Kesihatan penting dan pernafasan ujian setiap orang patut

Kesihatan penting dan pernafasan ujian setiap orang patut

Ramai orang melawat doktor mereka sehingga mereka merasakan benar-benar tidak sihat dan enggan pergi sebaliknya kelewatan. Kebenaran adalah bahawa terdapat banyak penyakit-penyakit serius sana yang anda boleh dengan mudah mengubati atau benar-benar Elakkan sama sekali hanya dengan pemantauan yang lebih baik untuk kesihatan dan kesejahteraan. Ini menandakan bahawa anda perlu menguji beberapa perkara-perkara yang kerap walaupun jika anda tidak merasa benar-benar sakit. Berikut adalah beberapa yang paling penting kesihatan dan ujian pernafasan yang anda perlu dilakukan secara kerap.
Anda tidak akan terlalu tua untuk menilai ketinggian badan semasa anda. Ada sebab yang doktor boleh membuat anda berdiri menentang Carta ketinggian di dinding apabila anda lihat mereka – tidak kira apa jenis doktor bahawa anda akan melihat. Orang benar-benar mendapat lebih kecil walaupun mereka mendapat lebih tua dan lebih tua. Selepas seseorang bertukar 40 mereka biasanya mula kehilangan kira-kira satu sentimeter tinggi setiap dekad. Selepas seseorang dapat berusia 70 tahun, kadar ini meningkat. Jika anda kehilangan lebih daripada itu atau jika anda sudah mula untuk mengurangkan saiz sebelum anda memadam 40, ini mungkin petunjuk awal osteoporosis atau lain-lain jenis penyakit. Ini adalah sebab anda mahu menonton ketinggian badan anda rapat, walaupun anda hanya mengira ketinggian anda di rumah anda sendiri.
Terus mengesan anak sendiri darah juga. Banyak isu-isu kesihatan berkaitan tekanan darah – kembali kepada masalah seperti serangan jantung, tekanan darah tinggi bersama-sama dengan sebatan. Anda perlu untuk mengekalkan tahap yang rendah – tidak terlalu rendah jelas, tetapi dalam julat yang sihat untuk berat badan, ketinggian dan umur anda. Bercakap dengan doktor tentang apa yang kadar tekanan darah yang sangat baik untuk anda perlu, dan kemudian menguji ia kerap untuk memastikan anda masih di landasan yang betul. Cukup banyak setiap besar kedai runcit dan farmasi membawa tester tekanan darah yang boleh anda gunakan sama ada dengan harga yang berpatutan atau percuma untuk menguji tekanan anda. Jika nombor-nombor tersebut kelihatan berbeza daripada apa yang mereka perlu bertanya kepada doktor atau doktor sebab nombor anda mungkin akan mati dan apa yang anda boleh lakukan untuk mendapatkan mereka kembali di landasan yang betul. Mengekalkan tekanan darah dalam julat kesihatan yang akan membantu anda mengelakkan banyak masalah kesihatan.
Anda perlu menguji pendengaran anda banyak. Kehilangan pendengaran adalah satu perkara yang manusia biasanya tidak belajar untuk notis sehingga ia sudah terlambat untuk berbuat apa-apa tentang hal itu. Pendengaran boleh membawa kepada kehilangan fungsi kognitif dan emosi pengasingan dan lain-lain isu-isu psikologi yang negatif. Mengambil bahagian dalam pemeriksaan percuma apabila mereka dicadangkan di kawasan anda dan bertanya kepada doktor keluarga anda untuk melakukan ujian rutin apabila anda berada di dalam untuk tetap naik. Ini akan membolehkan anda melakukan sesuatu yang sebenar untuk memelihara pendengaran anda untuk seberapa lama yang mungkin.
Memeriksa kandungan anda bernafas dan oksigen dalam tisu-tisu yang menggunakan nafas tanpa ketidakselesaan yang mengadakan ujian masa. Pernafasan menghidangkan individu dengan oksigen yang penting. Atas sebab ini, ujian ini mempunyai nilai yang berbeza. Dengan serta-merta berikutan nafas mayatnya, Blok hidung anda dan tahan mengukur tempoh nafas tanpa ketidakselesaan. Harus diingat bahawa corak pernafasan anda dengan serta-merta selepas ujian ini hendaklah serupa kepada corak nafas anda sebelum peperiksaan. Anda harus mempunyai sebarang ketidakselesaan juga dengan serta-merta selepas ujian khas ini.
Ujian itu menunjukkan sepasang faktor-faktor penting kesihatan anda pada masa yang sama. Pertama, keputusan akhir quantifies kandungan oksigen di dalam badan. Juga, yang menguji juga langkah-langkah bagaimana besar dan mendalam dan adalah corak pernafasan individu anda tidak normal. Sihat lelaki dan wanita perlu sentiasa mempunyai kira-kira 50 minit. Apabila anda mempunyai kurang, anda hyperventilate atau bernafas terlalu banyak dan ianya perlu untuk mengurangkan pola nafas penyakit atau tidak sedarkan diri anda untuk meningkatkan pengoksigenan badan anda sehingga norma klinikal. Sakit manusia sentiasa mempunyai di bawah 25 saat peperiksaan ini berbangkit daripada over-breathing atau hyperventilation.
Kini, anda telah membiasakan diri dengan faktor yang pusat kesihatan anda. Melayari world wide web “ujian oksigen badan” untuk membongkar lebih lanjut.
Semua isu-isu ini tidak tepat mungkin kelihatan seperti masalah terbesar tetapi kebenaran adalah bahawa mereka menyumbang kepada kesihatan umum sekarang dan kita menjadi lebih tua. Kebenaran jujur adalah bahawa ia adalah penting untuk memantau apa yang berlaku di dalam seluruh badan anda. Pengubahsuaian yang lebih kecil boleh menjadi tanda-tanda masalah pernafasan dan kesihatan yang besar. Bercakap dengan pembekal penjagaan kesihatan perubatan tentang apa yang anda perlu memerhatikan dan apa yang anda perlu memantau secara tetap.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *