Kesihatan zakar menonton – boleh Vitamin A membantu melindungi zakar?

Kesihatan zakar menonton – boleh Vitamin A membantu melindungi zakar?

Sekarang, kebanyakan orang yang telah mendapat idea makan yang baik dan mendapat pemakanan yang betul adalah penting untuk kesihatan secara keseluruhan. Walau bagaimanapun, sementara ia difahami bahawa vitamin dan mineral yang diperlukan, fungsi-fungsi yang dijalankan oleh setiap nutrien individu kekal misteri untuk orang biasa. Namun setiap vitamin, mineral, lemak dan asid amino yang dimakan memainkan peranan tertentu, dan mendapat pemakanan yang mencukupi melalui diet atau melalui cara lain adalah perlu bagi memastikan keseluruhan baik kesihatan.

Apa kebanyakan lelaki tidak tahu bahawa kesihatan zakar juga bergantung pada khasiat yang boleh diperolehi dari zakar khusus vitamin dan mineral seperti vitamin A, yang boleh membantu untuk mencegah pelbagai jenis biasa, lagi menyedihkan masalah zakar yang tertentu. Di sini, kita membincangkan manfaat kesihatan daripada vitamin A dan bagaimana ia boleh membantu untuk melindungi kesihatan zakar.

Apakah Vitamin A?

Vitamin A yang dikenali sebagai vitamin fat-soluble, yang hanya bermaksud bahawa apa jua vitamin A tidak digunakan oleh badan yang disimpan dalam sel-sel lemak sehingga ia diperlukan. Terdapat dua jenis utama vitamin A; retinol, yang berasal dari sumber haiwan, dan karotena, yang datang dari sumber tumbuhan. Nutrien penting ini boleh didapati dalam makanan seperti telur, hati, dan hasil tenusu, serta sayuran hijau dan kuning gelap seperti brokoli, kale, bayam, labu, Skuasy dan lobak merah.

Implikasi Vitamin a

Vitamin A yang mempunyai pelbagai manfaat kesihatan. Ia adalah antioksidan yang dikenali, yang bermakna ia membantu sel-sel tubuh untuk menentang dan membaiki kerosakan dari radikal bebas yang menyebabkan kanser. vitamin A juga mempunyai sifat sebagai agen anti-bakteria, berkhidmat sebagai sejenis kulit pengawal terhadap bakteria daripada memasuki badan melalui kulit yang luka dan calar dan menyebabkan jangkitan. Di samping itu, ia meningkatkan sistem imun, membantu badan melawan penyakit, dan ia berfungsi dengan protein untuk membina tisu otot. Retinol juga mempunyai sifat-sifat penjagaan kulit penting dan ditemui dalam krim anti-kedut dan anti-blemish yang banyak.

Manusia perlu mencukupi jumlah vitamin a untuk memastikan keseluruhan baik kesihatan; individu yang mempunyai kekurangan vitamin A yang mungkin mempunyai masalah penyembuhan selepas kecederaan, dan keupayaan mereka untuk melawan penyakit (termasuk penyakit yang mengancam nyawa seperti penyakit kardiovaskular, kanser dan kencing manis) boleh terjejas; di samping itu, mereka lebih cenderung untuk membangunkan kecacatan kulit dan boleh menjadi lebih terdedah kepada kedutan, serta parut selepas kecederaan.

Bagaimana Vitamin A faedah zakar

Di mana zakar berkenaan, vitamin A menyediakan beberapa manfaat khusus:

• Anti-sebagai agen anti-bakteria, vitamin A melindungi sel-sel epitelium dan kulit daripada penceroboh alam sekitar, seperti bakteria berbahaya yang boleh menyebabkan jangkitan yang boleh menyebabkan kesakitan, ruam dan gejala-gejala lain yang tidak menyenangkan.

• Penyembuhan dan menyegarkan kulit

Vitamin A diperlukan untuk memastikan kulit licin zakar dan lembut; Ia boleh membantu untuk mencegah tanda-tanda awal penuaan seperti tompok-tompok kulit wrinkling dan menarik, dan ia juga merangsang keupayaan sel-sel kulit untuk memperbaiki diri mereka dari kecil scrapes, kudis atau lain-lain kerosakan permukaan.

• Kulit sensasi

Membantu mengekalkan kulit zakar yang sihat, tanpa cacat cela yang lembut disentuh, vitamin A menggalakkan sensasi kulit lebih baik dan responsif kepada rangsangan, membawa kepada peningkatan kepuasan seks.

Kesan sampingan daripada Vitamin A

Manakala mengambil suplemen vitamin A boleh menjadi satu penyelesaian yang jelas, lisan vitamin A bukanlah tanpa bahaya. Nutrien ini boleh menjadi toksik jika ia membina dalam sel-sel lemak, membawa kepada penyakit yang serius; oleh itu, menggunakan suplemen vitamin A boleh menjadi berbahaya kecuali jika diambil di bawah penyeliaan seorang doktor. Walau bagaimanapun, lelaki boleh Manfaatkan kelebihan zakar vitamin A melalui penggunaan satu zakar Kesihatan crème (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan Man1 orang minyak), yang disapu dan diserap terus ke dalam kulit zakar, menyediakan pelbagai zakar vitamin dan mineral hak di mana mereka perlu tempahan. Menggunakan crème yang zakar khusus vitamin, mineral dan anti-oksidan boleh mengelakkan isu keracunan yang disebabkan oleh pil vitamin A dan suplemen dan akan banyak manfaat kesihatan zakar dan kesejahteraan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *