Kesihatan dan menyemakkan – Adakah mereka berkaitan?

Kesihatan dan menyemakkan – Adakah mereka berkaitan?

Jawapannya adalah benar-benar! Anda tahu bagaimana rasanya apabila anda melihat di dalam Bilik dan melihat kekacauan yang hari demi hari selepas hari. BERTAMBAH STRESS NAMPAKNYA. Ia adalah satu fakta yang diketahui bahawa kekacauan yang membawa kepada tekanan yang membawa kepada isu-isu kesihatan dan kebimbangan. Oleh itu, adalah agak selamat untuk mengatakan bahawa kekacauan yang amat mempengaruhi kesihatan anda. Tekanan secara langsung berkaitan dengan serangan jantung, gangguan otot, tekanan darah tinggi dan sakit kepala hanya untuk menamakan beberapa masalah perubatan. Kami ingin berkongsi beberapa tips yang boleh anda gunakan setiap hari untuk membantu memulakan proses mengurangkan anda kekusutan dan tekanan untuk meningkatkan tahap kesihatan anda.

Pertama – peraturan rumah kami sabar adalah bahawa jika sesuatu yang boleh diselesaikan dengan hanya beberapa minit (2-3), maka lakukan sekarang! Satu contoh adalah meletakkan pinggan mangkuk ke dalam mesin basuh pinggan mangkuk atau menyapu dari kaunter, dengan serta-merta mengambil sampah apabila ia penuh, meletakkan barang-barang kembali ke dalam peti sejuk apabila anda telah selesai dengan mereka. Mengambil masa hanya beberapa minit untuk melakukannya semasa anda di sana pada masa itu dan di saat itu. Anda tidak akan menyesalinya.

Kedua – tidak menggunakan aras sebagai titik penurunan bagi apa-apa!! Anda boleh mengelak daripada satu langkah tambahan dengan meletakkan segala-galanya di situ dan bukan di tingkat – itulah apa anda membeli dressers tersebut bagi, betul-betul? Pinggul anda akhirnya mendapat letih dibengkokkan ke atas dan mengambil ia! Simpan satu langkah… hanya menyimpannya dengan serta-merta.

Ketiga – Adakah yang sapu bersih daripada ruang hidup anda sebelum pergi ke katil. Pastikan bahawa sink bersih dan kosong, hidangan akan meletakkan kaki, pakaian akan meletakkan kaki dan apa-apa lagi yang anda dengan serta-merta perlu melihat perkara pertama dalam waktu yang akan menyebabkan anda stres. Ia sangat santai dan memulakan hari anda dengan “cara yang betul” apabila anda tidak perlu untuk melihat keadaan huru-hara “hari” perkara pertama pada waktu pagi.

Ini adalah hanya beberapa perkara yang boleh anda lakukan setiap hari untuk meringankan tekanan anda dan akhirnya meningkatkan tahap kesihatan anda. Yang lama mengatakan… bila mama tidak gembira, tidak tiada siapa yang gembira, dan saya berjanji kepada anda bahawa jika anda mengikuti langkah-langkah mudah yang tiga ini anda akan lebih gembira dan sihat. Utama adalah konsisten! Keep it up. Saya tahu bahawa anda boleh melakukannya. Dan ingat, “Jangan Agonize! Menganjurkan! “.

Anda boleh mendapatkan lebih banyak idea yang hebat untuk membantu anda declutter dan destress hidup anda dengan melawat laman web di bawah.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *