Ketahui 3 cara unik Phosphatidylcholine mengurangkan kelesuan otak dan meningkatkan kecergasan memori

Ketahui 3 cara unik Phosphatidylcholine mengurangkan kelesuan otak dan meningkatkan kecergasan memori

Dari satu kumpulan yang dipanggil ‘phospholipid penting’, terdapat Phosphatidylcholine, yang menyerupai phospholipid lain-lain struktur, tetapi dengan perbezaan cukup untuk menjadikannya berdiri selain dari segi kesan ingatan. Phosphatidylcholine manfaat kesihatan secara keseluruhan, terutamanya minda dan otak.
Perbezaan fizikal Tempahan dibezakan antara phospholipid mudah dan phosphotidylcholines akan kewujudan rantaian penting politaktepu dan asid lemak, Ketua kolina yang terus pergi untuk membuat ekor.
Fakta penting yang perlu kita tahu:
Walaupun asid lemak yang sangat penting bagi badan dan minda untuk berfungsi dengan betul, ini tidak boleh dihasilkan oleh badan kita sendiri. Asid lemak terbahagi kepada dua jenis, Omega-6 dan Omega-3 dan kimia mereka boleh dibezakan oleh penempatan bon double karbon yang pertama, dan ini boleh boleh bermula dari titik terminal di dalam. Oleh kerana badan kita tidak cukup mampu untuk menghasilkan asid ini, kita perlu suplemen diet kita dengan memastikan bahawa fikiran dan otak kita berfungsi pada optimum dan terbaik.
Asid lemak adalah perlu bagi sokongan sistem saraf, imun, pembiakan dan kardiovaskular. Asid lemak ini pergi untuk mengeluarkan serta pembaikan membran sel-sel dalam badan manusia. Fungsi ini membolehkan sel-sel badan manusia untuk mendapatkan pemakanan pada tahap yang optimum dan memecat sisa berbahaya. Asid lemak yang berkesan juga melakukan fungsi menghasilkan prostaglandins yang mengawal fungsi tertentu badan seperti tekanan darah, kadar jantung, kesuburan, perwatakan, darah kaunseling.
Asid ini akan juga sangat penting kerana mereka mengambil bahagian dalam sistem imun dengan memastikan bahawa sebarang keradangan yang berlaku dikawal dan mereka juga membenarkan badan untuk mempertahankan dirinya daripada jangkitan dan virus. Kanak-kanak mendapat manfaat paling oleh asid lemak ini penting kerana ia memberi kesan kepada perkembangan mental mereka secara positif dan ia juga membantu dalam pembangunan sistem deria yang betul. Sehubungan dengan itu, kanak-kanak lelaki memerlukan asid lemak lebih banyak daripada kanak-kanak perempuan. Juga, fetuses dan bayi baru lahir yang payudara makan juga memerlukan sejumlah betul-asid lemak yang boleh mencapai mereka melalui diet ibu kerana ia boleh menjejaskan kuasa memori mereka dengan ketara.
Jika terdapat sebarang kekurangan asid lemak penting, terutamanya Phosphatidylcholine, maka terdapat pelbagai masalah seperti jantung serangan, masalah pernafasan, ketidakupayaan untuk menggunakan insulin, kanser, lupus, skizofrenia, strok, obesiti, mempercepatkan penuaan, post partum, kencing manis, artritis dan Penyakit Alzheimer. Kita memerlukan asid lemak Omega-3 supaya dinding sel boleh dicipta dan bahawa mereka akan diperkembangkan dan berdaya tahan. Asid ini juga membantu dalam imbibing lebih banyak oksigen dan memastikan aliran darah yang betul walaupun terdapat pergerakan RBCs yang lebih baik.
Kekurangan Omega-3 boleh membawa kepada masalah dengan perkembangan mental, kebolehan remembering lessened pelik sensasi saraf penglihatan mendung, darah beku, fungsi imun yang diturunkan, jumlah besar LDL atau kolesterol yang tidak baik, lebih banyak bilangan triglycerides, kerja Disleksia otak, BP tinggi, tidak wajar, tachycardia, masalah menopaus, pertumbuhan yang tidak wajar daripada fetuses wanita yang mengharapkan. Sesetengah asid lemak Omega-6 yang bahkan lebih rendah tahap artritis reumatoid, kencing manis berkaitan neuropati, PMS dan dalam mengubati barah dan kulit berkaitan masalah ekzema dan psoriasis.
Kita akan mampu mencipta hanya sedikit kolina dan ianya tidak cukup untuk keperluan tubuh dan otak kita untuk bekerja lebih baik. Kebanyakan kolina dalam badan kita boleh dijumpai di Phosphatidylcholine. Terdapat bahan-bahan lain yang dicipta oleh kolina dan ini memastikan bahawa banyak perkara yang dijaga. Kolina adalah juga diperlukan dalam menghasilkan bahagian-bahagian asas sel-sel badan kita.
Kesimpulan:
Kolina boleh didapati di Phospholipid, Sphingomyelin dan Phosphotidylcholine dan cholines ini bekerja juga bersama-sama dengan Rasul molekul antara sel-sel. Molekul ini ada ceramide dan diacylglycerol. Hari ini, teknologi perubatan telah membuat lompatan dan batas-batas dalam penyelidikan mereka dan mereka akan menggunakan kolina untuk menghasilkan molekul-molekul yang boleh mencipta isyarat antara sel-sel, Platelet yang mengaktifkan faktor dan sphingophosphorycholine.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *