Kesihatan fizikal yang mendadak akibat kebahagiaan dan kemarahan

Kesihatan fizikal yang mendadak akibat kebahagiaan dan kemarahan

Perasaan anda mempunyai kesan yang besar pada kesihatan fizikal anda. Secara lebih khusus, kekerapan yang anda merasakan emosi yang positif, seperti kegembiraan, ketawa dan berehat, adalah kritikal untuk kesihatan fizikal anda berterusan. DAN kekerapan yang anda kerap mengalami emosi yang negatif, seperti ketakutan, tekanan, kemarahan dan penghinaan, seolah-olah bekerja terhadap kesihatan fizikal anda.
Kajian dari Universiti Kansas telah menambah lebih banyak bukti untuk garisan ini agak baru pemikiran yang berkaitan dengan emosi yang positif dengan kesihatan fizikal. Percubaan Tempahan menyediakan bukti langsung berakar umbi keperluan emosi positif seluruh dunia
Sarah Pressman, Penolong Profesor psikologi di Kansas menyatakan, ‘ kita telah dikenali untuk sementara waktu sekarang bahawa emosi memainkan peranan penting dalam kesihatan fizikal, tetapi sehingga baru-baru ini, kebanyakan kajian ini dijalankan hanya di negara-negara perindustrian. Jadi kita tidak tahu sama ada perasaan seperti kegembiraan atau kesedihan yang penting kepada kesihatan orang-orang yang mempunyai lebih banyak mendesak kebimbangan – seperti mendapat cukup untuk makan atau mencari perlindungan. Tetapi kini kami lakukan.’ Penemuan menunjukkan kepentingan besar emosi yang positif dalam kesihatan fizikal semua individu, terutamanya di bahagian-bahagian yang miskin di dunia.
Perhimpunan besar-besaran sampel yang terdiri daripada lebih daripada 150,000 orang dewasa dari lebih 140 negara, kajian ini mewakili lebih daripada sembilan puluh lima peratus daripada penduduk dunia. Peserta melaporkan emosi mereka hari termasuk kebahagiaan, kebimbangan, kemarahan, kebimbangan, ketakutan dan kesedihan. Mereka juga melaporkan status fizikal mereka, termasuk masalah kesihatan seperti sakit fizikal, keletihan dan penyakit semalam. Di samping itu, mereka dinyatakan setakat mana keperluan asas telah kini bertemu (contohnya, pakaian, perumahan, makanan).
Keputusan mendapati bahawa kekerapan mengalami emosi yang positif adalah ‘boleh dikaitkan dengan lebih baik Kesihatan,’ apabila keperluan asas telah diambil kira.
Terutamanya, sebaliknya telah didapati tidak benar serta: perasaan yang merosakkan, seperti kerengsaan, kebimbangan dan kesedihan, adalah dipercayai kognitif penurunan kesihatan fizikal.
Peliknya, hubungan antara emosi dan kesihatan fizikal adalah lebih kuat daripada yang antara kesihatan dan keperluan manusia yang asas, seperti makanan dan pakaian. Walaupun bagi individu-individu kelaparan atau pembekuan dari persekitaran yang keras disebabkan oleh kekurangan tempat tinggal, kehadiran emosi positif meningkatkan kesihatan. Malah, hubungan adalah mereka yang paling kuat di negara-negara miskin yang terlibat dalam kajian ini.
Keperluan manusia ini penting untuk kepentingan emosi yang positif untuk kesihatan fizikal dan emosi yang positif dengan cepat mendapatkan ditubuhkan sebagai perubatan kepastian.
Untuk salinan percuma John’s memenangi Anugerah buku ‘ Panduan untuk diri sendiri: Panduan asas ini untuk mengurus emosi ‘ melawat dan mendaftar dengan nama dan email anda.
MLA Universiti dari Kansas (2009, 5 Mac). Emosi manusia memegang Sway ke atas kesihatan fizikal di seluruh dunia.

Menyemak pelbagai cara di mana John Schinnerer, Ph.D., pengurusan kemarahan yang pakar, boleh membantu anda. Berasa bebas untuk mendaftar untuk beberapa kelas pengurusan kemarahan dalam talian percuma. Anda boleh belajar dari mereka di dalam keselesaan anda sendiri () rumah. Apa yang kita perlukan adalah anda nama dan alamat email untuk akses kepada Tan kandungan percuma. Oleh itu, Daftarlah sekarang dan menerima John’s memenangi Anugerah 216 muka surat, eBook pengurusan emosi secara percuma!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *