Kesihatan perbelanjaan unjuran hingga 2015: Perubahan di awangan

Kesihatan perbelanjaan unjuran hingga 2015: Perubahan di awangan

“Tidak” adalah perkataan yang menggambarkan secara terbaik sistem penjagaan kesihatan semalam. Frost & Sullivan tidak pasti tentang bagaimana jauh dalam industri penjagaan kesihatan akan dari, tetapi “kos meningkat”, “perubahan demografi” dan “kualiti” adalah tiga cabaran saling yang tiada siapa boleh mengabaikan. Penuaan penduduk, kapasiti klinikal yang terhad, ketidakcekapan dan kekurangan kualiti tetap pemacu utama bagi peningkatan dalam perbelanjaan penjagaan kesihatan hingga 2015.

Carta 1.1 dengan jelas menyatakan bahawa di hampir semua negara di seluruh dunia, perbelanjaan penjagaan kesihatan per kapita meningkat lebih cepat daripada pendapatan per kapita. Jika arah aliran semasa memegang, menjelang 2050 perbelanjaan penjagaan kesihatan dijangka, claming 20-30 menjelang tahun 2015.

Carta 1: Perbelanjaan penjagaan kesihatan, pilih negara (2007)

1

Sumber: Frost & Sullivan

Carta 2 menunjukkan peningkatan dalam penuaan penduduk selama ini. Pada tahun 2000, 10. Orang-orang yang berumur 60 + menggunakan perkhidmatan prisihatin yang 3 – 5 kali lebih banyak daripada orang-orang muda. Penyelidikan menunjukkan bahawa hampir semua orang yang berumur 60 + mempunyai satu keadaan yang kronik manakala 50 perbelanjaan kesihatan semua.

Memandangkan kos untuk menguruskan pesakit-pesakit tua dan sakit kronik, pesakit yang memantau pasaran mempunyai banyak potensi untuk berkembang. Peningkatan populasi yang akan mengakibatkan permintaan yang meningkat terhadap perkhidmatan prisihatin secara umum, termasuk pemantauan peranti. Telekesihatan dan Segmen-segmen pemantauan pesakit yang jauh akan kata-kata buzz hari kerana yang semakin pesat penuaan yang memerlukan penjagaan rumah yang intensif. Pesakit pemantauan sektor telah dibangunkan sendiri dari menyediakan pesakit dalam unit rawatan rapi untuk aplikasi yang meluas di hospital, penjagaan kesihatan ambulatori dan rumah.

Kejadian dan diagnosis diabetes yang berkembang akan menggalakkan ujian lebih berjaga-jaga dan pemerolehan data dari monitor pesakit ke dalam sistem tanpa kertas Carta (EMRs). Ini akan menjadi penyumbang terbesar untuk perbelanjaan pesakit yang memantau pasaran. Untuk tidak lupa, meningkatkan kesedaran pesakit sistem pemantauan di kalangan profesional perubatan adalah juga faktor penting memandu pemantauan pesakit sistem pasaran jualan di Eropah. Pesatnya perkongsian antara pembekal penyelesaian IT dan pesakit yang memantau pengeluar peranti boleh disaksikan yang sangat memandu pertembungan dan integrasi. Oleh yang demikian, integrasi produk-produk ini telah menjadi industri yang berkembang yang membentangkan banyak peluang-peluang pertumbuhan dan keuntungan yang tinggi.

Disebabkan oleh peningkatan dalam langkah penjimatan kos oleh kerajaan untuk mengurangkan bilangan hospital, Frost & Sullivan menjangkakan bahawa industri percubaan untuk bergerak daripada hanya memantau pengurusan pesakit akan menjadi pemandu masa depan bagi pesakit yang memantau ruang.

Carta 2: Penuaan penduduk unjuran

2
3

Sumber: Frost & Sullivan

Carta 3 menyediakan analisis peluang berbelanja di seluruh kawasan-kawasan utama penjagaan kesihatan. Penjagaan Kesihatan, Biotech dan penemuan dadah akan berperanan Kardinal dalam meningkatkan kesihatan perbelanjaan dalam masa terdekat. Dalam pasaran penjagaan kesihatan dijangka menyaksikan integrasi pharma, diagnostik, perubatan, pemantauan pesakit dan penjagaan kesihatan IT. Ini akan mengakibatkan berprofil tinggi, risiko percuma, mesra pengguna, penyelesaian penjagaan kesihatan yang murah dan selamat.

Kanser merupakan potensi tertinggi bagi penjanaan pendapatan dan pertumbuhan pada masa hadapan. Vaksin kanser adalah satu teknologi baru muncul yang mungkin untuk mewujudkan gelombang pertumbuhan dalam industri Bioteknologi kerana lebih baik profil Keselamatan dan kesan sampingan yang minimum. Terapi gen merupakan kawasan cantuman yang lain yang akan memacu pasaran dalam tempoh yang lebih panjang.

Carta 3: Analisis peluang
4

Sumber: Frost & Sullivan

Industri peranti perubatan ini dijangka akan mempamerkan pertumbuhan yang kukuh ekoran peningkatan jangkaan produk kardiovaskular, ortopedik dan alat-alat yang membolehkan prosedur perubatan kurang invasif. Kerjasama dalam bidang teknologi maklumat, farmaseutikal dan peranti perubatan yang semakin meningkat juga adalah satu trend yang semakin meningkat. Kecenderungan itu adalah ke arah membangunkan produk minimum invasif yang membolehkan pesakit untuk menjaga diri mereka sendiri dalam pasaran yang tidak sabar-sabar untuk cara-cara untuk menjimatkan masa, tenaga dan wang.

Kekurangan jururawat dan doktor akan membentangkan peranti perubatan Syarikat dengan peluang untuk meneroka pasaran yang kukuh untuk bertindak balas terhadap keperluan tidak dipenuhi yang dihasilkan oleh kekurangan tenaga buruh. Syarikat-syarikat peranti perubatan akan mengekalkan kepesatan pasaran pengenalan oleh Mesyuarat pembangunan produk dan pembuatan keperluan. Penembusan pasaran Wordwide dan kemajuan dalam teknologi akan menjadi pemacu utama bagi perbelanjaan yang meningkat dalam industri peranti perubatan. Penyatuan di pasaran akan menggalakkan dipercepatkan masa untuk pertumbuhan, lebih besar pulangan atas modal yang dilaburkan dan transformasi inovasi sambil mengekalkan kualiti yang tinggi dan keberkesanan pesakit. Pertumbuhan pesat juga adalah ditunjangi oleh EU naik takhta. Penyelarasan undang-undang peranti perubatan EU akan membuat rantau Eropah Timur yang menarik kepada syarikat multinasional.

Carta 4: Gambaran peluang: Europe
5
Sumber: Frost & Sullivan

Carta 4 menunjukkan gambaran peluang merentasi pelbagai bidang dalam ruang teknologi perubatan. Pasaran pengimejan perubatan di Asia dan seluruh dunia dijangka akan tumbuh, manakala pasaran utama akan menjadi matang. Pengenalan perkhidmatan kesihatan yang berkualiti di negara-negara membangun telah menyebabkan peningkatan dalam peperiksaan seluruh dunia. Faktor-faktor yang memandu untuk pasaran pengimejan perubatan kekal penuaan penduduk dan usaha untuk membangunkan sistem baru yang kos efektif bagi memenuhi keperluan untuk mengawal dos kos penjagaan kesihatan.

MRI adalah hasil tertinggi yang menjana modaliti dalam pengimejan perubatan. Menggunakan MRI dalam pembedahan otak intervensional, jantung MRI dan MRI penyebaran pengimejan yang digunakan untuk mendiagnosis angin ahmar dan lain-lain kecederaan otak akan menjadi faktor utama bagi pertumbuhan pengimejan perubatan. Doktor yang mengamalkan “Pertahanan perubatan”, kemajuan teknologi, doktor dan pelabur-pelabur yang potensi besar yang memiliki arena pengimejan perubatan adalah faktor penggerak industri pengimejan perubatan. Frost & Sullivan percaya bahawa perkahwinan pengimejan dengan terapi akan merupakan penyumbang utama kepada peningkatan perbelanjaan penjagaan kesihatan.

Bagi bilangan pesakit kanser yang telah selesai rawatan, pengimejan juga memainkan peranan yang berulang. Mereka menjalani penilaian imej biasa yang direka untuk mengesan atau mengenepikan berulang atau penyakit baru di sepanjang kehidupan mereka.

Carta 5 menunjukkan ramalan pengagihan perkhidmatan kanser pesakit luar selama bertahun-tahun 2007-2015 dan pecahan pelbagai prosedur pengimejan yang akan naik mendadak sehingga Kesihatan perbelanjaan dalam ruang pengimejan perubatan. Walau bagaimanapun, perancangan yang teliti adalah penting untuk menguruskan pertumbuhan yang ketara dalam permintaan yang looms untuk Perkhidmatan pengimejan kanser, terutamanya untuk modaliti yang maju, dalam dekad yang akan datang.

Carta 5:Forecast pesakit luar perkhidmatan pengedaran, 2007-2015 dan pengimejan prosedur pengagihan
. 6 7

Sumber: Frost & Sullivan

Pengiraan Tomography(CT), Ultrasound yang padat, mamografi dan X-Ray adalah dalam pelbagai lain-lain kaedah dengan kemampuan unik yang juga akan mengalami pertumbuhan dalam permintaan.

Perbelanjaan kesihatan ia Ruang akan juga meningkat disebabkan peningkatan permintaan untuk klinikal, pentadbiran dan kewangan ia sistem dan aplikasi yang membolehkan pengurangan kesilapan perubatan, pengoptimuman klinikal dan perubatan berasaskan bukti. Dengan matlamat untuk mewujudkan satu melihat maklumat kesihatan pesakit, Hospital akan melabur dalam teknologi untuk menyatukan semua Jabatan sistem ke dalam rekod perubatan elektronik yang bersepadu. EXCO dan perkhidmatan perisian akan memacu pertumbuhan dalam pasaran penjagaan kesihatan itu.

Masa depan industri penjagaan kesihatan terutamanya bergantung kepada komunikasi antara pengguna dan penyedia penjagaan kesihatan. Sebagai peneraju global minda kolektif, industri penjagaan kesihatan perlu memberi tanggungjawab pengguna ke atas keputusan sendiri-dari insurans untuk ubat-ubatan untuk pilihan pembekal. Oleh itu, penyedia penjagaan kesihatan menanggung tanggungjawab untuk menyampaikan kualiti, Keselamatan dan kemampuan industri mereka secara terbuka.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *