Kesihatan & Kesihatan: Cat dengan nombor

Kesihatan & Kesihatan: Cat dengan nombor

Adakah anda pernah melihat bagaimana fokus banyak industri kesihatan dan kesejahteraan seolah-olah hari ini di nombor?

Ini adalah satu jumlah yang “baik” walaupun itulah beberapa “buruk”, kononnya. Kami dihujani dengan nombor dalam berita di televisyen, artikel majalah, Surat khabar, penerbitan kesihatan dalam cetakan dan dalam talian… nombor, nombor dan nombor-nombor yang lebih banyak.

Sebagai contoh, yang perdagangan mempamerkan penurunan berat badan seseorang bermula dengan menonjolkan bilangan paun dia hilang. Sebuah artikel majalah akan berjanji untuk memberitahu anda bagaimana untuk kehilangan beberapa kilogram dalam 3 atau 7 atau 30 hari… lebih nombor.

Penerbitan lain akan memberitahu anda bagaimana ubat preskripsi boleh rendahkan kolesterol buruk anda dengan beberapa mata, atau gula dalam darah anda dengan nombor ini atau yang—sentiasa nombor!

Ianya seolah-olah kami telah datang untuk percaya kita boleh warna diri kita ke dalam keadaan kesihatan yang optimum dan kesihatan seperti salah satu kit cat dengan nombor.

Fikirkan tentang hal itu: kenapa tidak kita mendengar lebih tentang bagaimana seseorang kehilangan berat badan… perubahan gaya hidup mereka seperti senaman dan emosi perjuangan yang disertai keseluruhan proses kehilangan sejumlah besar berat badan?

Mengapa kita tidak memberitahu lebih tentang makanan dan herba yang boleh membantu kita untuk lebih rendah kami kolesterol, tekanan darah dan/atau gula dalam darah secara semulajadi, bukan sedang dibanjiri oleh nombor set ubat tertanya-tanya apa yang disebut ini boleh mencapai untuk kita?

Bukan diberitahu bahawa makanan tertentu adalah buruk kerana ia mempunyai X bilangan karbohidrat atau Y bilangan kalori, mengapa tidak kita yang dididik tentang kebaikan dan manfaat kesihatan daripada memakan diet seimbang yang sihat, organik dan bukan hanya memikirkan tentang jumlah karbohidrat dan kalori dalam makanan yang kita makan?

Pemerhati berat, salah satu program penurunan berat badan yang terkemuka, tidak syak lagi mempunyai kisah kejayaan bona fide. Tetapi ianya hampir sepenuhnya tentang nombor: sistem “point” yang di mana Diet dibenarkan beberapa mata setiap hari atau kalori yang mengira dengan bilangan kalori yang dibenarkan untuk setiap hari yang ditetapkan.

Adakah ini apa yang badan kita mahu atau perlu sihat dan menikmati Kesihatan jumlah?

Ada sesetengah Kalkulator kecil yang stashed kaki di dalam salah satu organ penting, tallying berapa banyak karbohidrat, kalori atau gram lemak yang kita telah ditelan dari satu hari ke? Menghukum kami jika kami nombor karbohidrat dan kalori melebihi had beberapa oleh membuat kita berat dan memberi ganjaran kepada kita jika kita menghadkan makan kami untuk menginap di bawah jumlah set kalori atau gram lemak dengan membuat kami ramping?

Mungkin tidak.

Ia adalah masa untuk kita untuk bangun dan sedar bahawa badan kita tidak mencapai bersinar, berseri kesihatan dan kesejahteraan yang menyeluruh “oleh nombor.”

Yang sihat dan menikmati kesihatan dalam semua bidang memerlukan sesuatu yang lebih daripada sekadar mengira bilangan ini atau itu! Kita tidak dapat pergi dengan nombor untuk memberitahu kami kami berat badan yang optimum untuk kesihatan yang baik, sebagai contoh.

Walaupun orang mungkin mempunyai berat yang ideal 120 paun untuk berada di dalam keadaan kesihatan, orang lain sama membina dan ketinggian perlukan 10 atau 20 paun lebih atau kurang untuk menjadi sihat.

Setiap seorang daripada kita adalah unik. Kami individu optimum “nombor” kolesterol, gula dalam darah, triglycerides, dll akan naik turun dari seorang ke seorang yang lain. Kami tidak semua COP dengan pemotong cookie dan kita tidak boleh mengambil pendekatan pemotong cookie untuk kesihatan yang baik dan kesejahteraan dengan memaksa badan kita untuk mematuhi satu set nombor yang tertentu.

Kesihatan yang baik dan kesejahteraan bukanlah satu maka!

Jadi, mula berfikir kurang tentang nombor dan maklumat lanjut tentang semakin sihat dengan makanan yang betul, ubat semula jadi daripada ubat-ubatan toksik, senaman, amaun yang sepatutnya rehat bagi tubuh, dan lain-lain perkara-perkara yang akan menambah kepada jumlah yang sama dengan kesihatan!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *