Kesilapan biasa urut terapi membuat

Kesilapan biasa urut terapi membuat

Untuk ahli terapi urut, daripada pakar-pakar untuk orang baru, ianya kadang-kadang mudah terlupa beberapa prosedur yang sangat asas dan Perkhidmatan Urutan teknik-teknik bagi memastikan diri anda sihat, perniagaan anda sangat menguntungkan dan pelanggan-pelanggan anda yang gembira. Dengan mengelakkan kesilapan urutan yang sama, dan mengingati untuk mengekalkan postur, fokus dan tahap menghormati pelanggan dan perkhidmatan yang tinggi, amalan anda boleh berkembang.

Perkhidmatan Urutan kesilapan yang dibuat oleh pemula dan profesional

Mekanik badan: Semasa di sekolah, ahli terapi urut awal cenderung menggunakan mekanik tubuh yang tidak wajar kerana mereka belum menjadi acclimated bagaimana mereka harus menggunakan badan mereka untuk leverage kekuatan dan keseimbangan. Dengan menggunakan aliran yang betul, anda boleh melegakan lengan anda kelesuan awal dengan menggabungkan pergerakan badan semasa urutan. Teknik, seperti, pembelajaran mekanik badan yang betul dan postur, boleh membantu mengelakkan sebarang tekanan yang tidak wajar untuk badan anda, manakala pada masa yang sama memberikan pelanggan anda yang mungkin Perkhidmatan Urutan yang terbaik.

Biasa dengan sesi Urutan, ahli terapi urut perlu akan sistem bagaimana klien mereka yang bertindak balas kepada tekanan. Perkhidmatan Urutan kesilapan termasuk kesilapan dalam tekanan, atau tidak mendaftar dengan pelanggan tentang keselesaan beliau. Jika anda memohon lebih banyak tekanan daripada yang selesa kepada pelanggan, mereka akan mengetatkan otot-otot mereka menyekat pernafasan mereka, dan akan menjadi tidak selesa. Apabila badan klien anda tertekan, anda hanya akan mencipta lebih banyak tekanan – tidak melegakan. Jika tekanan anda terlalu ringan, mungkin menenangkan urut, tetapi mungkin tidak secara positif akan kesan otot yang pelanggan mahukan perhatian. Ia adalah penting untuk mendaftar kepada pelanggan mengenai tekanan untuk memastikan teknik urut anda berkesan.

Kecacatan Bahasa Melayu: Kesilapan urutan biasa yang membuat terapi adalah bahawa mereka tidak mengambil berat tentang diri mereka seberapa banyak yang mereka perlu. Banyak seperti apa-apa aktiviti fizikal yang berpanjangan, ia adalah penting bagi anda untuk meregangkan sebelum anda memulakan sesi. Perlu diingat bahawa walaupun anda akan terutamanya menggunakan lengan anda, seluruh tubuh anda akan mendapat senaman yang seperti anda akan bergantung pada kaki anda untuk politik, belakang anda untuk kekuatan dan batang tubuh anda kira-kira teras dan postur. Sudah tentu, aduan utama ahli terapi urut adalah bahawa lengan, pergelangan tangan dan jari-jari mereka menyakiti. Sekali lagi, walaupun ini adalah perkara biasa, ia boleh dielakkan dengan regangan dan menggunakan aliran yang betul dan teknik urut. Ia adalah penting untuk mengekalkan betul regangan dan kekuatan senaman rutin supaya anda mengelakkan sebarang gejala-gejala sindrom terowong Karpal, yang boleh menyebabkan kelesuan awal dan keletihan.

Satu perkara yang sangat penting bagi ahli-ahli terapi untuk mengingati adalah untuk rutin menerima Perkhidmatan Urutan. Kesilapan yang sering dilakukan oleh ahli terapi termasuk lupa bahagian “kecacatan” profesion mereka, yang menyifatkan untuk tahap burnout industri yang tinggi. Satu lagi faktor yang penting untuk ahli terapi urut untuk menimbang tinggal semasa dengan pengalaman pelanggan-Apakah perasaan menjadi atas Meja? Apa Perkhidmatan Urutan teknik kerja, dan yang tidak berkesan? Dengan menerima urutan yang tetap, anda boleh mengekalkan fokus pada perspektif pelanggan pengalaman Perkhidmatan Urutan.

Perkhidmatan pelanggan: Jejak pertama dikira dalam setiap industri, dan pertimbangan ini terpakai kepada semua Perkhidmatan Urutan terapi, bahkan orang-orang dengan amalan yang sedia ada. Pada setiap masa, anda harus berusaha untuk berpakaian dalam pakaian yang sesuai, profesional, berketerampilan menarik apabila melakukan urutan. Teknik-teknik untuk memeriksa penampilan anda akan hanya berfikir, “Adakah saya kelihatan seperti seorang profesional?” Sementara anda harus selesa dalam pakaian anda, anda tidak perlu memakai seluar jeans, shirt tee dengan logo, sweatpants lama, dan sebagainya semasa urutan. Kesilapan dalam penampilan boleh meninggalkan kesan yang negatif, atau berpotensi klien tidak selesa. Standard industri yang baik adalah untuk memakai bersih, longgar yoga atau bersenam Seluar atau pemasangan longgar khakis. Scrub, pepejal polo shirt atau kapas kemeja-t dengan leher yang tinggi secara umumnya dianggap sesuai untuk urutan. Ahli-ahli terapi yang perokok pada waktu perlu Elakkan rokok dan rokok asap semasa di tempat kerja. Banyak pelanggan sensitif, atau bahkan alahan, pewarna tertentu dan bau, dan mungkin sangat tidak selesa dengan bau tembakau, minyak wangi, atau bahkan beberapa deodoran yang kukuh. Oleh kerana itu, ianya juga sangat penting untuk menggunakan hypoallergenic krim atau losyen yang mempunyai fungsi sama losyen lain, dan kesan tidak negatif kepada anda teknik-teknik urutan.

Sama ada anda pelanggan tetap atau mempunyai janji temu kali pertama, ia adalah penting untuk memastikan bahawa anda menyambut pelanggan anda secepat mungkin, menawarkan mereka tempat duduk di dalam Bilik menunggu jika anda sedang berjalan di belakang, dan tidak membuat mereka menunggu untuk amaun yang tidak munasabah masa lepas perlantikan yang ditetapkan. Ia adalah penting untuk semua ahli terapi urut perlu profesional, tepat pada masanya dan bersopan sebelum, semasa dan selepas urutan. Kesilapan boleh meninggalkan tanggapan pertama yang buruk, dan menghalang pelanggan ulangan. Dari sudut perniagaan, ia adalah semua tentang perkhidmatan pelanggan.

Fokus: Semasa bekerja dengan pelanggan anda, ia boleh menjadi jelas apabila anda akan terganggu dan tidak membayar perhatian kepada keperluan pelanggan anda atau permintaan. Sebelum pergi ke dalam Bilik, luangkan masa untuk melepaskan Senarai tugasan mental anda, tidak berfikir tentang pelanggan anda seterusnya, atau apa-apa yang mungkin mengalih perhatian anda daripada klien semasa anda. Teknik urut perlu termasuk bukan sahaja postur dan aliran, tetapi fokus juga.

Apabila bertemu dengan pelanggan anda sebelum urut, benar-benar mengambil masa untuk mendengar kepada mereka semasa anda mengkaji dan Carta Nota S.O.A.P. anda. Melihat dengan teliti borang pengambilan mereka, dan pastikan anda bertanya kepada mereka tentang apa-apa masalah yang khusus kawasan atau titik kebimbangan sebelum urutan. Kesilapan urutan terapi yang sering dilakukan adalah untuk jatuh ke dalam rutin di mana mereka menyediakan perkhidmatan urutan yang sama berkali-kali, atau mengabaikan permintaan pelanggan untuk tekanan / fokus dan sebaliknya hanya fokus pada apa yang terapis merasakan adalah penting. Pada penghujung hari, anda perlu sentiasa memberi tahap perkhidmatan yang konsisten kepada semua pelanggan dan pastikan anda memberi tumpuan dan mendengar semasa urutan. Teknik-teknik yang memberi tumpuan kepada perkhidmatan pelanggan mengekalkan reputasi anda sebagai ahli terapi, membina dan mengekalkan hubungan pelanggan dan perniagaan.

Kod Etika: selepas ahli terapi urut baru lulus dari sekolah, mereka mungkin sangat menyedari kod etika dan kerahsiaan yang datang dengan hubungan terapis-klien. Tetapi apabila seorang ahli terapi urut berpengalaman menjadi lebih selesa dalam amalan mereka, mereka boleh cenderung untuk lupa peraturan-peraturan ini (walaupun dengan CEUs tahunan pada subjek) dan secara tidak sengaja mendedahkan maklumat pelanggan, atau memulakan perhubungan peribadi yang tidak sesuai dengan seorang klien yang menerima Perkhidmatan Urutan. Kesilapan berlaku, tetapi ia adalah penting untuk menilai secara rutin etika anda. Walaupun ia adalah penting untuk membangunkan satu hubungan yang baik dengan pelanggan-pelanggan anda, ianya tidak sesuai untuk menghubungi mereka di rumah (melainkan untuk mengesahkan temujanji), membincangkan kehidupan peribadi mereka, atau menerima Hadiah peribadi sama ada secara langsung atau tidak langsung berkaitan dengan Perkhidmatan Urutan. Teknik-teknik yang melibatkan profesionalisme yang konsisten akan menjayakan amalan anda.

Selain itu, bekerja dengan klien yang bermaksud mengekalkan hak mereka untuk kerahsiaan. Semasa sesi ini, ahli terapi urut boleh dibuat tentang peribadi perubatan atau rawatan – ini hendaklah sentiasa disimpan ketat sulit dan peribadi. Adalah tidak wajar untuk pulang ke rumah dan berbincang dengan rakan-rakan atau keluarga mengenai pelanggan, walaupun nama mereka kekal tanpa nama.

Mengelakkan kesilapan biasa

Ini urut kesilapan adalah antara yang paling biasa untuk semua Perkhidmatan Urutan terapi, sama ada anda hanya mula atau mempunyai tahun pengalaman. Dengan mendaftar dalam kursus-kursus pendidikan berterusan, ahli terapi urut boleh menyegarkan diri pengetahuan etika, mekanik badan dan teknik urut semasa kekal sehingga kini dalam bidang dan juga menggalakkan pembangunan peribadi dan profesional mereka.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *