Kesihatan tulang boleh membantu mencegah obesiti dan kencing manis

Kesihatan tulang boleh membantu mencegah obesiti dan kencing manis

Terikan yang unik tetikus adalah dibesarkan mempunyai reseptor insulin tidak osteoblasts tulang-bangunan yang, walaupun ia telah reseptor insulin setiap tempat yang lain. Tetikus menjadi lemak. Ia berumur ia meningkat walaupun gemuk dan gula dalam darah dengan tahap pancutan dan ia dibangunkan rintangan insulin yang teruk. Tetikus adalah dirawat dengan osteocalcin dan masalah-masalah yang diterbalikkan. Selamat datang ke dunia baru tulang sebagai sebuah powerhouse metabolik. Kita akan menyaksikan satu kejayaan yang besar dalam matapelajaran tulang dan Kesihatan metabolik.

Orang-orang yang pembaca tetap tahu saya telah telah melaporkan perkara ini kerana Sains telah muncul sepanjang tahun lepas. Dua kajian yang baru dalam jurnal sel, satu insulin yang memberi isyarat dalam tulang dan lain-lain pada reseptor insulin dalam tulang telah ini tertakluk kepada kaitan yang baru – meletakkannya di depan dan Pusat bukan sahaja untuk kesihatan tulang tetapi untuk metabolisma gula darah dan cara utama untuk menghalang obesiti dan diabetes jenis 2.

Osteoblasts adalah sel-sel tulang-bangunan carpenter. Osteoclasts akan demo anak-anak kapal dalam tulang. Jenis sel-sel yang sepatutnya berfungsi dengan harmoni ke atas seluruh hidup anda untuk mengekalkan keseimbangan antara tulang baru yang dijana dan tulang lama yang dikitar semula. Jika aktiviti osteoclast berlebihan maka tulang berlaku. Dadah tulang meletakkan brek osteoclasts dan osteoblasts. Sains baru menunjukkan ini adalah satu pendekatan yang amat tidak diingini untuk kesihatan tulang dan akan mempunyai kesan buruk jangka panjang yang membuat seseorang lebih cenderung kepada berat dan jenis 2 kencing manis menjadi dahsyat. Doktor perlu bangun dari nap sangat lama mereka – Sains ini tidak berkenaan.

Kajian ini menunjukkan perkara-perkara berikut:

1. Membina tulang baru memerlukan banyak tenaga dan tubuh mesti mempunyai cara untuk rasa yang cukup tenaga yang ada untuk meneruskan proses.
2. Apabila anda makan anda meningkat tahap insulin yang memberi adalah juga isyarat disediakan tenaga yang datang, dan satu tempat anda pengangkutan insulin yang kalori adalah untuk membina tulang-Tukang kayu yang dikenali sebagai osteoblasts.
3. Sebagai tindak balas kepada insulin pengaktifan osteoblasts yang menghasilkan protein yang dipanggil osteocalcin.
4. Pengeluaran osteocalcin merangsang pengaktifan osteoclasts demo-anak kapal yang berusaha membersihkan tertua atau paling tertekan keping tulang supaya tulang baru mempunyai tempat untuk pergi.
5. Dalam persekitaran pH asid osteoclasts yang osteocalcin yang dibuat biologi aktif oleh satu proses yang dipanggil carboxylation, yang juga memerlukan vitamin K.
6. Yang osteocalcin biologi aktif kemudian menyelaras lampiran kalsium kepada bentuk struktur tulang yang sihat dan Kristal.
7. Di osteocalcin biologi aktif juga boleh melarikan diri tulang dan perjalanan ke bahagian lain badan anda di mana ia bertindak sebagai satu hormon. Penyelidik menunjukkan ia pergi ke pankreas di mana ia meningkatkan pengeluaran insulin – mentakrifkan buat pertama kalinya satu bulatan metabolik antara tulang dan pankreas.
Adakan akan sepertimana saya Tempahan ia osteocalcin juga bergerak ke tisu adipos putih di mana ia meningkatkan pengeluaran adiponectin yang membolehkan insulin yang sepatutnya sensitiviti seluruh anda badan, menghalang rintangan insulin.
9. Kegagalan sistem ini berfungsi dengan baik menyebabkan gula darah yang tinggi.
10. Tulang dadah terus mengganggu sistem ini berfungsi dengan betul, seperti osteoblasts dan osteoclasts yang diperlukan untuk fungsi normal dan sihat.
Manakala yang mungkin kelihatan mouthful satu, ia adalah sangat penting. Mengekalkan kesihatan tulang yang optimum adalah penting untuk kecergasan metabolisme anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *