Kesihatan zakar dan mengandung-empat perkara yang semua lelaki patut tahu

Kesihatan zakar dan mengandung-empat perkara yang semua lelaki patut tahu

Orang-orang yang mengharapkan rakan-rakan yang mempunyai banyak perkara untuk berfikir tentang – bagaimana untuk menyokong ikatan sedikit kegembiraan, apa jenis bapa mereka akan, dan (Walaupun ramai mungkin tidak mengakuinya kuat) bagaimana kehamilan beliau akan menjejaskan kehidupan seks beliau. Manakala dua soalan yang pertama dalam mata pelajaran yang memerlukan beberapa soul-searching yang panjang, serta perancangan kewangan strategik, ketiga adalah lebih mudah. Beberapa kebimbangan umum mengenai seks, kesihatan zakar dan kehamilan akan ditangani di bawah; dengan beberapa pelarasan yang praktikal dan perhatian kepada penjagaan zakar sesuai, kebanyakan lelaki (serta rakan-rakan mereka) harus dapat menikmati seks sepanjang kehamilan yang.

1. Adakah zakar besar mencederakan bayi semasa seks? Saiz zakar tidak mempunyai kesan pada janin sekali; bayi berada di dalam Dewan perlindungan sendiri, dan tidak kira bagaimana well-endowed manusia adalah, tidak ada peluang dengan zakar yang datang dalam kenalan.

Walau bagaimanapun, sesetengah bereksperimen mungkin perlu datang dengan posisi yang selesa bagi ibu-ibu yang mengandung. Sebagai contoh, pada peringkat yang lewat kehamilan, berbaring rata di belakang beliau mungkin tidak, kerana berat janin yang menekan arteri utama beliau boleh menyebabkan ketidakselesaan yang teruk atau kehilangan walaupun kesedaran; dan penembusan yang mendalam boleh menyebabkan kesakitan beberapa cramping atau ringan.

2. Bolehkah seks semasa hamil menyebabkan buruh pramatang? Ia telah menjadi kepercayaan umum selama bertahun-tahun bahawa persetubuhan boleh mencetuskan buruh; Malah, doktor juga telah mengesyorkan seks untuk melompat-memulakan proses apabila kehamilan yang luar jangka. Walau bagaimanapun, tiada kajian saintifik pernah telah disokong tanggapan ini; lelaki tidak perlu bimbang bahawa Romantik yang sedikit akan menyebabkan kelahiran awal untuk.

3. Syarat-syarat kulit zakar boleh masalah semasa mengandung? Sekali lagi, janin yang terlindung sepenuhnya dari dunia luar semasa di dalam rahim, dan walaupun kulit yang tidak terbaik harus menyebabkan masalah semasa bunting. Walau bagaimanapun – dan ini adalah penting – penyakit berjangkit yang pasti dapat disampaikan kepada ibu dan menjejaskan kesihatan pada masa Bilakah dia keperluan rizab sendiri. Di samping itu, STD dan jangkitan lain boleh benar-benar dihantar ke bayi semasa kelahiran, kerana ia melalui terusan kelahiran. Taruhan terbaik adalah untuk menjaga kulit zakar yang bersih dan jelas untuk mengelakkan sebarang risiko yang tidak perlu untuk komplikasi.

4. Adakah kehamilan bad hormon untuk zakar? Ini mungkin kelihatan seperti satu soalan yang ganjil, tetapi sebenarnya, perubahan hormon yang disebabkan kehamilan boleh menyebabkan beberapa perubahan dalam kimia badan seorang wanita. Ini boleh menyebabkan kekeringan faraj yang boleh mengakibatkan ketidakselesaan bagi kedua-dua pasangan ketika seks, supaya mengekalkan tahap kelembapan yang mencukupi adalah penting pada masa ini.

Kerana persekitaran dalaman yang berubah, seorang wanita juga mungkin lebih mudah terdedah kepada jangkitan yis. Ini bukan sahaja tidak selesa untuknya, tetapi ia juga dapat disampaikan kepada rakan beliau, membawa kepada kegatalan, kemerahan, bengkak dan pelepasan yang tidak menyenangkan dari zakar. Kerana yis adalah sangat mudah berjangkit, reinfection dari rakan satu sama lain adalah perkara biasa, supaya langkah-langkah yang perlu diambil untuk mengelakkan yis overgrowth. Ini boleh termasuk membasuh setiap hari dan menyuburkan kulit zakar dengan vitamin dan pelembab untuk mengekalkan keseimbangan kimia semulajadi kulit.

Menjaga zakar sihat
Untuk mengelakkan risiko masalah dan menjadikan seks sebagai menyeronokkan bagi kedua-dua pasangan yang mungkin semasa mengandung, mengekalkan kulit zakar yang bersih, lancar dan jelas adalah penting. Basuh dengan berhati-hati, membuat pilihan yang bertanggungjawab mengenai rakan-rakan seksual, dan merawat kulit dengan krim vitamin zakar berkualiti tinggi (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan minyak lelaki 1 lelaki) boleh membantu untuk mengelakkan ketidakselesaan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *