Kesihatan mental adalah kunci kepada kesihatan fizikal

Kesihatan mental adalah kunci kepada kesihatan fizikal

Banyak orang percaya dalam fikiran mengenai perkara dalam teori, Walau bagaimanapun, mereka juga tidak percaya dalam hal ini apabila ia datang kepada kesihatan mereka. Mengapa ianya begitu ramai individu mempercayai mereka doktor perubatan dan kimia lebih daripada badan mereka sendiri? Baik, jawapannya mungkin terletak pada asuhan kami dan hakikat bahawa kita diajar dari usia awal untuk putuskan dari apa yang badan kita memberitahu kita dan sebaliknya bergantung kepada profesional perubatan untuk kesihatan kita.

Begitu ramai orang melanggan ini fikir proses sangat mudah kerana ia membolehkan mereka untuk menukar lebih kuasa mereka dan bagi kebanyakan orang, ini adalah pelepasan yang. Ia adalah untuk sebab ini tepat bahawa kebanyakan lelaki dan wanita memilih tidak membuat pilihan sihat yang juga walaupun mereka tahu bahawa pilihan-pilihan ini tidak hanya meningkatkan kualiti hidup mereka tetapi membuatnya supaya mereka dapat benar-benar hidup lagi. Masih entah bagaimana melainkan seseorang menghadap yang menyakitkan dan penyakit, kebanyakan orang yang mengancam nyawa tidak akan berubah. Secara jujur, dalam banyak kes yang walaupun mempunyai telah didiagnosis dengan kesihatan yang lebih teruk krisis tidak sentiasa mempunyai kesan positif kepada pilihan gaya hidup.

Minda yang sihat adalah sesuatu yang boleh membantu anda untuk membuat perubahan yang anda perlu untuk mencapai kesihatan fizikal yang lebih baik. Kebanyakan orang tidak benar-benar menyedari bahawa alasan yang mereka akan memilih untuk tidak melakukan perkara-perkara yang mereka perlu lakukan adalah sangat mudah kerana mereka akan tertekan dan kecewa dan benar-benar tidak peduli untuk menjaga lebih baik diri mereka sendiri.

Meningkatkan kualiti kehidupan anda benar-benar boleh membantu anda menumpahkan pound dan berasa dan kelihatan lebih baik. Kebanyakan orang gagal untuk menyedari cara di mana negeri-negeri mereka emosi dan mental faktor ke tahap kesihatan keseluruhannya. Perkara-perkara seperti masalah Keluarga, masalah perkahwinan dan tekanan secara umum boleh menyebabkan anda mengalami masalah seperti tekanan darah tinggi, kencing manis dan kolestrol yang tinggi.

Ia mungkin kelihatan ironik tetapi ia bukan doktor yang memegang kunci kepada kesihatan fizikal dan kesejahteraan anda. Walaupun ramai sudah lama berfikir bahawa ini satu individu memegang kunci kepada kesihatan anda, hanya membuat temu janji untuk duduk dan bercakap tentang kesihatan anda dengan doktor anda. Berbuat demikian berkemungkinan besar akan mengumumkan perspektif yang baru terhadap kesihatan anda. Kebanyakan pakar perubatan tahu bahawa keadaan mental seseorang individu adalah kunci kepada kesihatan fizikal mereka. Fikiran mengenai perkara tidak hanya bekerja dalam keadaan-keadaan tertentu, tetapi dalam setiap keadaan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *