Kesihatan mental dan jangka hayat kelayakan

Kesihatan mental dan jangka hayat kelayakan

Kebanyakan orang berfikir suspek biasa apabila mempertimbangkan isu-isu yang boleh menjejaskan keupayaan mereka untuk mendapatkan perlindungan insurans hayat jangka. Kencing manis, tekanan darah tinggi, kolesterol, anda tahu. Isu-isu yang banyak jika tidak tempahan lebih tua Amerika dewasa berurusan dengan. Kesihatan mental jarang datang sebagai satu kebimbangan yang berpotensi tetapi malangnya jangka hayat pembawa mempunyai pendapat yang berbeza mengenai perkara ini. Mari kita lihat pada kesihatan mental bagaimana isu-isu yang boleh menjejaskan kelayakan insurans hayat jangka.

Dalam banyak cara, rawatan penjagaan kesihatan tentang isu-isu kesihatan mental adalah akhirnya memasuki alaf baru. Selain stigma yang dikaitkan dengan isu-isu kesihatan mental, pemisahan minda dan badan pergi semua cara kembali ke Descartes. Anatomically, kita sudah mula sedar bahawa ia adalah satu sistem saling semua. Rawatan penjagaan kesihatan penyakit mental telah diambilkira secara berasingan dan kurang baik sehingga tempahan dengan kedatangan bil pariti Kesihatan Mental. Laluan di California pariti Kesihatan Mental pada tahun 1999 adalah satu langkah yang besar ke arah merintis jalan di seluruh negara tidak lama lagi untuk mengikuti. Dari satu segi, rawatan isu-isu kesihatan mental telah mencapai pariti tetapi malangnya, pengunderaitan dan kelulusan yang tidak lama lagi untuk mengikuti. Kesihatan mental dan hasil rawatan dan ubat-ubatan boleh menjadi faktor dari segi kelayakan untuk perlindungan. Ini adalah benar bagi insurans hayat yang panjang serta walaupun asas adalah berbeza.

Penjagaan kesihatan berkenaan lebih dengan kos yang dikaitkan dengan rawatan penjagaan kesihatan mental dan juga populariti relatif jenama ubat biasanya digunakan pada asas penyelenggaraan. Kelayakan insurans hayat jangka adalah tidak begitu prihatin dengan kos ini kerana jangka hayat pengangkut tidak akan bertanggungjawab atas kos ini. Jadi soalan sebenarnya mengapa pembawa insurans hayat jangka akan prihatin dengan kesihatan mental apabila kelayakan (dan lebih penting lagi, kos) polisi insurans hayat jangka?

Terdapat beberapa kebimbangan. Jelas sekali, keadaan kesihatan mental yang serius seperti schizophrenia dan bi-polar ketara boleh kesan ngeri seseorang (status kesihatan) dan kematian (peluang berlalu pada satu umur tertentu atau umur yang lebih awal). Isu semalam Namun itu kita lihat kesan yang cantik pada kadar insurans hayat jangka ditawarkan untuk isu-isu kesihatan mental yang lebih umum seperti kebimbangan dan kemurungan walaupun syarat itu dirawat dengan agak baik dan stabil dengan ubat-ubatan penyelenggaraan. Jadi apa yang sedang berlaku di sini? Pada asasnya, Terdapat dua isu. Salah satu ialah kemungkinan atau kebarangkalian bahawa seseorang akan berhenti mengambil ubat-ubatan mereka dan masalah kesihatan mental yang asas akan akan kembali permukaan atau bahawa masalah kesihatan mental akan hanya meningkat dari masa ke masa atau kemudian nanti dalam kehidupan. Anda boleh menggunakan hujah sama kolesterol dan tekanan darah tinggi yang dianggap sama dengan ubat-ubatan penyelenggaraan. Sudah tentu ubat-ubatan sendiri telah menjejaskan sampingan (Adakah anda melihat penafian pada iklan tv sejak kebelakangan ini?) yang boleh memberi kesan kematian secara langsung (strok aneurysm, dan sebagainya) tetapi pemandu lain adalah hanya dalam merealisasikan perubatan yang otak kepada sebuah pulau dari badan.

Kesihatan mental adalah kesihatan yang hanya khusus kepada organ yang berbeza. Jika isu-isu kesihatan mental yang tidak dirawat (atau cukup dirawat), mungkin ada kesihatan lain berkaitan isu-isu yang bertepatan dengan isu-isu kesihatan mental seperti tembakau, alkohol, atau penggunaan dadah. Akhirnya, pembawa insurans hayat melihat risiko dan risiko Persatuan. Ini adalah kelemahan. Kesihatan mental yang biasa isu-isu seperti kebimbangan dan kemurungan boleh mempunyai kesan yang ketara pada kadar yang ditawarkan kepada pemohon insurans hayat jangka jika diluluskan. Kita telah melihat tawaran yang boleh 2 – 3 kali sebut harga asal berdasarkan syarat-syarat ini semata-mata. Mungkin ada pilihan yang lebih baik atau pembawa bagi situasi tertentu jadi pastikan untuk memberitahu kami sehingga depan mana-mana isu-isu kesihatan mental supaya kita boleh bekerja untuk mencari kadar terbaik hidup tempoh yang sesuai dan terbaik untuk situasi anda.

Dennis Jarvis adalah ejen insurans berlesen yang menumpukan kepada mendapatkan sebut harga insurans hayat jangka terbaik. Membeli-belah, Bandingkan, dan dengan serta-merta quote pembawa berbilang dengan lebih 150 artikel untuk membantu anda memahami pasaran.

Dennis Jarvis adalah ejen insurans berlesen, dengan menumpukan perhatian kepada insurans hayat yang panjang. Membeli-belah, Bandingkan, dan dengan serta-merta sebut harga pada

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *