Kesilapan orang yang biasa melakukan semasa membeli insurans kereta

Kesilapan orang yang biasa melakukan semasa membeli insurans kereta

Terdapat beberapa kesilapan yang orang menjadikan sambil memohon kereta insurans. Apabila anda membeli insurans kereta, ia adalah penting bagi anda untuk mendapatkan dasar yang betul untuk diri sendiri. Anda harus memastikan bahawa anda dilindungi sepenuhnya dan dalam kes anda bertemu dengan kemalangan atau kereta anda dicuri atau rosak oleh orang lain. Ramai orang tidak biasa dengan proses untuk mendapatkan insurans dan tidak tahu bagaimana untuk mendapatkan perlindungan yang mencukupi dengan harga yang termurah.

Berikut adalah beberapa kesilapan lazim yang orang membuat apabila memilih insurans kereta:

Gagal untuk membeli-belah: kerana kemalasan, sesetengah orang tidak mungkin perbandingan syarikat-syarikat insurans dan berbincang mengenai kadar perlindungan dan premium. Orang dengan jadual yang sibuk boleh meluangkan masa dalam talian laman web insurans atau broker insurans untuk mendapatkan perlindungan yang terbaik pada harga terendah. Dengan bantuan daripada kedua-dua, anda boleh membandingkan kadar lebih 30 syarikat insurans.

Mengabaikan faktor-faktor yang mempengaruhi premium: Terdapat bilangan parameter yang terlibat dalam perundingan harga jualan polisi insurans anda. Ia termasuk harga, jenis dan umur Kereta, perbatuan tahunan dan penggunaan Kereta, kawasan-kawasan yang anda memandu dan park, pemandu-pemandu lain dalam rumah anda, kemalangan dan trafik pencabulan, sejarah kredit anda, anda berdigital peranti dan lain-lain. Oleh itu, anda perlu mempertimbangkan semua faktor-faktor yang mempengaruhi premium anda sebelum anda membeli sesuatu polisi.

Memastikan Perlindungan minima yang kurang daripada had: terdapat ramai orang yang membeli insurans kurang daripada perlindungan liabiliti minimum untuk menjimatkan wang premium. Tetapi dalam kes ini, anda bertemu dengan kemalangan dan kerosakan aset-aset orang lain lebih daripada had liabiliti anda, anda mungkin perjuangan untuk membayar mereka. Oleh itu, adalah penting untuk mendapatkan sekurang-kurangnya perlindungan minimum untuk mendapatkan perlindungan.

Tidak memperbaharui/membayar premium pada masa: kebanyakan orang membayar premium mereka kerap pada beberapa bulan pertama. Tetapi dalam tempoh masa, mereka mengabaikan membayar atau kelewatan dalam membayar premium mereka, kerana mereka membebankan dengan kewangan peribadi mereka. Oleh itu, untuk mengelakkan masalah tersebut anda perlu membuat keputusan sama ada anda mampu premium sebelum menandatangani polisi ini. Selain itu, membuat pembaharuan pada masa kerana kemalangan tidak pasti, anda boleh bertemu dengan kemalangan selepas selesai tempoh polisi anda.

Oleh itu, apabila ia datang untuk membeli polisi insurans kereta anda perlu Elakkan semua kesilapan yang disebutkan di atas untuk mendapatkan dasar yang terbaik dengan harga yang terbaik. Sekiranya anda membeli insurans buat pertama kalinya, ia adalah lebih baik untuk berunding dengan broker insurans yang terkenal yang akan mencadangkan anda petua dan helah yang anda perlu pertimbangkan semasa membeli insurans kereta.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *