Kesihatan & kecergasan: alzheimer

Kesihatan & kecergasan: alzheimer

Apakah Alzheimer? ATAU definisi Alzheimer

Alzheimer biasanya merujuk kepada bentuk dementia. Alzheimer adalah gangguan otak yang digambarkan oleh dementia (pramatang) impulsif dan senility. Alzheimer, orang yang mengalami cacat memori yang dikesan oleh cacat pertuturan dan pemikiran dan akhirnya orang itu menjadi tidak berdaya.

Penyakit Alzheimer biasanya dicirikan oleh kehilangan keupayaan mental. Alzheimer berlaku disebabkan kehilangan sel-sel otak secara beransur-ansur. Dalam peringkat pertama, giliran kuasa ingatan dalam perlahan atau kehilangan memori yang progresif.
Ia menjadi begitu teruk orang itu menjadi tidak dapat mengganggu aktiviti biasa dalam kehidupan harian, jangka panjang sekurang-kurangnya enam bulan. Alzheimer yang saling berkaitan perkara-perkara yang boleh menyebabkan gangguan emosi dan kewangan bukan sahaja kepada individu tetapi juga kepada keluarga mereka.

Dementia adalah perkara biasa dalam gangguan kesihatan. Adalah dikatakan bahawa dementia dan Alzheimer adalah penyakit yang sama tetapi ia tidak benar dengan betul. Alzheimer adalah punca sebenarnya paling dementia. Dementia merujuk kepada tanda-tanda Penyakit Alzheimer, tidak penyakit itu sendiri. Tanda-tanda yang tidak dijangka Alzheimer dementia mungkin berbahaya lebih awal, tempoh masa bertukar menjadi slaid-slaid dalam ingatan atau pertimbangan yang lemah. Pesakit-pesakit Alzheimer, dementia lambat dan progresif tetapi secara beransur-ansur di peringkat akhir, orang yang memerlukan bantuan untuk melakukan aktiviti seperti berjalan atau duduk, berkomunikasi.

Alzheimer adalah penyakit saraf yang mempengaruhi golongan dewasa yang lebih tua, hasil daripada perubahan yang tidak normal dalam otak tisu bermaksud ia berlaku pada umur 40-50 tahun atau lebih. Ia adalah tanda boleh keengganan fungsi-fungsi seperti takulan, perancangan dan mengingati. Faktor-faktor usia dan keluarga dianggap sebagai faktor-faktor risiko yang utama.

Mengikut dalam negara Institut of Health (NIH), Alzheimer adalah punca utama keempat kematian dalam cara dewasa selepas penyakit jantung, strok dan kanser. Seperti Alzheimer bertindak balas pada fungsi mental, ia bermula dengan sedikit lemah dan diikuti oleh kerugian dalam keupayaan untuk merancang dan melaksanakan tugas-tugas, bahasa, membuat keputusan dan orientasi kepada persekitaran fizikal untuk alasan dan bersenam penghakiman. Ia turut menjejaskan komunikasi, personaliti dan mood.

Punca-punca Penyakit Alzheimer
Tidak jelas tentang punca Alzheimer cara yang betul punca Alzheimer adalah tidak diketahui. Tetapi di sini beberapa faktor yang mungkin diberikan yang boleh meningkatkan risiko seseorang.
o penuaan
o pencerobohan atau kebimbangan
o sejarah keluarga dan persekitaran
o tahap pendidikan yang rendah
o kencing manis
o tekanan darah tinggi dan paras kolesterol yang tinggi
o kejutan kecederaan atau Ketua Ketua
o pelbagai gaya hidup dan faktor-faktor alam sekitar
faktor-faktor genetik (keturunan) o
o dementia vaskular
o kemurungan
o cerdik dan Senility
o masalah emosi
o keletihan
o virus
o penyakit Tiroid
o ketumbuhan otak
o aliran darah dikurangkan
o sindrom Down
o pengalaman awal dalam kehidupan
o tabiat pemakanan
o penggunaan alkohol yang melampau
o metabolik defisit
ketidakseimbangan Estrogen o
Tanda-tanda atau gejala-gejala Penyakit Alzheimer
o kehilangan ingatan
o ringan cerdik
o dapat mengingatkan maklumat baru
o tidak dapat mengenali ahli keluarga dengan nama dan muka
o menurun penyelarasan dan kemahiran motor
o miskin atau menurun penghakiman
o kekeliruan dengan masa atau tempat
o tertekan perkataan mencari kemahiran dan juga kesukaran dengan kata-kata dalam bercakap atau menulis
o kesukaran dalam memahami imej-imej visual dan hubungan spatial
o kesukaran dengan merancang dan menganjurkan
o Noticeable perubahan mood atau personaliti
o pengeluaran dari kerja atau aktiviti-aktiviti sosial
o Increased tidur atau kekurangan tidur atau tidur yang terganggu
o jangkitan kulit
o sawan
o kesukaran menelan
o kehilangan berat badan
o cepat marah
o takut dan khayalan
o kemurungan dan kebimbangan
o kekurangan kawalan usus dan pundi kencing
Ubat utama untuk Alzheimer
• Dalam air panas ke beberapa titis minyak pudina dan lemon dan kemudian tarik nafas. Ini adalah yang paling utama remdy alzheimer dan berguna bagi orang-orang yang menjadi letih dan tertekan.
• Memakan banyak lobak merah sebagai jus salad dan buah-buahan akan membantu untuk meningkatkan memori.
• Irama dan pantun yang paling cemerlang untuk meningkatkan ingatan dan kerja-kerja sebagai bermanfaat remdy utama untuk alzheimer.
• Oren juga adalah sangat berkesan untuk meningkatkan memori. Minum orange untuk dalam satu hari untuk dari sifat pelupa.
• Butcher penyapu menyokong peredaran yang sihat dan kuat.
• Ekstrak Ginkgo biloba ekstrak dalam bentuk cecair atau kapsul akan membantu meningkatkan aliran darah ke otak.
• Memakan ikan boleh didapati bermanfaat dalam punca penyakit alzheimer mempunyai asid lemak. Ia membantu dalam fungsi-fungsi normal otak.
• Menambah makanan tumbuh-tumbuhan, sayur-sayuran dandelion, kacang soya, biji poppy dan walaupun biasanya mung kacang dan lain-lain dalam diet anda untuk menyembuhkan penyakit alzheimer.
• Mengambil bijan, biji bunga matahari dan Labu dalam diet anda secara kerap untuk memulihkan fungsi otak.
• Termasuk benih dan kekacang, bijirin, kacang, keseluruhan-bijirin breads dalam diet anda tetap kerana mereka adalah sumber yang baik daripada protein dan vitamin.
• Gunakan Labu untuk mengelakkan tercetusnya penyakit alzheimer’s. Ianya sangat berfaedah dan membantu remdy utama untuk alzheimer.
• Termasuk herba seperti menunggang balsem, dandelion, kacang fava, rosemary, fenugreek, Bijaksana, Brazil nut, ginkgo, stinging melukakan hati, gotu kola dan willow. Ia merupakan salah satu remdy rumah yang baik untuk alzheimer
• Makan oat dalam Sarapan Pagi harian untuk pengambilan serat.
• Memberi perhatian tentang gaya hidup anda. Membuat anda gaya hidup yang sihat dengan banyak buah-buahan dan sayur-sayuran yang ditambah dalam diet anda.
• Mengambil makanan yang mengandungi vitamin E tambahan, kerana ia membantu untuk menghalang perobohan sel-sel darah merah. Badam, hazelnuts alpukat, kuning telur, minyak sayuran, produk gandum dan sebagainya merupakan antara makanan yang kaya dalam Vitamin E.
• Herba bertindak sebagai terbaik penawar di alzheimer. Ayturvedic herba seperti Mandookparni, brahmi, membantu Shankhapushpi dan Shatavari alzheimer untuk membantu meningkatkan ingatan anda dan membuat anda memori sangat quick.and sangat baik rumah remdy untuk alzheimer
• Minyak tertentu memberikan hasil yang lebih baik dalam gangguan mental. Minyak seperti minyak Bala, Shatavari minyak, minyak Brahmi yang digunakan sebagai rawatan yang baik, yang dinamakan “Panchkarma’. Ianya sangat bermanfaat remdy utama untuk alzheimer.
• Menambah susu soya dan produk soya dalam diet biasa anda. Ianya sangat berkesan dan salah satu remedi rumah yang terbaik untuk Alzheimer.
• Cuba untuk membuat satu tabiat untuk ambil perhatian tentang rutin yang tetap untuk menghafal cuba ingat tanpa menggunakan Nota selepas satu tempoh dan kemudian, periksa kuasa ingatan anda. Ini juga merupakan salah satu remdy utama yang berguna untuk alzheimer.
• Melakukan yoga, pranayam dan meditasi pada setiap hari bagi meningkatkan hasil dalam alzheimer. Ini akan membantu anda untuk membuat anda berjaga-jaga fikiran dan membantu untuk keluar dari keadaan sifat pelupa.
• Mengambil tidur 8 jam maksima. Jika anda mengalami masalah tidur kemudian mengambil akar Valerian sebelum pergi ke katil. Ia akan benar-benar berguna dalam membawa tidur betul.
• Elakkan lebih ke atas penggunaan alkohol, ditapis atau makanan yang diproses, pencemaran logam seperti aluminium, dan merkuri dan rokok asap.
• Pemeriksaan anda kadar jantung, tekanan darah, suhu kulit dan darah gula dengan kerap kerana ia membuat orang sedar tentang fungsi-fungsi anggota badan.

Mencari maklumat dan rawatan untuk Tips rawatan semulajadi Alzheimer Alzheimer rumah remedi, gejala, garis panduan rawatan Alzheimer Ayurveda, Alzheimer menyebabkan DetailsAlzheimer semulajadi Tips rawatan Alzheimer rumah remedi, gejala, garis panduan rawatan Alzheimer Ayurveda, butir-butir punca Alzheimer

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *