Kesihatan kerana jantung kegagalan kejururawatan penjagaan rumah

Kesihatan kerana jantung kegagalan kejururawatan penjagaan rumah

Jika salah satu tersayang anda kanan telah congestive kegagalan jantung, ia mungkin memerlukan perkhidmatan kesihatan rumah jagaan jururawat. Perkhidmatan Homecare membantu senior yang telah telah dimasukkan ke hospital bagi congestive kegagalan jantung, tetapi perlu di rumah untuk menerima rawatan. Sesetengah warga emas tidak mungkin memerlukan perkhidmatan homecare, jadi ia adalah penting bagi penjaga, tahu bagaimana untuk menjaga bahagian kanan. Senior boleh tinggal di rumah setelah kegagalan jantung congestive, tetapi mereka perlu tahu cara yang terbaik untuk mengekalkan kesihatan dan kesejahteraan mereka.

Warga tua yang mempunyai kegagalan jantung congestive harus mengurus dirinya sendiri seberapa banyak yang mungkin. Penjaga boleh merasakan bahawa mereka perlu melakukan segala-galanya untuk bahagian kanan, tetapi membenarkan bahagian kanan untuk melakukan aktiviti harian akan membantu senor yang menjadi lebih baik, lebih cepat. Selagi yang bahagian kanan adalah mampu, mereka perlu membuat keputusan sendiri tentang penjagaan yang mereka terima, pengurusan tanda-tanda mereka, dan keputusan tentang rawatan. Penjaga perlu mengambil tanggungjawab menjaga bahagian kanan, terlalu banyak kerana ini risiko mengambil senior dalam kemerdekaan. Warga tua perlu berasa bebas untuk mengelakkan kekurangan rasa hormat atau kemurungan. Oleh itu, jika kanan penuaan anda di rumah dan memerlukan bantuan perubatan atau bantuan untuk mendapatkan dalam kehidupan seharian mereka, anda akan memerlukan beberapa bekalan.

Bekalan am kesihatan di rumah termasuk bekalan perubatan dan peralatan perubatan. Sebelum menyewa atau menandatangani kontrak Penyewaan, pastikan untuk meminta doktor penjagaan kanan anda bantuan dalam memilih peralatan yang betul. Mereka juga mungkin dapat menawarkan pengganti kos lebih rendah, atau dapat memberi anda rujukan tentang perkara-perkara Medicare yang diluluskan yang akan tiada kos atau kos rendah. Beberapa Pengurus penjagaan geriatrik akan membantu anda mencari cara yang sesuai bekalan hospital untuk penjagaan rumah, dan apa yang dilindungi oleh polisi insurans. Jika anda masih mempunyai soalan tentang apa yang dilindungi oleh pelan insurans anda, hubungi rancangan insurans secara terus.

Bekalan yang diperlukan untuk penjagaan kesihatan rumah boleh dibeli di kedai-kedai bekalan pembedahan, farmasi, hospital, agensi penjagaan kesihatan utama, atau Katalog bekalan perubatan. Beberapa kedai runcit direka khusus untuk kanan bekalan penjagaan kesihatan, dan anda boleh melihat ini dalam buku telefon anda di bawah alat surgikal, atau kesihatan bekalan. Jika anda berfikir bahawa anda tidak perlu membeli peralatan kerana penggunaan jangka pendek, atau kecekapan kos, anda boleh meminjam peralatan perubatan. Kumpulan tempatan seperti Salvation Army, palang merah, Persatuan jururawat melawat, rumah penjagaan kesihatan kanan agensi, negara Easter meterai masyarakat, atau pertubuhan-pertubuhan amal boleh membantu anda. Melihat-lihat dan bertanya kepada doktor anda, pastikan anda tahu apakah bekalan yang diperlukan dan bagaimana untuk mudah membeli atau meminjam mereka. Anda sentiasa boleh menghubungi doktor anda jika anda memerlukan bantuan, tetapi menyemak Kumpulan tempatan boleh menjadi cara yang paling berkesan kos untuk membeli bekalan Kesihatan kanan rumah.

Anda akan mahu untuk pastikan kanan tersayang yang mempunyai kegagalan jantung congestive bergerak sekitar seberapa banyak yang mungkin. Senaman akan membantu untuk menjadikan jantung lebih kuat, akan merendahkan kolesterol, dan akan meningkatkan peredaran darah warga tua. Kerja-kerja rumah dan berkebun adalah tugas yang mudah, tetapi bermanfaat, untuk dewasa yang mempunyai kegagalan jantung. Doktor akan tahu aktiviti apa yang terbaik untuk aktiviti individu, dan berapa banyak perlu bagi hati yang sihat. Warga tua yang mempunyai kegagalan jantung congestive dinasihatkan untuk berhenti merokok serta merta. Yang menyokong semasa peralihan yang sukar ini akan membantu bahagian kanan yang perlu untuk berhenti merokok. Terdapat ramai warga tua yang mempunyai congestive kegagalan jantung, dan diberitahu bahawa jika mereka tidak berhenti merokok mereka tidak akan mendapat apa-apa lebih baik, tetapi sesetengah warga emas perlu lebih dorongan untuk berhenti merokok. Penjaga dan rakan-rakan adalah digalakkan untuk bercakap dengan bahagian kanan mengenai rokok dan bagaimana ia mempengaruhi Kesihatan warga tua. Mereka perlu menyokong dan mendengar perasaan senior dan memahami emosi warga tua. Jika anda penjaga Rokok, adalah lebih baik bagi anda untuk berhenti juga. Ia adalah lebih mudah untuk berhenti jika semua orang di sekeliling anda yang tidak merokok. Selain itu, asap rokok perokok lain boleh memburukkan keadaan jantung senior, maka ia adalah terbaik bahawa bahagian kanan tidak mempunyai hubungan dengan atau sekitar asap.

Warga tua yang mempunyai kegagalan jantung congestive mesti mengurus preskripsi mereka dan mengambil mereka setiap hari seperti yang diarahkan. Banyak ubat-ubatan ini adalah penting untuk kesejahteraan di bahagian kanan, dan boleh membawa maut jika tidak diambil mengikut arahan. Jika bahagian kanan ia tinggal di rumah bersendirian, pastikan mereka mempunyai bekas pil dengan tarikh dan masa yang ditandakan. Pos ubat-ubatan harian pada cermin peti sejuk atau bilik mandi untuk mengingatkan bahagian kanan untuk mengambil ubat-ubatan mereka. Beberapa perkhidmatan penjagaan kesihatan utama membantu warga tua untuk mengambil ubat-ubatan mereka tepat pada masanya, dan perkhidmatan ini boleh menjadi berharga untuk kanan penuaan anda.

Untuk memastikan kesihatan terbaik untuk anda kanan penuaan yang mempunyai kegagalan jantung congestive, penjaga harus sedar warga tua dalam kesejahteraan secara keseluruhan. Setelah mengharungi kegagalan jantung, senior mungkin akan berasa tidak sihat, tidak dapat melakukan perkara-perkara yang beliau sekali mampu, dan mungkin berasa tidak berpuas hati. Ini boleh membawa kepada kemurungan yang serius dan boleh upsetting bagi bahagian kanan. Membantu tersayang kanan untuk kekal aktif, memberikan bahagian kanan rancangan harian yang berstruktur, dan sentiasa optimis dan positif apabila anda boleh. Anda boleh menjadi kekuatan bahagian kanan tidak mungkin.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *