Kesukaran mencapai orgasme – mungkin kerana sensitiviti zakar berkurang

Kesukaran mencapai orgasme – mungkin kerana sensitiviti zakar berkurang

Lelaki mungkin mahu bercakap gah bahawa mereka boleh menyimpannya untuk jam dan memberi rakan berbilang puncak syahwat, tetapi hakikatnya bahawa tiada siapa yang mahu menghabiskan berjam-jam menggosok dan straining untuk mencapai klimaks yang. Berbuat demikian bukan sahaja membawa kepada kerengsaan dan kesakitan; Ia boleh mengecewakan bagi kedua-dua pasangan. Bagi lelaki yang mempunyai masalah yang menamatkan apa yang mereka mula, hilang deria rasa zakar mungkin untuk menyalahkan. Kehilangan sensitiviti zakar boleh mengurangkan kegiatan seks, dan kesukaran mencapai orgasme yang disebabkan oleh penurunan zakar sensasi boleh merosakkan harga diri seorang lelaki dan juga mengakibatkan masalah erektil.

Lelaki yang prihatin tentang zakar hilang sensasi mungkin dapat menghalang kehilangan sensasi zakar atau malah mengambil semula sensitiviti biasa melalui penggunaan formula Kesihatan lelaki yang mengandungi zakar khusus vitamin dan mineral yang direka untuk menyokong fungsi saraf dan sel maksimum dalam organ lelaki. Memahami tanda-tanda dan punca-punca zakar dikurangkan sensasi adalah penting untuk lelaki semua peringkat umur untuk mengelakkan perkembangan masalah jangka panjang.

Tanda-tanda sensitiviti zakar dikurangkan

Gejala-gejala paling biasa sensitiviti zakar dikurangkan termasuk mendakwa Panas, sejuk atau sentuh; kesukaran mencapai orgasme melalui persetubuhan; Pelancapan atau ketidakupayaan untuk mencapai puncak syahwat yang selepas rangsangan yang panjang; dan mengalami orgasme tanpa sensasi keseronokan. Dalam kes-kes yang lebih serius, disfungsi erektil boleh berlaku.

Faktor-faktor yang menyumbang kepada zakar hilang sensasi

• Kulit kering atau Rengsa zakar-kulit halus zakar boleh dengan mudah menjadi kering atau Rengsa melalui kasar Pelancapan atau seks yang agresif. Dari masa ke masa, jika isu ini tidak dirawat menggunakan pelembap zakar khusus yang sesuai, lapisan tebal kulit seperti callous boleh membangunkan, menyebabkan hilang deria rasa pada batang dan kepala zakar.

• Kerosakan saraf – rangkaian rumit tisu saraf yang terletak di bawah kulit zakar boleh menjadi rosak disebabkan oleh rubbing kering atau persetubuhan. Melainkan jika sel-sel saraf ini akan dapat dikemaskini dengan betul, hilang deria rasa mungkin berlaku.

• Berbasikal – lelaki yang kerap, kitaran sama ada kompetitif atau bagi menjalankan atau kesenangan, sering melaporkan kehilangan sensasi zakar. Ini mungkin disebabkan oleh tekanan yang diberikan pada kawasan yang disapu. Menggalakkan peredaran yang optimum kepada zakar boleh mengurangkan masalah ini dan meningkatkan keupayaan untuk mengalami kepuasan seks.

• Umur – dalam sesetengah lelaki, dikurangkan zakar sensasi mungkin hasil daripada proses penuaan; Walau bagaimanapun, mendapat lebih tua bukanlah jaminan hilang sensitiviti zakar jika langkah-langkah yang wajar diambil untuk memelihara zakar dan sokongan kesihatan keseluruhan lelaki.

• Berat badan – lelaki yang berlebihan berat badan biasanya mengalami pelbagai masalah kesihatan, termasuk kesukaran fungsi seksual. Berat badan yang berlebihan boleh mengurangkan peredaran dalam zakar dan had sel saraf aktiviti, akhirnya menyebabkan hilang deria rasa di organ lelaki.

• Sunat – lelaki yang telah berkhatan akan lebih cenderung untuk mengalami kerugian sebanyak zakar sensasi daripada orang-orang yang kulup adalah utuh. Walau bagaimanapun, dengan rawatan yang sesuai, walaupun lelaki yang berkhatan lahir boleh merangsang sel-sel saraf dan kulit zakar dan pengalaman meningkatkan sensitiviti.

Ujian sensitiviti zakar di rumah

Lelaki yang mengesyaki bahawa mereka mungkin mengalami sensasi zakar dikurangkan boleh menjalankan ujian ringkas di rumah. Adalah lebih baik untuk mempunyai rakan kongsi dan bantuan, tetapi ia boleh dilakukan solo, serta. Menjalankan satu bulu atau tips jari di sepanjang batang zakar tegak, lelaki harus ambil perhatian mana-mana bahagian kepala yang mengesan sensasi dari sentuhan atau aci. Jika dikurangkan sensasi yang berpengalaman, lagi rawatan mungkin diperlukan.

Rawatan untuk zakar dikurangkan sensasi

Merawat zakar dengan zakar Kesihatan formula (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan minyak lelaki Man1) yang mengandungi vitamin dan mineral yang dinyatakan untuk kesihatan optimum zakar – seperti vitamin A, B5, C, D, dan E, juga sebagai pelembab semulajadi – boleh mengelakkan kehilangan sensasi zakar dan memulihkan sensitiviti yang biasa di kalangan lelaki yang mengalami walaupun dikurangkan rasa zakar.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *