Kesihatan dan Tips badan: 3 cara untuk menolak diri untuk larian

Kesihatan dan Tips badan: 3 cara untuk menolak diri untuk larian

Aku mungkin suka berjalan tetapi ada hari yang saya hanya mahu tinggal di katil, snuggle di dalam comforter yang hangat dan kembali tidur. Apabila anda memberi kepada godaan ponteng rutin anda berjalan dan bersenam, itu matlamat cara hidup yang seimbang dapat kekal hanya satu matlamat.

Bagi pelari seperti saya, selain tidak bangun, terdapat hormon dan kekurangan perubahan dalam badan kita di mana kita hanya ingin berjalan kaki daripada jalan atau melakukan satu kilometer 3 laluan sebaliknya yang dirancang 5 kilometer.

Saya ingin akhirnya dapat melakukan marathon yang menjelang September, jadi saya benar-benar perlu untuk memberi tumpuan kepada latihan yang baik untuk saya berjalan dan berpegang kepada jadual saya berjalan. Untuk hari-hari, Bilakah itu ‘demam malas’ melanda saya, Turning apa yang saya lakukan…

Petua berlari #1: Bagaimana untuk bangun awal
Apabila saya bangun awal pada waktu pagi sebelum Subuh, egen badan cabaran berikutan. Anda lihat badan saya pada harga terendah di suhu dan kadar jantung pada waktu pagi. Menu makan malam seperti karbohidrat (nasi, roti, suhar) mudah mengurangkan paras glycogen dan ia meninggalkan saya mengantuk dan tanpa tenaga.

Aku mengatasi sleepiness ini dengan makan perlahan-mencernakan makanan karbohidrat (seperti brokoli, kacang, kacang Pi) untuk makan malam. Saya juga membuat diri saya kopi kerana kafein secara automatik terus anda berjaga-jaga. Saya pastikan saya mendapat 6 hingga 8 jam tidur.

Petua berlari #2: Bagaimana untuk mempunyai lebih banyak tenaga
Saya kadang-kadang dijalankan pada sebelah petang apabila saya perlu bekerja pada waktu pagi. Walau bagaimanapun kadang-kadang saya berasa seperti tenaga saya sudah telah pupus. Apa yang saya lakukan adalah terbelah makan tengahari saya 2 supaya saya mempunyai hidangan portioned yang kecil sebelum jangka saya. Saya juga jolt saya masa dan jarak. Melihat hal itu dalam kertas menggalakkan saya untuk jalankan walaupun saya turun dalam tenaga.

Petua berlari #3: Bagaimana untuk menjalankan walaupun dengan keletihan Mental
Hari yang berat dalam kerja-kerja yang memenatkan, Semua pemikiran itu boleh menyebabkan keletihan mental. Ketika itu berlaku ia adalah fikiran yang harapkan berehat dan tidak badan anda. Tidak memberi kepada otak anda mengatakan ia mahu rehat. Setelah anda menekan jalan dan peluh, anda akan mengubah mood anda. Berjalan menaikkan sistem saraf.

Juga apabila anda berada di tengah-tengah berkata, dalam 10 k berjalan dan anda yang fikir “Gosh Im” letih, saya akan mula berjalan… menolak diri anda. Fikiran anda akan membuat anda berfikir anda lembap dan tidak dapat berjalan lagi tetapi jika anda abaikan yang selepas setengah kilometer anda akan perasan bahawa otak anda akan menyesuaikan diri dan ia akan mendapat angin yang kedua. Itulah bagaimana kebanyakan atlet menahan kaum yang panjang, mereka hanya menolak diri mereka. Ia adalah semua dalam minda.

Berjalan telah mengubah hidup saya, sebab itu saya sentiasa mencari jalan untuk memperbaiki di atasnya. Saya harap ini membantu pelari seperti saya, yang sedang berjuang, untuk menjadi bermotivasi untuk menjalankan secara konsisten.

Motivasi diri sendiri juga bermaksud menyemak kemajuan anda. Rebutlah kamera digital dan menyemak kemajuan anda.

Kesihatan, kesihatan dan kesejahteraan, menjalankan, tips untuk berjalan, bersenam, mengurangkan berat badan

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *