Kesihatan yang baik untuk wanita hamil

Kesihatan yang baik untuk wanita hamil

Bilakah anda sedang mengharapkan anda akan sering menjangkakan proses sebenar birthing anda yang mungkin merupakan salah satu masa yang paling diingati bagi seorang wanita. Sensasi dari bayi yang tumbuh dalam diri anda apabila dia bergerak, tendangan dan hiccups kerap adalah keseronokan yang begitu banyak dan masa marvel yang sebenar. Mempunyai bayi adalah bukan sahaja untuk masa yang menakjubkan tetapi masa yang di mana anda adalah kini bertanggungjawab ke atas borang hidup kecil di perut anda dan yang bermaksud answerability itu untuk bayi bermula sebelum beliau atau dia memasuki dunia.

Walaupun mempunyai seorang kanak-kanak yang sihat tidak terjamin walaupun di bawah sebaik-baik keadaan, ia adalah penting untuk melakukan semua yang anda boleh semasa anda mengandung untuk pastikan yang anda akan lakukan semua yang anda boleh untuk memastikan kanak-kanak itu selamat dan sihat memasuki dunia. Bermula dengan cara ini benar-benar tidak menggunakan dadah, produk-produk tembakau atau alkohol. Menggunakan item ini apabila anda hamil cuai dan tidak hanya menyebabkan penyakit yang serius dan kecacatan kanak-kanak anda tetapi boleh hasil malah kematian.

Setiap item yang anda makan si manja anda tidak juga Inilah sebab ia adalah penting untuk memastikan bahawa anda akan menerima kemungkinan diet terbaik apabila anda menjangkakan dan ini termasuk bukan sahaja aliran yang kukuh daripada buah-buahan dan sayur-sayuran tetapi juga memastikan bahawa anda mendapatkan jumlah asid folik yang mencukupi. Anda akan mahu untuk mengambil semua vitamin pranatal dan makanan tambahan seperti yang diarahkan oleh bidan anda, pengamal jururawat, doktor atau penjaga lain. Orang-orang ini akan menganalisa darah anda dan akan memaklumkan anda tentang apa-apa suplemen tambahan yang anda akan perlu seperti yang anda jangkakan.

Bila-bila masa yang anda jangkakan ia adalah penting untuk memastikan bahawa anda tidak mengikuti kepercayaan “makan untuk dua”. Banyak wanita yang mengharapkan menggunakan itu sebagai alasan untuk overindulge dan meletakkan terlalu banyak berat badan semasa jangka mereka. Walaupun ini mungkin kelihatan diperlukan dan selamat ia boleh menyebabkan kesukaran semasa proses birthing dan juga boleh membuat bayi gemuk sebelum mereka memasuki dunia. Ianya biasanya terbaik bagi seorang wanita untuk mendapatkan kira-kira 25 atau 35 kg semasa jangka dan jika anda ingin mengetahui berapa banyak anda perlu boleh memakan semak dengan orang penjagaan utama anda untuk melihat pengambilan kalori anda pada setiap peringkat jangka anda.

Ia biasanya terbaik bagi seorang wanita untuk memperoleh kira-kira dua puluh lima atau tiga puluh lima paun sepanjang jangkaan dan jika anda mahu untuk menggariskan keluar berapa banyak anda perlu mengambil sahkan dengan doktor anda untuk melihat kalori anda setiap fasa jangkaan anda. Apabila anda sedar bahawa hanya kerana anda tidak akan melihat bayi pada masa ini, mengetahui bahawa mereka benar-benar wujud adalah asas. Kerana anda adalah seorang ibu yang anda harus lakukan segala-galanya yang anda boleh melalui jangkaan untuk mempromosikan hasil yang bersungguh-sungguh. Ia adalah perkara yang nominal, yang boleh anda lakukan bagi bayi anda sebelum kelahiran.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *