Kesihatan & isu-isu keselamatan untuk pembersih tingkap moden

Kesihatan & isu-isu keselamatan untuk pembersih tingkap moden

Kesihatan dan Keselamatan adalah satu aspek yang penting dalam persekitaran kerja mana-mana tetapi apabila anda pembersih tingkap profesional yang bekerja beratus-ratus kaki dari tanah adalah lebih penting bahawa undang-undang dipatuhi dan Islamkan. Kesihatan dan Keselamatan Akta 1974 diperkenalkan untuk melindungi pekerja dari sebarang situasi berbahaya yang mereka mungkin mendapati diri mereka di. Ia berada di sana untuk memberikan hak-hak pekerja untuk pakaian perlindungan yang bersesuaian dan untuk memastikan bahawa majikan menyediakan peralatan yang mencukupi diperlukan untuk kerja.

Sebelum undang-undang tersebut pembersih tingkap telah dibenarkan untuk memanjat tangga dan membersihkan tingkap dengan mop mereka dan baldi dengan tiada peralatan keselamatan di semua. Tugas precarious ini sering mengakibatkan kemalangan dan kematian yang kadang-kadang walaupun. Dengan ada undang-undang untuk mengajarkan mereka tentang bagaimana untuk menyediakan latihan bagi pekerja, ia adalah mudah untuk melihat mengapa begitu ramai orang mendapat cedera. Pekerja dibenarkan untuk ditetapkan tangga mereka sendiri tanpa seorang pemerhati dan membersihkan tingkap, sering regangan luar bermakna mereka supaya tangga pula perlu digerakkan. Melalui regangan boleh menghasilkan di belakang kecederaan atau terjatuh dari tangga.

Hari ini ada peraturan yang ketat yang perlu perlu dipatuhi berhubung keselamatan dan kesihatan di tempat kerja dan terutamanya jika terdapat heights yang terlibat. Kesihatan dan Keselamatan Akta 1974, ditetapkan bahawa sekiranya tangga akan digunakan kemudian mereka hanya boleh digunakan untuk suatu tempoh yang singkat masa dan bahawa mereka mesti diperbuat daripada bahan yang sesuai dan digredkan dengan betul untuk digunakan; mereka mesti juga disokong.

Terdapat juga kerja-kerja pada ketinggian 2005 peraturan-peraturan yang memastikan bahawa peralatan yang sesuai digunakan dan pekerja dan orang awam yang selamat pada setiap masa. Ia menyatakan bahawa kerja perlu dirancang dengan teliti, keadaan cuaca adalah diambil kira dan semua pekerja mesti dilatih sepenuhnya menggunakan peralatan yang disediakan. Jika terdapat risiko jatuh mana-mana objek yang ini dipantau dengan berhati-hati dengan risiko melangkah pada bahan-bahan yang tidak selamat. Semua majikan mesti merancang untuk kecemasan jika berlaku salah satu dan penilaian risiko yang menyeluruh perlu dilakukan sebelum kerja dimulakan.
Ia tidak hanya bekerja dari tali dan platform mudah alih yang dianggap, ia juga menggunakan air yang makan tiang. Galah panjang ini perlu digunakan dengan betul dan tidak diletakkan di kedudukan mana-mana yang boleh mencederakan pekerja atau orang awam. Jadi pengendalian galah air tersebut adalah sangat penting, kerana paip-paip yang membekalkan air. Ia adalah penting bahawa ini dibentangkan dengan betul dan bahawa orang-orang yang tidak boleh jatuh ke atas mereka dan mencederakan diri mereka sendiri.

Tetingkap komersial kering telah berubah secara dramatik, dari seorang lelaki, tangga dan baldi, ke tangga percuma tetingkap komersial kering dengan tali platform mudah alih dan air makan tiang. Dengan perubahan ini datang keselesaan yang semua orang bekerja bersama-sama untuk memastikan bahawa setiap aspek kesihatan dan Keselamatan dilindungi dan semua kakitangan dan orang awam yang selamat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *