Kesihatan dan Kecergasan, fakta dan pembohongan.

Kesihatan dan Kecergasan, fakta dan pembohongan.

Bilangan perkara-perkara yang anda akan belajar dalam artikel ini mungkin kelihatan banyak jika anda baru kepada dunia kesihatan dan kecergasan. Pemula mudah terharu, dan keadaan boleh menjadi lebih teruk apabila ia adalah sukar untuk mengetahui apa yang benar. Pengetahuan peribadi atau pengalaman hasil kecergasan adalah permulaan tipikal banyak buku-buku kecergasan. Terdapat banyak pendekatan untuk bersenam dan banyak bergantung kepada apa anda akan lakukan. Ia adalah lebih mungkin bahawa anda akan mencari maklumat yang seolah-olah bercanggah walaupun ia mungkin tidak benar-benar palsu. Hanya berhati-hati untuk berfikir tentang segala-galanya.

Maklumat mengenai produk-produk sakit belakang dan yoga adalah banyak talian. Mengikut semua pemasaran, yoga boleh membantu melegakan sakit belakang. Kenyataan ini boleh mengelirukan dan berbahaya, walaupun yoga boleh membantu dalam kes-kes tertentu. Jika punca anda sakit belakang adalah otot yang berkaitan daripada yoga boleh membantu. Sebagai contoh, anda mungkin perlu untuk meregangkan dan menguatkan otot-otot tertentu di belakang anda atau kawasan-kawasan lain. Kesakitan di bahagian belakang anda kemungkinan besar akan menjadi lebih baik kerana anda meregangkan dan menguatkan otot-otot anda. Tetapi jika sakit belakang anda disebabkan isu-isu tulang, seperti masalah cakera tulang belakang, yoga tidak akan membantu. Melakukan yoga dengan masalah jenis ini boleh menyebabkan komplikasi serius. Anda Waspada akan disalah anggap jika anda percaya bahawa senaman mempunyai untuk menjadi sukar untuk membuat perbezaan. Walaupun senaman anda bukanlah satu yang sukar, anda akan masih merasa beberapa manfaat dalam sehari atau dua biasanya. Apa yang ini menggambarkan adalah seseorang yang telah tidak aktif untuk seketika dan memutuskan mereka perlu memukul gimnasium dengan gusto untuk dapatkan fit tergesa-gesa, mereka sering berasa sakit dan berputus asa tidak lama selepas. Jika anda mahu mengelakkan ini, perlahan-lahan, berbincang dengan doktor anda dan anda akan mendapat pengalaman yang terbaik.

Terdapat mounds penyelidikan yang menyokong fakta bahawa sebuah program kecergasan yang sihat dan senaman, diet akan ketara mengurangkan, perlahan atau mengelakkan keadaan penyakit yang serius. Sudah tentu anda pernah mendengar tentang kesihatan kardiovaskular dan senaman. Ia adalah satu fakta yang telah terbukti bahawa syarat-syarat lain boleh juga bertambah baik atau dihalang dengan diet dan senaman. Komitmen anda untuk diet yang sihat dan senaman juga boleh membantu anda melambatkan kesan penuaan pada badan anda. Terdapat kebenaran dan dusta atau mitos kesihatan dan kecergasan dalam semua bidang. Anda boleh menemui mereka sebagai kenyataan am atau secara khusus berkaitan dengan jenis-jenis latihan fizikal yang tertentu. Sebelum melibatkan diri dalam aktiviti fizikal seperti ini anda perlukan maklumat, jadi Adakah wajar anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *