Kesihatan seksual lelaki – kehilangan Libido, mati pucuk & kelemahan seksual

Kesihatan seksual lelaki – kehilangan Libido, mati pucuk & kelemahan seksual

Kesedaran kesihatan lelaki dan isu-isu seksual telah meningkat secara dramatik sejak beberapa tahun. Lelaki sekarang secara terbuka meminta nasihat untuk masalah seperti mati pucuk, libido yang rendah, pancutan pra matang, pucuk, dan saiz zakar. Kebanyakan syarat-syarat berkaitan, dan sering gejala-gejala mungkin menunjukkan kepada lebih daripada satu masalah.

LIBIDO LELAKI

Pengenalan

Libido perkataan juga digunakan secara kerap dalam hal-hal produk-produk kesihatan seksual atau masalah kesihatan seksual. Libido, secara ringkasnya, apa-apa tetapi keinginan seksual. Terdapat banyak definisi teknikal seperti apa yang kita dapat menemukan dalam kerja-kerja Carl Jung; “Libido yang adalah percuma tenaga kreatif atau psikik yang individu yang telah berusaha ke arah pembangunan peribadi atau individuation.”

Kehilangan Libido

Libido juga bergantung kepada suasana atau kesihatan mental anda. Tekanan, gaya hidup dan diet kesan libido lelaki. Kehilangan libido ini menjadi salah satu masalah utama pada masa kini.

Kekurangan libido mungkin tidak seperti biasa untuk lelaki bagi wanita. Kira-kira 15 peratus lelaki mengalami kehilangan libido dunia lebih berbanding kira-kira 30% perempuan. Walau bagaimanapun, orang-orang yang mengalami kehilangan libido yang lebih takut daripada wanita. Mereka berfikir bahawa kelakian mereka adalah berkadar terus dengan seksualiti mereka dan oleh itu, kehilangan libido ini dikaitkan dengan kehilangan tenaga kelakian.

Kehilangan libido adalah satu proses yang beransur-ansur. Seseorang boleh menggambarkan ini sebagai kekurangan minat dalam hubungan seks untuk beberapa bulan tahun lepas! Ambil perhatian bahawa kekerapan hubungan seks bukanlah alat yang terbaik untuk mengukur faedah seksual.

Tahu tahap libido anda

Terdapat tanda-tanda yang banyak banyak untuk mengenal pasti tahap libido anda. Penyelidik bersetuju bahawa ia adalah yang terbaik untuk menangani isu-isu ini sebelum mereka beralih kepada oleh gejala-gejala. Berikut adalah beberapa mata pengenalan yang menghala ke kehilangan libido.

Anda telah mula berfikir bahawa seks adalah mekanikal dan rutin.

Seks tidak memberi anda rasa sambungan dan perkongsian.

Menyentuh dan bermain, lain mula hanya di bilik tidur dan mana-mana.

Anda telah berhenti berharap untuk pelbagai.

Salah seorang dari kamu seolah-olah menjadi penggerak dan lain-lain, sedang tertekan atau compromiser itu.

Anda mengadakan hubungan seks sekali atau dua kali sebulan di.

Anda kini telah berhenti berfikir dan bermimpi tentang aktiviti-aktiviti seksual dengan pasangan anda.

Jika anda berkata ya kepada sebilangan besar soalan-soalan ini, anda akan mungkin pada kehilangan libido peringkat nombor satu. Ini adalah masa untuk bertindak sebelum terlambat!

Menilai anda kehilangan libido

Ya, anda perlu menilai masalah-masalah lain juga. Sebagai contoh, mati pucuk boleh menyebabkan kehilangan libido lelaki. Terdapat banyak ubat-ubat herba untuk disfungsi. Ejakulasi pra matang dan kebimbangan berkaitan yang boleh menyumbang kepada kehilangan libido. Faktor-faktor lain yang memberi kesan kepada libido termasuk jenis ubat-ubatan tertentu. Tranquilizers dan ubat-ubatan darah juga menjejaskan keinginan seks. Narkotik juga mengganggu libido lelaki. Gangguan fisiologi seperti penyakit Tiroid, tumor, pituitari yang rosak juga kesan libido.

Rawatan

Secara amnya, punca perlu dirawat terlebih dahulu. Terdapat Sesetengah herba seperti ginseng, ashwagandha dan Indian gooseberry yang menggalakkan libido lelaki. Bersama-sama dengan ubat-ubatan oral, terapi luar seperti urut zakar, urutan erotik, aromaterapi dan lain-lain juga dikatakan mempunyai kesan waris kehilangan libido. Penyelidikan terkini mendedahkan bahawa yoga postur dan teknik-teknik meditasi juga meningkatkan libido. Ingat bahawa hubungan anda dengan pasangan anda juga mempengaruhi libido. Kemarahan, kekecewaan, tekanan dan perbahasan akan melunturkan libido.

LELAKI MATI PUCUK

Mati pucuk lelaki sekarang salah satu penyakit yang paling lazim di kalangan lelaki di seluruh dunia. Gaya hidup moden, tabiat pemakanan dan banyak faktor lain yang menyumbang kepada menyebabkan kemandulan lelaki. Mati pucuk adalah juga disamakan dengan kemandulan di kalangan lelaki. Orang yang taklik adalah lemah, tidak boleh melakukan seks, dan tidak dapat mengekalkan prestasi seksual

Rawatan

Terdapat pelbagai cara untuk merawat mati pucuk tetapi dengan cara yang lebih selamat untuk merawat keadaan semulajadi seberapa banyak yang mungkin. Ada banyak herba yang boleh merawat keadaan tersebut. Herba seperti valerian, passionflower dan lain-lain membawa sifat-sifat semulajadi perangsang. Antara herba lain California poppy, lavender dan oat liar yang boleh membuat anda berehat tanpa mengurangkan sebarang pemacu seksual.

Ginseng membawa hormon semulajadi lelaki, yang meningkatkan seksualiti lelaki dan oleh itu digunakan sebagai penambah libido di seluruh dunia.

Ashwagandha herba bukan sahaja membantu mengubati mati pucuk dan meningkatkan libido, ia juga memanjangkan puncak syahwat.

Mucuna prurience dan shilajit adalah dua lagi herba semulajadi yang hebat yang tidak diketahui untuk merawat lelaki mati pucuk kepada tahap yang hebat.

Ayurveda mementingkan Sesetengah herba seperti Indian gooseberry (aamla), gokshura, guduchi, kaunch, lahsuna (bawang putih) dan palaandu (bawang) sebagai semulajadi herba afrodisiak yang boleh meningkatkan libido dan boleh membantu mengatasi mati pucuk jika dimakan setiap hari. Halia, kunyit dan lada hitam yang juga bermanfaat.

KELEMAHAN SEKSUAL LELAKI/LEMAH EREKSI

Pendirian yang lemah sering adalah tanda kelemahan seksual lelaki. Pendirian yang lemah adalah tidak cukup keras untuk memberi rangsangan mencukupi kepada rakan kongsi. Ia berlaku apabila aliran darah ke tisu zakar tidak mencukupi atau tisu yang tidak cukup kuat untuk menahan aliran darah. Apabila ia tidak mendapat aliran darah yang mencukupi, zakar tidak dapat saiz penuh.

Pelbagai sebab boleh constrict arteri dan urat-urat dan menyekat aliran darah. Merokok dan diet tinggi lemak menyumbang kepada keadaan ini. Kecederaan zakar dan beberapa jenis ubat juga boleh menyebabkan lemah ereksi.

Kadang-kadang, over-masturbation boleh membawa kepada pendirian yang lemah. Jika ini berlaku, mengurangkan kekerapan melancap. Suplemen herba yang berguna dalam mengurangkan ereksi yang lemah.

Ubat-ubat herba dan makanan tambahan herba untuk kehilangan Libido & mati pucuk

Addyzoa
Vigomax Forte
Shilajit Gold

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *