Kesihatan zakar menonton – mengetahui manfaat kesihatan zakar Vitamin B5

Kesihatan zakar menonton – mengetahui manfaat kesihatan zakar Vitamin B5

Walaupun orang yang membayar tutup perhatian kepada keadaan fizikal mereka, yang memukul di gimnasium kerap dan sering membuat pilihan pemakanan yang sesuai, menghadap ke satu aspek yang penting dalam kesejahteraan mereka – Kesihatan zakar mereka. Seperti mana-mana bahagian lain tubuh, zakar memerlukan rawatan yang sewajarnya untuk memastikan kesihatan yang baik dan fungsi yang betul. Menggunakan pelembap atau crème Kesihatan zakar yang mengandungi zakar khusus vitamin seperti vitamin B5 boleh memberikan manfaat kesihatan zakar penting, membantu menyelesaikan aduan-aduan kulit zakar yang biasa dan melindungi zakar terhadap kehilangan sensitiviti. Lima manfaat zakar paling penting vitamin B5 dibincangkan di sini.

Apakah Vitamin B5

Vitamin B5 adalah vitamin larut-air, yang bermaksud bahawa kesan nutrien yang tidak diserap oleh badan akan dihapuskan melalui air kencing. Juga dikenali sebagai asid pantothenic, vitamin ini adalah penting untuk proses metabolisme, kerana ia diperlukan untuk menukarkan makanan kepada tenaga untuk menjana otot-otot dan mengekalkan fungsi sel yang betul. Vitamin B5 dikenali untuk memainkan peranan dalam Kesihatan peredaran darah, serta menggalakkan penyakit yang berjuang keupayaan dan kesihatan seksual; Ia juga membantu badan menggunakan faedah-faedah yang diberikan oleh vitamin dan mineral lain.

Teratas 5 manfaat zakar vitamin B5

1. Menghalang atau melawan hilang deria rasa zakar: mengusap manual yang bersungguh-sungguh, hubungan seks, dan walaupun ketat pakaian mencipta geseran yang, dari semasa ke semasa, boleh membawa kepada toughening di lapisan luar kulit zakar, hanya sebagai punca tenaga kerja secara manual yang berat callouses pada tapak tangan. Ini boleh membawa kepada kehilangan sensitiviti zakar; lelaki muda yang berumur 17 hingga 19 tahun telah dilaporkan mengurangkan sensasi zakar disebabkan oleh kerosakan saraf yang sering disebabkan oleh kerap melancap atau seks yang agresif. Merawat kulit dengan vitamin pemulihan seperti B5 boleh merangsang pertumbuhan sel-sel kulit yang baru dan memberi sokongan kepada beribu-ribu hujung saraf yang ditemui di lapisan derma luar halus zakar.

2. Mempromosikan edaran sihat: Vitamin B5 yang memainkan peranan yang penting dalam mempromosikan Kesihatan peredaran darah, mengekalkan saluran darah dan merangsang aliran darah; ini adalah amat penting untuk kesihatan zakar, kerana aliran darah yang mencukupi diperlukan untuk menyuburkan kulit dan sel-sel saraf zakar, serta membenarkan ereksi berlaku.

3. Meningkatkan fungsi sistem imun: dengan asid Pantothenic adalah penting untuk fungsi sistem imun, membantu badan melawan penyakit dan jangkitan; Malah, vitamin B5 sering dirujuk sebagai vitamin “melanjutkan nyawa”. Bakteria dan kulat (seperti orang-orang yang menyebabkan “jock gatal” dan jangkitan yis) cenderung untuk berkembang di tempat-tempat yang panas dan lembap seperti kawasan kemaluan. Tahap B5 yang mencukupi amat diperlukan untuk membantu mencegah biasa jangkitan bakteria dan kulat yang boleh memberi kesan kepada zakar, menyebabkan kesakitan, kerengsaan dan sakit semasa persetubuhan dapat disampaikan kepada rakan-rakan seksual.

4. Mengurangkan kesakitan dan kerengsaan kulit: kulit zakar adalah halus, dan ia boleh menjadi mudah jengkel, terutamanya dengan kasar pengendalian kerana kerap melancap atau seks yang agresif. Membaiki sel-sel kulit yang rosak dan mencegah kesakitan, kerengsaan dan kegatalan yang bergantung pada betul khasiat vitamin seperti asid pantothenic.

5. Menjaga kulit kelihatan muda dan sihat: pelembab yang mengandungi vitamin B5 adalah pilihan utama wanita yang ingin menjaga mereka kulit lembut, lembut dan muda mencari – tetapi lelaki, juga boleh mendapat manfaat daripada kesan asid pantothenic idamkan. Zakar Formula vitamin yang mengandungi B5 boleh membantu untuk mencegah kedutan dan mengekalkan integriti kulit zakar.

Bagaimana untuk membuat sebahagian zakar manfaat kesihatan daripada Vitamin B5

Bahkan lelaki yang mendapatkan jumlah vitamin B5 yang mencukupi dalam diet mereka atau mengambil suplemen pemakanan yang mengandungi asid pantothenic tidak boleh mendapat manfaat penuh zakar vitamin zakar yang penting ini. Selepas nutrien akan dipecahkan dalam saluran pencernaan, mereka sering dihantar kepada organ-organ lain atau dihapuskan sebagai sisa sebelum mereka boleh sampai ke zakar.

Merawat kulit zakar dengan crème Kesihatan zakar topikal yang (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan minyak lelaki Man1) boleh membantu untuk memastikan bahawa zakar dengan betul dipelihara. Dengan memastikan zakar kulit menerima manfaat penuh nutrien penting seperti vitamin B5, serta membuat pilihan gaya hidup yang sihat dan menerima rawatan perubatan yang sewajarnya, lelaki semua peringkat umur boleh menggalakkan kesihatan jangka panjang zakar dan fungsi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *