Kesihatan dan Keselamatan cadangan bersama-sama dengan menggantung kertas dinding dengan cekap

Kesihatan dan Keselamatan cadangan bersama-sama dengan menggantung kertas dinding dengan cekap

Dengan kemajuan pengetahuan semua, kreatif dalam penggunaan mengecat dan menghias teknik dan peralatan yang kita telah menyaksikan peningkatan besar dalam Kesihatan dan Keselamatan. Perkembangan bahan-bahan cat yang berteknologi tinggi, formulasi, laksana lukisan, kualiti mutu kerja dan rasa hiasan telah menggalakkan kita untuk memikirkan perasaan canggih di kawasan hidup kami semua. Cat yang boleh didapati dalam pelbagai asas dan pigmentations. Jenis-jenis cat yang anda pilih pada dasarnya adalah bergantung kepada pendapat dan rasa anda. Cat, sering dan alkyd itu akrilik yang asas, mungkin boleh menjadi toksik dengan kecil untuk bau yang sederhana. Mengekalkan diingat sifat-sifat kimia Cat, Terdapat langkah-langkah besar yang berkaitan dengan simpanan mereka, penggunaan dan pelupusan.

Bahan-bahan lukisan dan hiasan yang sangat mudah terbakar. Tahap baik semacam adalah perlu untuk mengendalikan lukisan besar dan menghias tugas. Jika anda mengamalkan Peringatan tersebut terlebih dahulu apabila projek-projek ini, ia adalah mungkin untuk menjaga Bay apa-apa kerosakan yang akan berlaku. Kawasan penyimpanan bahan mentah perlu menjadi sebahagian terpencil. Ketebalan, mengikat dan lain-lain sifat-sifat kimia di Cat boleh membawa kepada masalah kesihatan berkaitan pernafasan dan kulit. Lebih baik anda berlaku untuk dimaklumkan tentang kesan-kesan sampingan, yang lebih anda akan dilindungi.

Supaya dapat mengelakkan sebarang pembaziran bahan cat anda, jangan terus membuka bekas cat. Pastikan anda menutup semua bekas dan membuat mereka Penyaman ketat dalam kes penggunaan tertunda. Biasanya, pelukis dalam menyediakan penyelesaian cat dengan mencampurkan binder, pencair, agen-agen pewarna dan bahan-bahan lain seperti hartanah kawasan tersebut serta kawasan permukaan yang boleh merangkumi dalam masa kerja yang ditetapkan. Dengan berbuat demikian, mereka mengurangkan pembaziran di Cat dengan menghalang ia daripada semakin kering. Penggunaan cat yang optimum mungkin juga akan dijaga oleh penggunaan bahan berus yang sesuai, saiz dan mutu kerja.

Mengecat dan menghias kerja boleh menyeronokkan dan memberi banyak kepuasan, jika terdapat tiada pembaziran dan kerja-kerja dijalankan mengikut garis panduan. Cat sebahagian gunaan dan pelbagai komposisi yang mengakibatkan liputan kawasan permukaan yang lebih baik. Kenaikan nilai hartanah anda adalah satu lagi aspek penting menghias rumah anda juga. Jadi ianya benar-benar berbaloi melakukannya dengan betul.

Bagaimana untuk menggantung kertas dinding profesional:
Jika anda pernah cuba untuk menggantung kertas dinding tanpa mempunyai telah diajar oleh satu penyangkut dinding yang berpengalaman atau sekolah perdagangan, anda akan menghadapi masalah jika anda tidak mengikuti beberapa tips asas. Mulakan dengan, wallpaper sama ada terdapat di batang sendiri atau dinding tidak bersalut biasa yang memerlukan penggunaan pelekat kertas dinding, gam tebal yang menolak ke dinding atau kertas dan smoothed sebelum meletakkan kertas dinding di atas.

Berterusan dengan kertas dinding kayu yang diri tidak mudah kerana ia mungkin berbunyi. Kertas ini perlu moistened dan berhati-hati digunakan pada dinding yang kemudian smoothed untuk mengelakkan buih, jalur-jalur atau pun menangis. Jika itu tidak cukup untuk anda memperolehi tersekat ke dalam buku anda mengenai teknik-teknik yang betul bagaimana untuk menggantung kertas dinding, anda juga harus sedar bahawa kertas dinding tidak pre-cut untuk memenuhi dinding anda. Anda akan perlu memotong kertas dinding untuk memenuhi ruang anda dengan mengukur kawasan dinding akan dilindungi dan kemudian mengukur kertas dinding sebelum memotong.

Secara semulajadi, terdapat alat-alat memotong, trowels dan lain-lain peralatan yang anda pasti akan mempunyai untuk membeli sebelum pun bermula untuk membeli kertas dinding anda. Kertas dinding dibeli oleh gulungan. Roll setiap merangkumi ruang tertentu, namun ia tidak bermakna bahawa sebahagian daripada dinding anda perlu dibuang disebabkan oleh Keratan atas pintu, sekitar windows, di sudut-sudut dan kawasan-kawasan lain. Jika anda membeli kertas hiasan dinding dengan garisan dan sempadan, peluang yang anda membazirkan kertas yang lebih banyak berbanding jika anda membeli satu corak keseluruhan dengan tidak.

Sebaik sahaja anda membeli anda kertas dinding yang tergantung peralatan, kertas dinding anda dan sebuah buku mengenai menggantung kertas dinding, anda akan perlu menyediakan dinding anda. Jika anda tidak mempunyai pemikiran melalui bagaimana untuk menyediakan dinding anda, sekarang adalah masa untuk berbuat demikian sebelum anda memulakan peranan pembukaan dan alat-alat yang membuka bungkus untuk merancang penyediaan dinding. Jika dinding anda sudah mempunyai dinding, kertas yang perlu diambil. Dinding akan perlu dibersihkan daripada semua tampal lama dan dilicinkan lancar sebelum kertas dinding yang baru digunakan. Tetapi jika anda dinding dicat, penyediaan kurang rumit dan apa yang diperlukan ialah melicinkan plaster dinding anda dengan kertas pasir, memberus dari debu dan mendapat ruang untuk menjadi wallpapered.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *