluar rongga ini, Terdapat tiada bunyi.

Walau bagaimanapun, apa yang anda mungkin tidak tahu ialah terdapat satu bahantara yang ke-5 dan ia adalah rongga dada anda. Ini mungkin boleh datang sebagai satu kejutan sebabnya kerana anda mungkin tidak menggunakan ia apabila anda bercakap, bersama-sama dengan sebahagian besar daripada populasi anda.

Apa yang menarik ialah yang telah anda agar menggunakan rongga dada anda, seperti Kathleen Turner atau Vin Diesel, anda akan mencari keluar suara yang anda hanya pula tidak mengenali kerana ia akan menjadi lebih kaya, lebih panas, lebih mendalam di padang dan resonant – suara yang vibrates di dalam dada anda apabila anda berbual.

Pada masa ini anda mungkin bercakap dengan suara anda mayatnya yang mungkin berbunyi sama seperti ibu atau bapa sama-jantina anda. Melainkan anda akan meniru ibu bapa yang berlaku untuk mendapatkan suara resonant, dinamik, peluang adalah berkemungkinan bahawa anda mungkin tidak menggunakan suara anda ‘sebenar’. Kita semua Ketahui untuk berkomunikasi dari meniru ahli keluarga kami yang, secara umum, bukan jenis peranan yang baik dalam hal ini.

Sekiranya anda Lihatlah saiz rongga dada berbanding yang anda resonators empat lain yang digabungkan, anda boleh mula memahami bahawa tolak rongga dada, bunyi terhasil akan menjadi lebih nipis, lebih lemah, memiliki nada lebih tinggi dan mungkin hidung. Apa yang hilang adalah Resonans yang hanya boleh dicapai apabila suara bergetar dalam dada. Resonans baik keputusan dalam kekayaan, kedalaman, bersama-sama dengan kehangatan yang kita dengar dalam semua suara yang indah.

James Earl Jones telah ia dan begitu juga Cher; Sean Connery telah bersama-sama dengan Diane Sawyer. Anda juga mungkin mempunyai instrumen yang sangat baik juga. Dikesali ia, anda akan dengan cara tidak memahami betapa hebatnya ia benar-benar sehingga anda menambah rongga dada anda ke arah gambar.

1 pelarasan suara terbaik yang saya dengar sebenarnya adalah Craig. Adakah saya sedar apabila saya bertemu dengan lelaki muda yang beliau mempunyai suara yang hebat dalam? tidak. Ia adalah benar-benar mengejutkan untuk kita semua dalam Kumpulan beliau apabila beliau dihasilkan di alter. Dan berita yang besar bagi Craig ia hanya akan meningkatkan kerana beliau berumur.

Semakin dinamik, resonant suara bercakap adalah benar-benar aset yang mengagumkan dan membina keyakinan diri anda dalam kaedah yang anda tidak dapat membayangkan. Mampu untuk menawan hati orang lain apabila anda bercakap dan menguruskan gementar anda di mana-mana jenis pengucapan awam adalah dua dengan banyak faedah yang anda akan pelajari apabila anda mengaktifkan rongga dada anda untuk tumbuh menjadi anda bahantara yang paling vital dalam bercakap.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *