Kesihatan dan kecergasan Tips bagi orang bekerja

Kesihatan dan kecergasan Tips bagi orang bekerja

Gaya hidup yang profesional dalam era hari ini adalah berbeza daripada apa yang ia digunakan untuk menjadi lebih awal dan lebih sibuk. Mereka bekerja untuk jam. Ini dilanjutkan waktu bekerja dan duduk lagi di Stesen-stesen kerja yang mereka sedang tol fizikal pada tubuh mereka. Masalah yang biasa dihadapi oleh tenaga kerja kerana gaya hidup jenis ini adalah sakit belakang, Sindrom penglihatan komputer CVS, sakit pergelangan tangan, sakit leher dan bahu atau banyak lain kesan jangka panjang penyakit. Kekurangan masa dalam kehidupan setiap orang membawa kepada pergantungan pada makanan segera yang mudah disediakan dan bukan makanan yang dimasak, begitu juga vegging keluar di sofa walaupun akan untuk berjalan kaki. Walau bagaimanapun, bertentangan dengan apa yang kebanyakan orang fikir, baik makan dan kekal aktif secara fizikal boleh dimasukkan ke dalam rutin harian kerja Seksyen negara.

Sekarang bahawa anda telah menyedari kepentingan tinggal patut dan memastikan badan anda dalam bentuk yang sempurna, adalah penting bagi anda untuk mengetahui cara yang betul melakukannya. Berikut adalah beberapa kesihatan dan kecergasan tips yang akan membantu orang-orang bekerja Cari jalan untuk mengekalkan gaya hidup yang lebih baik dan sihat, dan yang akan menjauhkan mereka dari penyakit fizikal yang biasa;

Sebagai menjalankan menawarkan faedah-faedah yang begitu banyak, menjadikannya sebahagian daripada rutin anda walaupun anda berada di tempat kerja. Jika pejabat anda terletak berdekatan rumah anda, anda boleh berjalan kaki untuk sampai ke pejabat anda. Jika anda berada di dalam pejabat, menggunakan tangga daripada menggunakan lif.

Semasa bekerja, ambil 5-10 minit rehat beberapa pada selang yang tetap untuk hanya berjalan atau larian yang pantas dan tangga. Ini membantu memastikan badan sihat dan fikiran memberikan nafas baru.

Duduk di bahagian hadapan komputer boleh keras pada badan. Jadi berdiri dan regangan badan anda selepas setiap tempoh yang singkat akan keluarkan berlakunya masalah biasa seperti belakang sakit dan sakit bahu.

Anda boleh membawa pakaian senaman dengan anda pergi ke pejabat supaya selepas anda meninggalkan pejabat anda boleh terus pergi ke gimnasium tanpa perlu pergi rumah untuk membawa barangan anda. Ini akan menjimatkan masa anda dan ini disimpan masa dapat digunakan dalam latihan.

Anda perlu menyimpan pilihan anda untuk menjadi sihat dan cergas. Simpan snek yang sihat dengan anda supaya apabila anda berasa seperti makan apa-apa anda mempunyai penggalak tenaga di hadapan anda. Disegarkan juga menghirup air sepanjang hari adalah cara yang baik untuk menjaga diri anda semula.

Hanya Jangan lupa keperluan regangan badan selama dua minit selepas setiap jam bekerja. Anda juga boleh menetapkan penggera untuk pergi setiap jam untuk mengingatkan diri sendiri untuk berdiri dan bergerak di sekitar.

Seperti yang anda tahu menjalankan membantu menghalang anda sesuai, anda harus tidak mengelakkan dalam mana-mana walaupun anda bekerja untuk melanjutkan waktu kerja atau jika anda tidak mendapat masa. Ia adalah masa untuk bekerja bagi cergas, bukan untuk membuat alasan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *