Kesihatan zakar menonton – belajar bagaimana Alpha Lipoic asid melindungi kesihatan zakar

Kesihatan zakar menonton – belajar bagaimana Alpha Lipoic asid melindungi kesihatan zakar

Apabila ia datang untuk kesihatan lelaki, alpha lipoic asid menghidangkan beberapa fungsi yang penting di dalam badan dan terutamanya sebagai penyumbang utama kepada kesihatan zakar di mana asid amino ini memainkan peranan yang sangat penting. Bekerja bersama-sama beberapa nutrien khusus zakar lain seperti vitamin A, B5, C, D, dan E, alpha lipoic asid boleh membantu untuk mengekalkan zakar sihat dan berfungsi.

Apa itu alpha lipoic asid?

Alpha lipoic asid adalah sejenis antioksidan yang diperlukan oleh semua sel-sel badan. Antioksidan yang kebanyakan adalah hanya lemak larut atau hanya larut air, bermakna mereka hanya bekerja di satu atau medium lain; Alpha lipoic asid adalah unik kerana ia mengekalkan sifat-sifat antioksidan dalam kedua-duanya. Sebagai antioksidan, sebatian penting ini menghapuskan bahan buangan yang dikenali sebagai radikal bebas yang hasil daripada pengeluaran tenaga dalam badan. Radikal bebas adalah sebatian berbahaya yang menyerang sistem imun, menjadikan ia lebih sukar bagi tubuh untuk melawan jangkitan dan penyakit. Di samping itu, antioksidan boleh menyebabkan kerosakan kepada saraf dan organ-organ, dan mereka telah dikaitkan dengan pelbagai jenis kanser. Mengikut kajian, alpha lipoic asid diperlukan untuk membantu melindungi sel-sel zakar daripada kerosakan serius yang boleh membawa kepada beberapa masalah kesihatan.

Bagaimana alpha lipoic asid manfaat zakar?

Apabila ia datang kepada zakar, sifat-sifat antioksidan alpha lipoic asid memainkan peranan yang penting. Beberapa manfaat kesihatan zakar penting yang disediakan oleh alpha lipoic asid adalah seperti yang dinyatakan di sini:

Membantu untuk ambil zakar sensasi:

Dari masa ke masa, agen-agen persekitaran yang berbahaya dan antioksidan bahan buangan di dalam badan boleh menyebabkan kerosakan pada tahap selular yang boleh menjejaskan fungsi-fungsi tubuh yang pelbagai; hilang deria rasa zakar adalah hanya salah satu daripada masalah-masalah yang boleh menyebabkan. Merawat kulit zakar dengan perlindungan nutrien seperti alpha lipoic asid boleh membantu untuk mengekalkan kepekaan kulit dan kehilangan sensasi zakar yang terbalik.

Membantu mengekalkan sistem peredaran darah yang sihat:

Antioksidan yang penting untuk mengekalkan kesihatan peredaran darah; edaran yang betul adalah perlu untuk menggalakkan aliran darah ke zakar, yang menyediakan oksigen dan nutrien lain yang diperlukan untuk kesihatan optimum dan prestasi. Mengekalkan kulit yang well-nourished dengan antioksidan, serta lain-lain penting vitamin dan mineral, boleh membantu untuk memastikan zakar sihat dan berfungsi pada tahap optimum.

Membantu untuk meningkatkan ketahanan terhadap penyakit:

Antioksidan seperti alpha lipoic asid adalah penting untuk sistem imun yang sihat, yang merupakan kunci dalam melawan jangkitan virus dan bakteria, serta lain-lain jenis penyakit. Mengekalkan kulit zakar yang disuburkan dengan gabungan alpha lipoic asid dan nutrien penting lain boleh meningkatkan kemampuan lapisan derma luar untuk pastikan ejen-ejen berjangkit yang boleh menyebabkan ruam, pengeringan, retak kulit, dan kesakitan.

Membantu melindungi daripada kerosakan sel:

Kerosakan sel kulit zakar boleh membawa kepada pelbagai masalah. Salah satu yang paling serius ini dikenali sebagai penyakit Peyronie’s. Gangguan ini berlaku apabila tisu parut membentuk sekitar rosak tisu di bawah kulit zakar, menyebabkan zakar bengkok atau lengkung semasa ereksi. Keadaan ini dalam bentuk melampau yang boleh sangat menyakitkan dan boleh juga menghalang persetubuhan berlaku. Dengan merawat kulit dengan nutrien yang bermanfaat seperti alpha lipoic asid, lelaki semua peringkat umur boleh membantu untuk mencegah kerosakan selular yang boleh menyebabkan keadaan ini deforming.

Bagaimana untuk mengambil kesempatan daripada zakar manfaat kesihatan alpha lipoic asid

Vitamin crèmes yang dikenakan secara terus ke atas kulit adalah cara yang berkesan untuk memberikan khasiat yang tepat di mana ianya diperlukan kebanyakan. Untuk mengekalkan kesihatan optima zakar, pakar-pakar selalunya mencadangkan penggunaan harian yang zakar khusus kesihatan crème (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan minyak lelaki Man1) yang mengandungi nutrien zakar seperti alpha lipoic asid, serta lain-lain vitamin penting dan mineral yang telah menunjukkan sifat-sifat zakar yang bermanfaat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *