Kesihatan kuku anda mencerminkan kesihatan anda secara keseluruhan dan Kecergasan

Kesihatan kuku anda mencerminkan kesihatan anda secara keseluruhan dan Kecergasan

Memahami badan dan kesihatan anda adalah aspek yang sangat penting dalam menuju kehidupan yang gembira dan seimbang. Setiap hari kita mengatasi beberapa penyakit yang boleh menyerang kita. Banyak kali badan kita berhadapan dengan beberapa Kesihatan segala yang kita bahkan tidak menyedari untuk merawat. Mengesan isu-isu kesihatan ini di peringkat awal adalah aspek yang paling penting untuk mengambil langkah berjaga-jaga perlu.

Selain itu, ia membantu anda membuat keputusan mengenai kursus ini tindakan yang anda mesti ada pada. Tetapi Adakah ia mustahil untuk mengesan isu-isu kesihatan sebelum mereka bahkan menunjukkan? Malah Ya, ada beberapa cara yang anda boleh mengesan tubuh yang rosak dengan hanya memerhatikan tubuh. Salah satu teknik yang paling banyak digunakan ialah memerhati kuku anda perubahan warna. Perubahan warna tertentu boleh dikaitkan dengan beberapa isu-isu dalaman yang badan anda mungkin di peringkat awal. Artikel ini akan membawa anda melalui beberapa perubahan warna paling biasa yang kuku anda boleh pergi melalui dan apa yang ia boleh bermakna.

Kuku anda bertukar kekuningan
Ini adalah paling biasa discoloring yang menjalani kuku anda. Tint yang kuning pada kuku anda kebanyakannya adalah apa-apa yang serius. Secara umumnya, membuat proses penuaan yang kuku anda kelihatan kuning. Menggunakan cat kuku juga cenderung untuk meninggalkan kotoran kuning. Orang-orang yang banyak Merokok juga menghadapi masalah ini. Walau bagaimanapun jika tiada sebab-sebab ini sesuai dengan Rang undang-undang anda, kemudian anda boleh menghadapi kes jangkitan bakteria. Kencing manis, hati pucuk dan masalah pernafasan yang lebih cenderung untuk menunjukkan apa-apa perubahan warna.

Kuku anda bertukar biru
Yang biru tint atau discoloring adalah sering dikaitkan dengan jantung dan pernafasan gangguan penyakit berkaitan. Ianya juga dikaitkan dengan kanser. Garisan biru yang nipis pada kuku anda boleh menjadi gejala kanser yang sangat kuat. Jenis discoloring ini adalah luar biasa, dan jika ia mengiringi apa-apa jenis lain keresahan, doktor dinasihatkan.

Kuku anda bertukar putih
Pemutihan kuku adalah dikaitkan dengan anemia. Ia adalah tanda-tanda sel-sel darah merah yang rendah. Jangkitan kulat juga menunjukkan pemutihan kuku. Satu jalur putih pada kuku anda dalam sesetengah kes yang jarang berlaku adalah tanda-tanda penyakit buah pinggang.

Kuku anda bertukar hitam
Beberapa kes-kes anemia menyebabkan blackening daripada kuku. Ia juga adalah hasil daripada logam berat yang ada dalam darah. Ini boleh berlaku jika anda tinggal dalam persekitaran industri atau anda sentiasa bekerja dengan bahan-bahan kimia yang berat. Satu jalur hitam pada kuku anda atau blackening kawasan di bawah kuku anda boleh menjadi tanda melanoma(skin tumor). Blackening daripada cuticles yang merupakan gejala masalah kelenjar adrenal.

Walaupun bentuk dan tekstur kuku anda boleh memberitahu anda banyak mengenai kesihatan anda. Kekurangan besi menyebabkan kuku anda menjadi nipis dan sedikit lebih concave. Petugasnya paku atau paku sedikit songsangan adalah tanda gangguan paru-paru. Menyedari perubahan-perubahan kecil dalam warna kuku anda, tekstur dan rasa boleh menjimatkan banyak dalam berkhidmat sebagai isyarat untuk kesihatan anda secara keseluruhan. Menangkap apa-apa penyakit yang berbahaya di peringkat awal mereka boleh membantu anda menghalang ia dari menjadi ancaman utama kesihatan.

Jika anda ingin mendaftar untuk percubaan percuma pada Bootcamps di Sydney, atau mendaftar untuk rundingan percuma di sebuah Kem Boot Sydney, melawat Sydney latihan peribadi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *