Kesihatan holistik dan Kesihatan, Tips pemakanan sihat

Kesihatan holistik dan Kesihatan, Tips pemakanan sihat

Bukti mencadangkan gen-gen yang baik akan hanya sebahagian kecil pengalaman panjang umur. Dr. Bruce Lipton, pengarang “The biologi daripada kepercayaan,” mempunyai bukti-bukti saintifik yang sah dan semata-mata tabiat dan pilihan yang mencipta fisiologi kami dan bagaimana badan kita merasa & kerja kami. Penyelidik sekarang percaya bahawa penyakit kronik bukanlah satu hasil sampingan penapaian yang tidak dapat dielakkan penuaan tetapi hasil langsung daripada pilihan gaya hidup kita, pilihan yang kita betul-betul bebas untuk menerima atau menolak!

Berikut adalah beberapa cadangan untuk maju ke hadapan dengan Kesihatan, kebahagiaan dan kejayaan:

Memeluk sikap yang positif
Berdasarkan kajian dan pengalaman klinikal saya sikap terima kasih di atas semua pengalaman hidup adalah kunci untuk hidup lebih lama dan lebih bertenaga. Emosi positif mencetuskan tindakbalas saraf dan hormon yang mempunyai penyembuhan manfaat kepada seluruh badan.

Cabar minda anda dan mencuba sesuatu yang baru
Kajian menunjukkan lebih banyak kami mendidik dan cuba tugas baru dan kemahiran lagi kita hidup! Mengambil kesempatan daripada peluang-peluang yang tidak mungkin terdapat di masa lalu. Perjalanan, sukarelawan aktiviti, kerjaya kedua, arahan muzik, penulisan, pelbagai kelas bahawa semua berkhidmat untuk merangsang aktiviti otak.

Mengurangkan rintangan dan kekal berhubung
-Memahami bahawa apa-apa yang saya mempunyai reaksi emosi negatif untuk gambaran yang lebih mendalam dalam diri saya bahawa saya telah tidak disayangi, belajar daripada dan dikeluarkan

-Apa yang saya menentang cenderung untuk berterusan dan/atau reoccur berulang kali dalam hidup saya.

-Saya boleh memilih untuk memaafkan. Saya boleh memilih untuk melihat filem-filem, hiburan dan hidup dengan jenaka.

-Solat/meditasi/senaman akan self-nurturing aktiviti-aktiviti yang membantu saya untuk menyambung semula kepada dalaman dan luaran kini; mereka adalah tahan semulajadi dan aktiviti-aktiviti hentakan.

-Mengekalkan sentuhan dengan keluarga, rakan-rakan, dan Kumpulan dalang yang menggalakkan kita untuk menjaga diri kita dan cabaran kami kepada risiko, meregangkan dan berkembang.

-Mulakan untuk mengurangkan produk yang merangsang seperti Merokok, minum, makanan ringan, tepung putih, gula putih, produk nasi putih – ini adalah cara yang pasti untuk mempercepatkan proses penuaan dan menghasilkan keadaan kurang sihat.

Memeluk senaman
Mencari apa-apa cara yang anda menikmati untuk bergerak. Pergerakan akan meningkatkan nada otot, kesihatan kardiovaskular, usus & fungsi imun, untuk menamakan beberapa faedah.
-5-6 hari seminggu aerobik (jika anda masih boleh bercakap ketika melakukannya, dengan aerobik) bersenam, 30-40 minit.

-Mempunyai 2 hingga 3 hari ringan ke sederhana latihan kekuatan, mencari jurulatih, kelas Pilates, dll.

Membuat pilihan pemakanan sihat dan memilih makanan keseluruhan
-Mengurangkan protein organik ditanam 40 gram sehari (anda mendapat protin dari semua lain-lain pilihan makanan anda sudah)

-Menambah sayur-sayuran dan buah-buahan 60-70% daripada diet. Dalam tempoh 3 bulan anda akan menjadi lebih ramping dan sihat.

-Pilih air osmosis songsang membuang bahan kimia yang toksik; sweeten dengan Stevia dan tambah jus lemon untuk mencergaskan semula air.

-Dengan mengurangkan makanan ringan kita mengurangkan devitalized, kekurangan bahan-bahan pemakanan.

-Memilih suplemen yang terus datang dari makanan, tidak mega-suplemen yang sangat stimulatory. Morter sistem kesihatan “Alkali” dan proses Standard, kedua-duanya memenuhi semua keperluan makanan semulajadi & keseluruhan.

Pilih kualiti penjagaan kesihatan
-Mencari doktor kualiti menyeluruh yang boleh membimbing anda dalam membuat pelan imbangan yang sihat.

-Akan tetap untuk tujuan Kesihatan, tidak peduli gejala penyakit.

-Pengamal B.E.S.T. boleh didapati di Morter.com untuk membantu anda melihat keperluan penjagaan kesihatan anda dan menyeimbangkan minda-badan untuk kesihatan yang lebih optima.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *