Kesilapan Kesihatan Mental geriatrik di rumah kejururawatan

Kesilapan Kesihatan Mental geriatrik di rumah kejururawatan

Penjagaan kesihatan untuk warga tua mengambil peringkat Pusat membuat penjagaan kesihatan mental yang mengambil tempat duduk belakang, terutama di rumah penjagaan. Banyak masa dihabiskan menilai fungsi tubuh yang penting bagi memastikan penduduk rumah jagaan kejururawatan seberapa selesa yang mungkin.
Kerana ini adalah begitu memakan masa, penjagaan kesihatan mental adalah dengan mudah akan diabaikan walaupun ia boleh menambah begitu banyak untuk kualiti hidup.

Terdapat kesilapan kesihatan mental akan dibuat di dalam jagaan geriatri cara lain. Kesilapan utama yang lain adalah cara rawatan yang dihubungi oleh pakar psikiatri. Kemurungan adalah sangat biasa di rumah jagaan kejururawatan penduduk. Cara hidup mereka berubah secara drastik. Rawatan yang biasa dengan ubat antidepressant alamat bagaimana seseorang boleh menangani perubahan-perubahan ini.

Masalah tingkahlaku yang sering timbul dalam penduduk dengan Penyakit Alzheimer. Drugging residen sebagai satu cara untuk mengurangkan tingkah laku biasanya terakhir tetapi ia adalah sangat umum dan mengganggu.

Overmedicating adalah satu masalah yang lazim yang tidak seolah-olah akan memperbaiki. Ubat-ubatan boleh menyebabkan gejala-gejala penyakit mental yang merupakan satu masalah yang mudah untuk mengabaikan kerana warga tua dijangka akan mengalami beberapa jenis tekanan mental. Kedua-dua ubat psikiatrik dan dengan ubat-ubatan psikiatri mempunyai risiko interaksi warga tua.

Penduduk rumah jagaan kejururawatan menghadapi kesukaran bercakap, ambulating dan menjaga keperluan peribadi mereka. Ini boleh mengaibkan apabila kebimbangan tidak dimaklumkan dengan sewajarnya. Kekangan yang timbul ialah seseorang yang tidak pernah menerima bantuan yang sewajarnya.

Terapi rekreasi boleh menangani kesepian dan para penduduk terlibat dalam aktiviti sosial tetapi tidak sewajarnya menangani kebimbangan individu yang mempengaruhi tingkah laku dan kesihatan mental.

Pendekatan bersepadu Kesihatan adalah cara yang ideal untuk merawat kesihatan mental geriatrik di rumah penjagaan. Tidak semua kebimbangan kesihatan mental terbaik perubatan ditangani memandangkan risiko tinggi overmedication yang tidak menangani tingkah laku atau peristiwa-peristiwa semalam yang mendak bersedih biasa.

Ahli-ahli keluarga yang tahu bagaimana untuk menilai mereka sayangi orang situasi dan berkomunikasi secara berkesan kebimbangan mereka boleh membuat kesan yang besar dan positif. Perunding penjagaan elder yang mengkhususkan diri dalam holistik baik-penilaian yang boleh mengisi jurang yang tidak diuruskan oleh penjagaan perubatan dan psikiatri.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *