Kesihatan pekerja untuk mendapatkan bantuan dengan hutang pinjaman pelajar

Kesihatan pekerja untuk mendapatkan bantuan dengan hutang pinjaman pelajar

Kor Perkhidmatan Kesihatan negara menerima permohonan daripada profesional perubatan utama yang bersedia untuk bekerja di kawasan-kawasan yang kurang liputan perkhidmatan dengan pengurangan hutang pinjaman pelajar mereka.

Melalui NHSC pelajar pinjaman bayaran balik program, anda boleh menerima sehingga $60,000 ke arah Baki pada () pinjaman pelajar anda jika anda berjaya melengkapkan keperluan perkhidmatan dua tahun program ini. Komitmen separuh masa dua tahun juga sedang diusahakan, dengan $30,000 pengurangan hutang pinjaman pelajar.

Pakar yang sanggup membuat komitmen lima tahun untuk program ini boleh menerima sehingga $170,000 dalam pelepasan hutang pinjaman pelajar. Pemohon-pemohon yang layak yang sanggup melakukan ke tahun enam atau lebih perkhidmatan yang layak untuk memiliki keseluruhan baki semua pinjaman mereka pelajar Persekutuan diampunkan.

(Kepada pelajar pinjaman hutang pelepasan) yang ditawarkan oleh program pembayaran balik NHSC terpakai kepada Persekutuan, Negeri, pinjaman pelajar tempatan, dan peribadi.

>> Yang layak untuk Program pembayaran balik pinjaman pelajar NHSC

Untuk melayakkan diri bagi bayaran balik melalui NHSC program, pinjaman pelajar anda mesti telah diambil sebelum pendaftaran anda dalam program ini. Program ini akan membayar balik pinjaman pelajar yang tidak digunakan dengan jelas untuk membayar untuk pendidikan atau pinjaman pelajar yang telah dikeluarkan oleh kerajaan atau pemberi pinjaman komersial (iaitu, pinjaman peribadi).

Pinjaman kolej yang telah telah telah dibayar; ibu bapa pinjaman, seperti yang dikeluarkan di bawah Persekutuan PLUS atur cara induk pinjaman; talian kredit peribadi; residensi penempatan semula pinjaman; dan baki kredit kad tidak layak untuk pembayaran di bawah program pelepasan hutang pinjaman pelajar NHSC.

Selain menawarkan pelajar pinjaman keampunan bagi pemohon yang layak, program ini juga menawarkan insentif untuk pembekal yang bersedia untuk bekerja separuh masa di kawasan-kawasan yang kurang liputan perkhidmatan, termasuk terma-terma pembayaran balik pinjaman pelajar dan kredit untuk pengajaran yang lebih fleksibel.

Perkhidmatan yang diperlukan amat luar bandar di mana penjagaan perubatan yang utama yang tersedia dan di kawasan bandar padat dengan penduduk tetapi kurang liputan perkhidmatan yang lebih banyak. Kelayakan jawatan penjagaan primer disediakan di Negeri dan Persekutuan Perkhidmatan Pemulihan, Kemudahan kesihatan mental masyarakat, laman web pembekal perkhidmatan kesihatan India, amalan penjagaan primer hospital yang bergabung, program-program kesihatan awam, dan kemudahan penjagaan komuniti.

NHSC yang aktif mencari doktor perubatan, pakar psikiatri, kaunselor berlesen kesihatan mental, doktor gigi, doktor Pembantu dan jururawat. Semua lesen penyedia penjagaan primer, jururawat, dan kesihatan mental yang pembekal yang layak menyertai program pembayaran balik pinjaman pelajar; Walau bagaimanapun, jika anda memilih untuk membuat komitmen sepenuh masa untuk NHSC ini, anda mesti belum dapat menyertai program Persekutuan atau Negeri yang lain, atau mempunyai aktif atau menunggu tugas tentera yang akan menghalang anda daripada memenuhi komitmen kerja NHSC anda.

>> Memohon untuk Program pembayaran balik pinjaman pelajar NHSC

Untuk mendapatkan maklumat lanjut atau memohon program pelepasan hutang pinjaman pelajar NHSC, layari laman web NHSC pada

Dari laman web NHSC, anda boleh mengetahui dengan lebih lanjut mengenai agensi, layari pangkalan data program Soalan Lazim, dan mencari jawatan kerja terbuka di semua 50 negara-negara yang layak untuk program pembayaran balik pinjaman pelajar.

>> Tentang Kor Perkhidmatan Kesihatan negara

Sebahagian daripada AS Jabatan Kesihatan & Perkhidmatan manusia, NHSC yang kini mempunyai kira-kira 7,500 penyedia penjagaan primer di 10,000 tapak sekitar Amerika Syarikat. NHSC ini dijangka menggunakan 11,000 profesional penjagaan kesihatan pada penghujung 2011 dan 15,000 menjelang akhir tahun 2015.

Program pembayaran balik pinjaman pelajar ini adalah dibiayai oleh yang hampir $300 juta peruntukan dari Akta penjagaan mampu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *