Kesihatan dan kecergasan pembohongan yang terdedah bahagian dua

Kesihatan dan kecergasan pembohongan yang terdedah bahagian dua

Sejarah telah mengajar kita bahawa apabila konsep perniagaan yang menunjukkan tanda-tanda untuk pertumbuhan, industri berkembang seperti virus untuk mengeksploitasi peluang. Dalam industri kesihatan dan kecergasan telah berkembang dari pembina badan, barbells dan sekali sehari-vitamin ke dalam Mesin Wang berbilion-bilion dolar. Profesional kesihatan telah ditransformasikan daripada jari kaki menyentuh pengajar kecergasan kepada terlatih jualan dan pemasaran penembak tepat; dan wang tunai anda adalah sasaran mereka.

Menganggap bahawa penyakit jantung adalah pembunuh nombor satu di Amerika Syarikat, mendakwa kira-kira 700,000 nyawa setiap tahun. Mengikut Pusat kawalan penyakit, ini merupakan 29 peratus daripada semua kematian. Kini mempertimbangkan dua faktor risiko utama yang dikaitkan dengan penyakit kardiovaskular yang tekanan darah tinggi dan kolesterol tinggi. Walaupun kedua-dua syarat dapat dikurangkan dengan lebih baik makan tabiat, aktiviti fizikal dan lain-lain perubahan gaya hidup, berjuta-juta orang akan menghidap penyakit-penyakit ini dua setiap tahun. Mereka diberi preskripsi ubat-ubatan dan bukannya mengambil langkah-langkah pencegahan.

2007 Anggaran kos secara langsung dan tidak langsung berkaitan dengan penyakit kardiovaskular adalah 431.8 bilion dan 66.4 bilion bagi tekanan darah tinggi. Ubat-ubatan yang direka untuk mengurangkan triglycerides dan kolestrol akan atas kelas terapeutik ubat-ubatan dengan 32.3 bilion dalam jualan.

Persekutuan Drug Administration (FDA) mempunyai cara yang menarik untuk menangani krisis kesihatan moden-hari kami. Ia label syarat seberapa banyak yang mungkin sebagai “penyakit.” Ini adalah penting untuk tahu kerana menurut FDA, hanya ubat boleh “diagnosis, mengurangkan, mengubati, mencegah atau merawat penyakit.” Ia adalah menarik bahawa obesiti walaupun kini dikategorikan sebagai penyakit.

Hakikatnya bahawa obesiti bukanlah satu penyakit sekali. Kami tidak menangkap obesiti; kami membangunkan ia menggigit dengan gigitan, paun oleh paun. Big Pharma mahu anda percaya mantra “Lebih baik hidup melalui kimia.” Aku tidak membeli itu dan tidak perlu anda. Ya, terdapat ubat-ubatan yang perlu dan ramai yang menyelamatkan nyawa, tetapi hakikatnya bahawa kita telah menjadi sebuah negara Malaysia yang penagih dadah preskripsi yang melihat kepada pil sebagai baris pertama Pertahanan bagi apa-apa yang merunsingkan kita. Penyelesaian yang kita dapati adalah di pad preskripsi cure-all yang menyediakan kami bahan kimia toksik, sintetik yang hanya menipu badan dan merawat gejala-gejala, walaupun punca sebenar kesihatan gagal kita ditinggalkan untuk bernanah.

Bilakah kali terakhir anda berjalan keluar dari pejabat doktor anda tanpa sekeping kertas putih yang sedikit? Berapa cepat pula anda menurunkan ia pada layanan tempatan anda? Malangnya, masalah dengan kesihatan gagal kita bukanlah dimensi.

Seterusnya kekurangan jelas langkah-langkah pencegahan untuk menentang penyakit-penyakit maut, mengancam nyawa, Terdapat pelbagai jenis ketagihan yang menyumbang kepada gaya hidup yang tidak sihat dan membawa kita langkahnya ke arah kesihatan yang lemah. Banyak daripada ketagihan ini pergi tidak dikenali atau terbang di bawah radar pemikiran konvensional. Mempertimbangkan bahawa sebab nombor satu orang tidak bersenam secara teratur adalah bahawa mereka tidak dapat mencari masa. Namun purata Amerika jam tangan lebih daripada empat jam televisyen setiap hari. Tidak ramai orang akan menimbang menonton TV sebagai ketagihan, tetapi dengan hanya satu klik sedikit alat kawalan jauh, kita mendapatkan segera melarikan diri dari semua kekecewaan dari kerja-kerja yang kami mahu banyak berusaha keluar daripada minda kita.

Kemudian terdapat orang-orang yang ingin berehat di hujung setiap hari dengan beberapa gelas minuman. Tiada siapa yang berusaha membawa balik larangan, tetapi anda boleh memberi sehingga anda happy hour selama sebulan? Melakukan matematik. Minuman untuk purata mempunyai kira-kira 125 kalori. Ini bermakna hanya dua minuman sehari bersamaan dengan lebih daripada 7,000 kalori setiap bulan. Ia hanya mengambil masa 3,500 lebihan kalori untuk pek pada satu paun lemak, bukan untuk menyebut hakikat bahawa apabila memakan beberapa minuman sebelum makan yang anda makan semasa di bawah pengaruh. Ia memang mudah untuk berkata ya kepada saat atau dengan Mus yang coklat dengan sedikit bantuan daripada tahap alkohol darah meningkat.

Ia adalah ketagihan sedikit seperti ini yang menyelinap atas kita. Okay, jadi anda tidak boleh hidup tanpa minuman tersebut. Sebaliknya anda memutuskan untuk sekurang-kurangnya mengurangkan kalori yang amat ditakuti oleh membeli makanan Berbungkus yang rendah kalori, tanpa gula, tanpa lemak untuk memastikan anda tidak mendapat lemak. Tetapi hanya kerana produk-produk ini telah meningkat di Amerika arus perdana selama beberapa dekad yang lalu, begitu juga mempunyai sementara kami. Kita telah ditipu untuk mempercayai kami boleh makan lebih banyak dan lebih ringan. Ia tidak berfungsi dengan cara itu. Jika anda mahu kurang berat, anda perlu makan kurang dan bergerak lebih. Berat keuntungan atau kerugian adalah formula mudah kalori yang dimakan berbanding kalori yang dibakar.

Satu lagi isu besar yang memberi kesan kepada kesihatan kita adalah pendedahan toksik. Terdapat banyak bentuk keracunan. Kebanyakan orang tidak menyedari bahawa mereka boleh perlahan-lahan dan secara senyap-senyap memusnahkan kesihatan kita dan membuat kita sakit. Mempertimbangkan pemanis kimia sintetik yang direka untuk memastikan kami nipis. Mereka akan dicampur dalam beribu-ribu makanan Berbungkus. Bagaimana kira-kira natrium fluorida, yang merupakan hasil sampingan yang diketahui perindustrian sisa penapaian yang dipam ke dalam produk bekalan air dan kebersihan gigi? Atau bagaimana pula bahan-bahan kimia yang secara rutin akan disuntik ke dalam makanan kami membekalkan untuk memanjangkan jangka hayat dan meningkatkan warna, rasa dan tekstur? Ia adalah semua baik, betul? Salah! Ia adalah semua buruk.

Badan kami beroperasi dengan 11 rumit sistem semua direka untuk bekerja bersama-sama untuk mewujudkan keadaan homeostasis dalam persekitaran yang sentiasa berubah-ubah. Terdapat trilion semulajadi tindak balas kimia yang berlaku dalam badan kita supaya ia beroperasi secara optimum. Apabila kami memperkenalkan bahan-bahan kimia sintetik ke dalam campuran, mereka mengganggu fungsi semulajadi badan pada tahap selular.

Kesan pendedahan toksik tidak boleh diiktiraf dengan serta-merta, tetapi dari masa ke semasa mereka makan kaki pada kesihatan kita, dan ada harga untuk membayar. Gejala-gejala penyakit akan belakang kepala hodoh mereka, dan apabila mereka berbuat demikian, kita melayan mereka dengan bahan-bahan kimia yang lebih banyak dalam bentuk ubat-ubatan preskripsi. Mungkin pendedahan toksik terbesar semua adalah orang yang bertanggungjawab ke atas sebanyak 80 peratus daripada semua penyakit — tekanan. Kami terpaksa bekerja lebih keras daripada sebelumnya untuk hidup. Kami berusaha untuk hidup dalam mimpi Amerika kebebasan kewangan, tetapi hanya sebahagian kecil daripada populasi yang menyedari impian. Selebihnya ditinggalkan bergelut di bawah sebuah gunung hutang. Majoriti setiap saat waking menghabiskan masa cuba untuk membuat lebih banyak wang untuk membeli benda-benda yang kami telah dikondisikan untuk percaya adalah penting, kesihatan kita dan masa yang kita luangkan dengan orang-orang yang kita suka akan perkara-perkara yang benar-benar yang paling penting dalam hidup.

Sesungguhnya, kesihatan yang besar, lemak dan kecergasan dusta berjalan jauh, tetapi ada juga kebenaran. Di mana ada kebenaran, ada harapan. Jawapan yang ada pengambilan, jika anda berani untuk membuka mata anda dan melihat mereka.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *