Kesihatan gigi dan penyakit: Semua tentang gigi yang tidak teratur

Kesihatan gigi dan penyakit: Semua tentang gigi yang tidak teratur

Kami meletakkan kepentingan cara kita melihat. Yang baik mempunyai set gigi mentakrifkan ciri-ciri muka kita. Ia merupakan identiti kami. Gigi, dalam beberapa cara, menentukan siapa diri kita. Personaliti kita boleh terjejas sekiranya kita mempunyai beberapa masalah gigi atau kecacatan. Sebaliknya, ia boleh meningkatkan keyakinan kami, terutamanya jika kita tersenyum. Ini adalah di mana mempunyai penjagaan oral yang betul adalah penting. Dengan begitu banyak masalah gigi, Burbank doktor gigi dan lain-lain penyelidik telah melakukan kajian ke atas kejanggalan dalam gigi. Menurut beberapa kajian, mempunyai gigi yang tidak teratur biasanya bermaksud gigi anda berada dalam mengemukakan kedudukan. Dalam erti kata lain, terdapat jajaran yang tidak wajar. Juling ini gigi yang dikenali sebagai malocclusion.

Menurut pergigian Burbank, Terdapat beberapa punca mengenai mengapa sesetengah orang mempunyai gigi yang tidak teratur. Satu punca boleh dikesan kepada faktor-faktor keturunan, seperti perbezaan atau tidak sepadan pada saiz rahang atas dan bawah. Kanak-kanak boleh mempunyai saiz rahang kecil dengan gigi yang besar sama ada daripada ibu atau bapa, oleh itu, membuat gigi yang tidak sekata yang tidak selari. Pada masa kini, kanak-kanak tidak dapat bersenam rahang mereka dan otot-otot yang kerana mereka tidak cukup makan. Ini gagal untuk memuatkan semua gigi kerana rahang mereka kekal bersaiz kecil. Kemudian, Terdapat juga faktor kejanggalan gigi dalam alam sekitar. Ini boleh dalam bentuk awal kehilangan gigi yang komited, serta penyakit-penyakit lisan yang menyebabkan kehilangan gigi. Seorang pakar lisan di Burbank doktor berkata, tabiat buruk juga boleh menyebabkan gigi yang tidak teratur. Ibu jari menghisap dan menggigit pen boleh membuat satu gigi tidak teratur jika mannerism ini berterusan. Satu lagi adalah mengabaikan penjagaan yang betul untuk gigi susu pada usia yang awal, yang boleh lad untuk lebih banyak rongga. Ini boleh membuat peralihan gigi ke bahagian belakang kerana ia akan gagal untuk membuka ruang untuk gigi yang baru datang. Jika anda mempunyai masalah seperti ini, minta bantuan seorang pakar lisan, seperti pakar ortodontik.

Pakar-pakar Glendale doktor gigi menyarankan beberapa tips yang berguna bagaimana untuk menjaga dan menguruskan gigi anda. Sesiapa sahaja yang mempunyai gigi yang tidak teratur perlu Elakkan tabiat buruk seperti angka menghisap dan menggigit pen. Kering, dengan kegunaan untuk berus interdental, terutamanya di kawasan yang mempunyai gigi yang tidak teratur, gigi yang kerap dan menyeluruh amat disyorkan. Mereka yang mempunyai tahap gigi harus berunding dengan pakar ortodontik untuk tahu kerja rawatan yang terbaik. Menurut Hollywood gigi yang pakar, rawatan re-contouring, atau reshaping gigi, adalah salah satu rawatan kosmetik yang paling konservatif yang semalam. Ianya pantas dan tidak menyakitkan. Kaedah ini adalah berkesan untuk membetulkan kecacatan kecil serta membantu meningkatkan kesihatan keseluruhan gigi individu-individu yang mempunyai gigi yang tidak teratur. Walau bagaimanapun, prosedur pergigian jenis ini tidak disyorkan kepada orang-orang yang gigi yang mempunyai kecacatan yang ketara.

Ia adalah penting untuk check-up gigi biasa. Rujuk kepada doktor gigi anda dengan kerap supaya anda akan tahu rawatan yang sesuai untuk membaiki gigi yang tidak teratur. Satu tahap ini diperbetulkan, anda harus mampu meningkatkan anda mengunyah, menghilangkan bau mulut, dan mengurangkan peluang mendapat rongga.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *