Kesihatan pekerja boleh di luar belajar Bahasa Sepanyol negara dengan Shadowing klinikal

Kesihatan pekerja boleh di luar belajar Bahasa Sepanyol negara dengan Shadowing klinikal

Ada sedikit keraguan bahawa pembelajaran Bahasa Sepanyol adalah satu keperluan bagi semua orang terlibat dalam profesion penjagaan kesihatan. Sering menjaga pesakit adalah masalah komunikasi yang berkesan. Ini bermakna bahawa jika anda tidak dapat berkomunikasi dengan pesakit anda, faktor-faktor yang penting tentang penyakit, kebimbangan dan isu-isu yang mereka mungkin sangat baik tidak diutarakan. Dalam hanya beberapa tahun, Amerika Syarikat akan mempunyai penduduk berbahasa Sepanyol yang kedua terbesar di dunia. Malah, hanya Mexico akan mempunyai penutur bahasa Sepanyol lebih. Statistik ini mempunyai implikasi yang jelas bagi semua pekerja penjagaan kesihatan Amerika Syarikat.

Pentadbir hospital yang dengan cepat menyedari bahawa mereka perlu mempunyai organisasi mereka bersedia untuk realiti baru ini. Semakin banyak, hospital-hospital yang memerlukan kakitangan mereka untuk bertutur dalam beberapa Bahasa Sepanyol. Keperluan jenis ini semakin meningkat biasa bagi penjagaan kesihatan pekerja-pekerja yang bekerja di dalam Bilik kecemasan. Logik di sebalik tolak ini mempunyai pekerja penjagaan kesihatan yang bertutur dalam Bahasa Sepanyol adalah cukup jelas. Bayangkan anda bekerja di sebuah bilik kecemasan dan anda mempunyai mangsa kemalangan cedera serius tiba yang hanya bercakap Bahasa Sepanyol. Tidak mampu untuk berkomunikasi secara berkesan agak literal boleh menjadi perbezaan antara hidup dan mati.

Terdapat beberapa cara yang satu boleh pergi belajar Bahasa Sepanyol, seperti mengambil kelas malam Bahasa Sepanyol, contohnya. Walau bagaimanapun, pilihan ini datang dengan beberapa kelemahan yang cukup ketara bagi ramai orang. Jangka masa untuk belajar Bahasa Sepanyol melalui kelas Bahasa Sepanyol tipikal boleh agak perlahan. Hal ini terutama berlaku jika anda cuba untuk mengambil Bahasa Sepanyol di sebelah semasa bekerja sepenuh masa. Atur cara rendam lama telah popular bagi mereka yang ingin belajar bahasa asing. Kadar boleh cepat dan kuat, tetapi begitu juga keputusan. Orang-orang yang perlu untuk belajar Bahasa Sepanyol dengan cepat akan juga disampaikan dalam mempertimbangkan program tersebut. Program tersebut di sekolah-sekolah Bahasa Sepanyol adalah penyelesaian penjagaan kesihatan pekerja-pekerja yang ingin belajar bahasa dengan cepat.

Ramai orang yang ingin belajar Bahasa Sepanyol yang memilih jenis program rendam Sepanyol. Di samping mempunyai peluang untuk belajar bahasa, sekolah-sekolah ini juga menawarkan peluang kepada perjalanan dan pengalaman budaya. Program tersebut ditawarkan di pelbagai negara-negara yang termasuk Mexico, Guatemala, Argentina, Brazil atau Peru. Manakala Mexico adalah mudah untuk rakyat Amerika Utara, aktiviti terkini dan kebimbangan keselamatan menyebabkan banyak kepada Lihatlah lanjut. Sebagai contoh, gelombang jenayah semasa di Mexico adalah hakikat kehidupan yang sedih. Faktor ini Malangnya membuat Mexico dan kurang sesuai tempat untuk perjalanan pelajar-pelajar. Disebabkan faktor ini, ramai yang memilih untuk belajar Bahasa Sepanyol di luar negara memilih untuk negara-negara lain.

Lagi ke bawah di Amerika Selatan, Argentina, Chile dan Peru cenderung jauh lebih selamat daripada Mexico dan boleh menjadi pilihan yang ideal untuk penjagaan kesihatan pekerja. Melawat Inca runtuhan di Peru atau menari boleh di Buenos Aires pasti akan dikenang. Faedah kebudayaan yang pergi bersama-sama dengan program rendam kerana anda belajar Bahasa Sepanyol di Argentina, Brazil atau Peru membuat perjalanan yang paling diingati.

Malah, beberapa program sekolah Sepanyol mempunyai kursus tambahan untuk memenuhi keperluan-keperluan pekerja penjagaan kesihatan. Dengan penyiasatan yang sedikit, anda boleh belajar Sepanyol di luar negara semasa menjalankan juga berperanan dan shadowing klinikal. Beberapa kajian di luar negara program juga tawaran arahan menjurus ke arah pekerja penjagaan kesihatan seperti pengajaran istilah perubatan dalam Bahasa Sepanyol. Dalam kes shadowing klinikal, pelajar diperuntukkan seorang doktor atau jururawat dan kemudian ikuti mereka seperti mereka bekerja dengan sistem penjagaan kesihatan sesebuah negara. Terdapat program-program rendam walaupun Sepanyol yang membolehkan pekerja penjagaan kesihatan untuk mendekati masyarakat melalui kaedah pameran heath, yang memberi ujian yang amat diperlukan dan pemeriksaan kepada penduduk miskin di Amerika Selatan.

Satu hari Amerika pelajar, Lori Hendrickson dari Milwaukee, belajar Bahasa Sepanyol di luar negara dan dibayangi di hospital kesihatan awam di Buenos Aires. Oleh kerana dia sudah seorang jururawat, beliau berjaya amalan beliau terminologi perubatan Sepanyol yang baru dipelajari dengan pesakit yang sebenar. Hendrickson dinyatakan bahawa, “kakitangan yang mesra di Unit Perbidanan dan E.R. bukan sahaja membenarkan saya untuk mengambil bahagian dalam penjagaan pesakit secara langsung, tetapi juga memberi saya great wawasan tentang struktur sistem penjagaan kesihatan di Argentina.”

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *