Kesihatan dan kesejahteraan dengan Aloe Vera

Kesihatan dan kesejahteraan dengan Aloe Vera

Aloe Vera mempunyai sejarah yang panjang yang bertarikh kembali ke Mesir purba 3500 beberapa BC yang ia pernah digunakan oleh budaya Cina dan India purba juga. Dioscorides dan Pling yang Elder, Greek dan Rom doktor kedua-dua menggunakan Aloe Vera untuk kesan yang hebat dan legenda mengatakan bahawa Alexander the Great dipujuk oleh Imam Al-Ghazali untuk mengawal Pulau Socotra di Lautan India menggunakan bekalan Aloe Vera untuk menyembuhkan tentera yang cedera dan mengekalkan kesihatan dan kesejahteraan semasa pulang dari kempen kepada Parsi di 333 BC mereka yang kaya. Ia juga menyatakan bahawa Mesir Queens Nefertiti dan Cleopatra undian Aloe Vera sebagai terapi Kecantikan.

Terdapat lebih daripada 200 spesis Aloe Vera bagaimanapun hanya empat atau lima mempunyai ciri-ciri perubatan mana-mana dengan Aloe Barbadensis Miller menjadi Tempahan mujarab dan dikenali sebagai benar Aloe.

Aloe Vera adalah succulent yang boleh tersilap bagi Kaktus tetapi ianya benar-benar ahli dalam keluarga Lily. Setelah pokok matang dalam gel daripada daun yang boleh dipetik untuk menghasilkan produk yang dekat dengan semulajadi tumbuhan jus seperti yang kita dapat.

Cara terbaik untuk mendapat manfaat daripada Aloe Vera adalah untuk minum gel anti-radang yang dan sifat-sifat nutrional serta imun dengan mengimbangi kesan. Dengan menggunakan ia dengan bahan-bahan lain topik krim dan losyen juga boleh dihasilkan untuk membantu meningkatkan kualiti dan menyuburkan kulit.

Walau bagaimanapun sebelum anda tergesa-gesa keluar ke kedai Kesihatan terdekat anda sentiasa pastikan anda membaca label kerana Aloe Vera perlu menjadi ramuan utama produk. Apa sahaja yang anda beli sentiasa mencari produk dengan Aloe Vera yang substancial kandungan.

Aloe Vera gel mengandungi sekurang-kurangnya 75 bahan-bahan yang dikenali dengan mungkin lebih banyak lagi untuk diterokai. Sebahagian daripada ini termasuk vitamin C, E dan Beta-karotena pelopor Vitamin A. Ia juga mengandungi Vitamin B12 dan hanya salah satu daripada tumbuh-tumbuhan yang sedikit di dunia ini mengandungi.

Jadi, apa produk Aloe Vera tidak salah membeli?
Pertama-tama sentiasa mencari Majlis Sains Aloe Antarabangsa meterai kelulusan, kedua jika Kesihatan ‘jus’ ia mungkin akan mengandungi kira-kira 15% Aloe Vera manakala yang minum gel akan mengandungi kira-kira 85%. Apa-apa krim dan losyen perlu sentiasa mengandungi Aloe Vera Barbadensis.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *